2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版》

第141页
( ) 3.They had to cancel their travel plan
because of
the bad weather.
A.because
B.according to
C.because of
D.for
答案: C because后接从句,because of后接名词、代词或名词短语。
( ) 4.The room
which
I lived in belongs to Mr. Green.
A.which
B.who
C.whom
D.whose
答案: A room为物,关系代词应用which。
( ) 5.— Are you going to watch “Running Man” tonight?
— No! I
have watched
it with my parents only once. I don’t think it’s exciting.
A.see
B.have seen
C.will see
D.am seeing
答案: B once在这里意为“一次”,表示完成一次完整的动作,是现在完成时态的标志,所以答案为B。
Ⅲ. 阅读理解。
The man who started Microsoft, Bill Gates, has predicted that by 2035, there will be almost no poor countries in the world. Today, the World Bank says there are 35 poor countries. Most of the people who live in them are on low or no incomes (收入). Gates said that nearly all these countries will be richer in the next 20 years. He wrote, “Every nation in South America, Asia, Central America and most countries in Africa will join today’s middle - income nations.” He added, “When I was born, most countries in the world were poor. In the next twenty years there will be just a few poor countries. These include North Korea, Haiti and nations in central Africa.”
Mr. Gates said the good news was that nearly 90% will have a higher income than India does today. He believes countries will become richer by copying their more successful neighbors. Countries will also benefit (得益) from new medicines, better land for farmers and the internet. Gates said many countries that were very poor just a few years ago are now doing well. He said China, India and Brazil were poor forty years ago but now have growing economies. He said there was still a lot of work to do and that more than one billion people live poorly, so it’s not time to celebrate.
(
C
) 1. The World Bank says there are still ______ poor countries in the world.
A. 90
B. 40
C. 35
D. 20
(
D
) 2. Bill Gates said that ______ according to the passage.
A. every person can live in great wealth
B. a few countries were poor when he was young
C. he said that North Korea would be richer soon
D. by 2035 there were no poor countries in the world
(
A
) 3. In the future, some countries will benefit from ______.
A. new medicines
B. high education
C. convenient traffic
D. large population
(
B
) 4. The underlined word “economies” may mean “______” in Chinese.
A. 政治
B. 经济
C. 文化
D. 教育
(
C
) 5. From the passage we can know that ______.
A. Bill Gates is rich and has a lot of money
B. there aren’t any people who are poor in the world
C. people in China were quite poor forty years ago
D. people in North Korea are becoming richer now
答案: 1. C 由句子Today, the World Bank says there are 35 poor countries.可判断,现在世界上还有35个贫困国家。 2. D 由句子The man who started Microsoft, Bill Gates, has predicted that by 2035, there will be almost no poor countries in the world.可推断,到2035年,世界上没有贫困的国家。故选D。 3. A 由句子Countries will also benefit from new medicines, better land for farmers and the internet.可判断,国家将受益于新药物,给农民提供更好的土地和互联网。 4. B growing“增长的”,在所给选项中,只有经济可增长。故选B。 5. C 选项C中的句子与短文中He said China, India and Brazil were poor forty years ago.意思一致。
Ⅳ. 综合短文填空。
用方框中所给词或短语的恰当形式填空 (其中有两项是多余的)。
visit, northeast, country, for instance, near, world - famous, festival, Russia, cold, cover, such as, a great number of
Heilongjiang Province is in the northeast of China, which has 1 tourists from home and abroad.
With an area of 454,000 square kilometers and more than 3,000 kilometers of border (边界) with Russia, Heilongjiang is the largest province in the 2 of China.
The province has large forests. Its forests cover 3 42% of the land. The forest area is the largest in China.
In the province, there are a lot of lakes and rivers, 4 the Heilongjiang and Songhuajiang rivers, the Xingkai and Jingpo lakes.
Russia is on the north of Heilongjiang. Many 5 tourists come to visit it. It now has 25 border cities, making it very easy for travelers to tour both 6.
The province is 7 with snow and ice for four months a year. This makes it a very nice place to visit in winter. Skiing, skating, winter swimming and ice fishing all make Heilongjiang a wonderland (胜地) even during the 8 time of the year.
Do you know that travelers may attend some 9 in Heilongjiang? The ice lantern show (冰灯展) in Harbin is 10. If you have time in winter, you may go to Heilongjiang for a visit.
1.
a great number of
2.
northeast
3.
nearly
4.
such as
5.
Russian
6.
countries
7.
covered
8.
coldest
9.
festivals
10.
world-famous
答案: 1. a great number of 2. northeast 3. nearly 4. such as 5. Russian 6. countries 7. covered 8. coldest 9. festivals 10. world-famous

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭