第149页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
( )1.Tom studies
A.farer
B.farther
C.further
D.more farther
further
in this field than any other student in the class.A.farer
B.farther
C.further
D.more farther
答案:
C farther 指距离上“更远”;further 除了此意,还指程度上“更进一步”。
( )2.— Who’s
— Mr. King.
A.in charge of
B.in the charge of
C.responsible
D.responsible of
in charge of
the project?— Mr. King.
A.in charge of
B.in the charge of
C.responsible
D.responsible of
答案:
A in charge of 意为“负责,掌管”。
(
A.improve
B.improving
C.improves
D.improved
B
)3.Li Shizhen made great contributions to ___ Chinese medicine.A.improve
B.improving
C.improves
D.improved
答案:
B make great contributions to doing sth.意为“在做某事上做出巨大贡献”。
(
A.have great influence on
B.leave great influence
C.have great influence
D.make great influence on
A
)4.Nowadays, singing stars ___ young people.A.have great influence on
B.leave great influence
C.have great influence
D.make great influence on
答案:
A have influence on sb.意为“对某人有影响”。
( )5.His
A.succeed; many
B.succeed; much
C.success; much
D.success; many
success
makes him very happy and he makes much
money as well.A.succeed; many
B.succeed; much
C.success; much
D.success; many
答案:
C success,名词;succeed,动词;money 为不可数名词。
Ⅲ. 根据汉语提示完成句子。
1. 在公司,他既是老板又是员工。
In his company, he is a worker
2. 苏组建了一个俱乐部来帮助贫困家庭的孩子。
Sue
3. 从那时起,汤姆成为书店的主管。
___ ___ ___
4. 袁隆平被誉为“杂交水稻之父”。
Yuan Longping
5. 他的善良和良好的品行已深深地影响了他的家人。
His kindness and good manners
1. 在公司,他既是老板又是员工。
In his company, he is a worker
as well as
a boss.2. 苏组建了一个俱乐部来帮助贫困家庭的孩子。
Sue
sets up
a club to help kids from poor families.3. 从那时起,汤姆成为书店的主管。
___ ___ ___
From then on
, Tom was ___ ___ ___in charge of
the bookshop.4. 袁隆平被誉为“杂交水稻之父”。
Yuan Longping
was honored as
“The Father of Hybrid Rice”.5. 他的善良和良好的品行已深深地影响了他的家人。
His kindness and good manners
have great influence on
his family.
答案:
1. as well as 2. sets up 3. From then on; in charge of 4. was honored as 5. have great influence on
Ⅳ. 阅读理解。
Zhu Jiner fell in love with chess when she was 4. She felt it was a great fun game. Now Zhu is a professional (职业的) chess player.

On Oct 4, 2016, Zhu won the 14 - year - old girls group at the World Youth Chess Championship in Russia. The competition is the highest - level chess championship for teenagers in the world. Zhu studies at Chunlei Middle School in Hangzhou, Zhejiang.
Zhu’s winning was full of ups and downs. There were 11 rounds (轮) of games. Zhu held a safe lead after eight rounds. But she lost two rounds in a row. The last round would decide her fate (命运). “My rival (对手), an Indian player, even asked me twice whether I would give up the game, I said ‘no’,” Zhu said.
To everyone’s surprise, Zhu won the last round. “I don’t think about the results any more. I just focus on finishing it well,” she said.
Zhu had won many national competitions before. She entered the National Team when she was 11 years old. She spends about eight hours practicing chess every day. But she enjoys it. “Chess is full of possibilities. Every step you go will influence the whole situation,” she said.
In order not to fall behind in study, she used her free time to study all the school lessons all by herself. She said playing chess improved her memory and understanding ability.
(
A. China
B. Russia
C. India
D. America
(
A. sixth and seventh
B. eighth and ninth
C. ninth and tenth
D. tenth and eleventh
(
A. every day
B. a competition
C. the National Team
D. practicing chess
(
A. Zhu Jiner never gave up when she met difficulties.
B. Zhu Jiner cared about the result of the competition.
C. Zhu often spends her free time on all the school lessons.
D. Zhu became a member of the National Team at the age of 11.
(
A. from sport news
B. in a story book
C. in a newspaper
D. science fiction
Zhu Jiner fell in love with chess when she was 4. She felt it was a great fun game. Now Zhu is a professional (职业的) chess player.
On Oct 4, 2016, Zhu won the 14 - year - old girls group at the World Youth Chess Championship in Russia. The competition is the highest - level chess championship for teenagers in the world. Zhu studies at Chunlei Middle School in Hangzhou, Zhejiang.
Zhu’s winning was full of ups and downs. There were 11 rounds (轮) of games. Zhu held a safe lead after eight rounds. But she lost two rounds in a row. The last round would decide her fate (命运). “My rival (对手), an Indian player, even asked me twice whether I would give up the game, I said ‘no’,” Zhu said.
To everyone’s surprise, Zhu won the last round. “I don’t think about the results any more. I just focus on finishing it well,” she said.
Zhu had won many national competitions before. She entered the National Team when she was 11 years old. She spends about eight hours practicing chess every day. But she enjoys it. “Chess is full of possibilities. Every step you go will influence the whole situation,” she said.
In order not to fall behind in study, she used her free time to study all the school lessons all by herself. She said playing chess improved her memory and understanding ability.
(
B
)1. The World Youth Chess Championship was held in ___.A. China
B. Russia
C. India
D. America
(
C
)2. In the competition, Zhu lost the ___ rounds.A. sixth and seventh
B. eighth and ninth
C. ninth and tenth
D. tenth and eleventh
(
D
)3. The underlined word “it” here refers to “___”.A. every day
B. a competition
C. the National Team
D. practicing chess
(
B
)4. Which of the following is NOT right according to the passage?A. Zhu Jiner never gave up when she met difficulties.
B. Zhu Jiner cared about the result of the competition.
C. Zhu often spends her free time on all the school lessons.
D. Zhu became a member of the National Team at the age of 11.
(
A
)5. We can find the passage ___.A. from sport news
B. in a story book
C. in a newspaper
D. science fiction
答案:
1. B 根据文章第二段中的句子 On Oct 4, Zhu won the 14-year-old girls group at the World Youth Chess Championship in Russia. 可判断,比赛在俄罗斯举行。 2. C 根据文章第三段中的句子 Zhu held a safe lead after eight rounds. But she lost two rounds in a row 及第四段中的句子 To everyone's surprise, Zhu won the last round可推断,她输掉了第九和第十轮。 3. D 由上句 She spends about eight hours practicing chess every day 可推断,it 在这里指代 practicing chess。 4. B 根据文章第四段第二句 I don't think about the results anymore.可判断,她没有注重结果。 5. A 本文属于体育新闻。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看