2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年仁爱英语同步练习与测试九年级全一册仁爱版》

第151页
( )5.Many trains always leave
at the end of
the day and arrive in the morning.
A.in the end
B.at the end of
C.in the end of
D.at the end
答案: B at the end of...意为“在……的尽头,在……结束时”,of 后常跟时间或地点。
Ⅲ. 按照要求完成下列句子。
1. The ancient Chinese carved characters on animal bones and stones. (变成被动语态)
Characters
were carved
on animal bones and stones
by
the ancient Chinese.
2. Sailors had to use stars to find direction. (改为同义句)
Sailors had to
depend on
stars to find direction.
3. The man uses paper to make a kite. (改为同义句)
The man
makes
a kite
with
paper.
4. We can work out the problem with the help of Mr. Li. (改为同义句)
We can work out the problem
with Mr. Li's help
.
5. Zheng He was a great explorer. He brought many goods back to China. (合并为含定语从句的复合句)
Zheng He was a great explorer
who/that
brought many goods back to China.
答案: 1. were carved; by 2. depend on 3. makes; with 4. with Mr. Li's help 5. who/that
Ⅳ. 阅读理解。
Learning subjects like math, history and arts at school seems quite normal. But schools in Finland (芬兰) have made some changes. Finnish schools will go on teaching normal subjects, just like schools in China, in the future. But children will also learn by looking at broader topics, such as the European Union, community and climate change.
In these topics, students are expected to learn different skills at the same time. For example, in the “European Union” topic, students will learn about the economics (经济学), languages, history and geography of different European countries. The teaching method is known as “phenomenon - based (现象式)” teaching. Educators in Finland think that schools should teach what young people need in their lives. It makes learning more meaningful to students.
The idea of subjects in schools has been a common one in all parts of the world since the beginning of education. But the subjects being taught have always related to the lifestyle at the time. More than 2, 000 years ago in China, children were taught things like archery (射箭) and horse riding. That is because they used those things in real life. South American children learned military (军事) skills, astronomy (天文学) and writing. Children in the Middle East learned to use a sword (剑), as well as read and write.
As the world changed, so did school subjects. Today, language is important for Chinese, so children learn English. Technology and science is also a big part of today’s world, so most children learn about that too.
The Finnish government thinks it is more important for each student to learn knowledge that is related (与……有关) to them, rather than making everybody learn the same thing. Since the 1980s, Finnish schools have used this teaching method and it has been part of its culture of teaching.
What’s more, Finnish students can plan their program with the teachers, and give feedback (反馈) on what they have learned from each class.
(
B
)1. At Finnish schools, students can ___ according to the passage.
A. only learn normal subjects like in China
B. learn normal subjects and broader topics
C. learn military skills, astronomy and writing
D. learn to use a sword, as well as read and write
(
C
)2. The underlined word “it” here refers to “___”.
A. learning different skills at the same time
B. teaching something about the “European Union” topic
C. teaching teaches what young people need in their lives
D. learning the economics, languages, history and so on
(
A
)3. Many years ago, Chinese children learned archery and horse riding because ___.
A. they used those things in real life
B. educators wanted them to learn
C. they thought they were meaningful
D. they wanted to learn from each other
(
D
)4. From the fourth paragraph we can know that ___.
A. as the world changed, students should change how to learn
B. English is important enough for students to learn in the world
C. students must learn new technology and science at school
D. school education should be changed with the change of the world
(
B
)5. Which of the following is RIGHT according to the passage?
A. In Finland, schools should teach students the same thing.
B. In Finland, students should learn knowledge related to them.
C. In Finland, students should do the same things as their teachers.
D. Students must learn the same skills at the same time in the world.
答案: 1. B 由句子 Finnish schools will go on teaching normal subjects... But children will also learn by looking at broader topic 可判断。故选B。 2. C 由句子 Educators in Finland think that schools should teach what young people need in their lives 可知,it 在这里指“教育年轻人生活中需要的东西”。故选 C。 3. A 由句子 That is because they used those things in real life 可判断,他们学射箭和骑马是因为生活的需要。 4. D 由第四段的整体内容及句子 As the world changed, so did school subjects 可知,本段主要讲述了学校教育应随着世界的变化而变化。 5. B 由句子 The Finnish government thinks it is more important for each student to learn knowledge that is related to them...故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭