2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版》

第149页
( )1.Tom studies
further
in this field than any other student in the class.
A.farer
B.farther
C.further
D.more farther
答案: C farther 指距离上“更远”;further 除了此意,还指程度上“更进一步”。
( )2.— Who’s
in charge of
the project?
— Mr. King.

A.in charge of
B.in the charge of
C.responsible
D.responsible of
答案: A in charge of 意为“负责,掌管”。
(
B
)3.Li Shizhen made great contributions to ___ Chinese medicine.
A.improve
B.improving
C.improves
D.improved
答案: B make great contributions to doing sth.意为“在做某事上做出巨大贡献”。
(
A
)4.Nowadays, singing stars ___ young people.
A.have great influence on
B.leave great influence
C.have great influence
D.make great influence on
答案: A have influence on sb.意为“对某人有影响”。
( )5.His
success
makes him very happy and he makes
much
money as well.
A.succeed; many
B.succeed; much
C.success; much
D.success; many
答案: C success,名词;succeed,动词;money 为不可数名词。
Ⅲ. 根据汉语提示完成句子。
1. 在公司,他既是老板又是员工。
In his company, he is a worker
as well as
a boss.
2. 苏组建了一个俱乐部来帮助贫困家庭的孩子。
Sue
sets up
a club to help kids from poor families.
3. 从那时起,汤姆成为书店的主管。
___ ___ ___
From then on
, Tom was ___ ___ ___
in charge of
the bookshop.
4. 袁隆平被誉为“杂交水稻之父”。
Yuan Longping
was honored as
“The Father of Hybrid Rice”.
5. 他的善良和良好的品行已深深地影响了他的家人。
His kindness and good manners
have great influence on
his family.
答案: 1. as well as 2. sets up 3. From then on; in charge of 4. was honored as 5. have great influence on
Ⅳ. 阅读理解。
Zhu Jiner fell in love with chess when she was 4. She felt it was a great fun game. Now Zhu is a professional (职业的) chess player.

On Oct 4, 2016, Zhu won the 14 - year - old girls group at the World Youth Chess Championship in Russia. The competition is the highest - level chess championship for teenagers in the world. Zhu studies at Chunlei Middle School in Hangzhou, Zhejiang.
Zhu’s winning was full of ups and downs. There were 11 rounds (轮) of games. Zhu held a safe lead after eight rounds. But she lost two rounds in a row. The last round would decide her fate (命运). “My rival (对手), an Indian player, even asked me twice whether I would give up the game, I said ‘no’,” Zhu said.
To everyone’s surprise, Zhu won the last round. “I don’t think about the results any more. I just focus on finishing it well,” she said.
Zhu had won many national competitions before. She entered the National Team when she was 11 years old. She spends about eight hours practicing chess every day. But she enjoys it. “Chess is full of possibilities. Every step you go will influence the whole situation,” she said.
In order not to fall behind in study, she used her free time to study all the school lessons all by herself. She said playing chess improved her memory and understanding ability.
(
B
)1. The World Youth Chess Championship was held in ___.
A. China
B. Russia
C. India
D. America
(
C
)2. In the competition, Zhu lost the ___ rounds.
A. sixth and seventh
B. eighth and ninth
C. ninth and tenth
D. tenth and eleventh
(
D
)3. The underlined word “it” here refers to “___”.
A. every day
B. a competition
C. the National Team
D. practicing chess
(
B
)4. Which of the following is NOT right according to the passage?
A. Zhu Jiner never gave up when she met difficulties.
B. Zhu Jiner cared about the result of the competition.
C. Zhu often spends her free time on all the school lessons.
D. Zhu became a member of the National Team at the age of 11.
(
A
)5. We can find the passage ___.
A. from sport news
B. in a story book
C. in a newspaper
D. science fiction
答案: 1. B 根据文章第二段中的句子 On Oct 4, Zhu won the 14-year-old girls group at the World Youth Chess Championship in Russia. 可判断,比赛在俄罗斯举行。 2. C 根据文章第三段中的句子 Zhu held a safe lead after eight rounds. But she lost two rounds in a row 及第四段中的句子 To everyone's surprise, Zhu won the last round可推断,她输掉了第九和第十轮。 3. D 由上句 She spends about eight hours practicing chess every day 可推断,it 在这里指代 practicing chess。 4. B 根据文章第四段第二句 I don't think about the results anymore.可判断,她没有注重结果。 5. A 本文属于体育新闻。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭