2025年小题狂做七年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做七年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做七年级英语上册译林版巅峰版》

二、阅读理解
A
AI, or Artificial Intelligence(人工智能), can make saving money easy and fun for kids and families. One way AI helps is by doing special activities at home. For example, there is no need to buy expensive board games. You can just use AI to design one for you. AI can help you step-by-step to make a game using things at home like paper and paint. And you can ask AI to design fun game boards that you can draw.
AI can also help plan meals on a budget. Food in a shop can be expensive, but AI can help you make dishes using the food you have at home. If you want a dinner with low price(价格), AI might advise making homemade noodles with vegetables. This not only saves money but also makes cooking fun and saves food.
Shopping for the best deals is another way AI can save money. Comparing(比较) things in shops or online can take much time, but AI can do it for you. For example, if you need a new schoolbag, AI can find the best one which is not expensive. This helps you save money without spending hours online.
Finally, AI can also teach kids how to budget their money. Budgeting AI can find out how much is spent on things like snacks or toys and show how to save more. If you get ¥10 as pocket money, the AI may advise saving ¥3, spending ¥5, and keeping ¥2 for later. Learning to manage money with AI makes saving easier.
AI makes saving money easy and fun, helping kids and families choose wisely every day.
1. How many ways can AI help according to the passage?
A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
2. What does the underlined phrase in Paragraph 3 mean?
A. Finding schoolbags in nearby shops.
B. Spending less time shopping online.
C. Buying the things with suitable prices.
D. Saving money by buying fewer things.
3. Which of the following might be AI’s advice on managing a budget?

4. What is the passage mainly about?
A. How AI helps take care of children.
B. Why kids should help make a family budget.
C. How AI helps kids and families save money.
D. Why we need AI to help with family budgets.
答案: A
【语篇导读】文章介绍了人工智能(AI)帮助孩子和家庭轻松有趣地省钱的几种方式。
1. B 提示:根据第一段第二句“One way AI helps is by doing special activities at home.”,第二段第一句“AI can also help plan meals on a budget.”,第三段第一句“Shopping for the best deals is another way AI can save money.”和第四段第一句“Finally, AI can also teach kids how to budget their money.”可知,文章主要介绍了人工智能帮助省钱的四种方式。
2. C 提示:语义猜测题。根据第三段第三句“For example, if you need a new schoolbag, AI can find the best one which is not expensive.”可知,人工智能可以帮你找到最好且价格不贵的书包。由此可见,画线短语表达的意思是:挑选价格合理、性价比高的物品。
3. D 提示:细节理解题。根据倒数第二段第三句“If you get ¥10 as pocket money, the AI may advise saving ¥3, spending ¥5, and keeping ¥2 for later.”可知,如果你有 10 元零花钱,AI 可能建议存 3 元,消费 5 元,留 2 元备用,即存 30%,消费 50%,留 20%备用。
4. C 提示:标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了人工智能(AI)帮助孩子和家庭轻松有趣地省钱的几种方式。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭