第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
A(2024·南京玄武期末)

1. How much sugar can a 5-year-old boy have one day?
A. 3 teaspoons.
B. 4 teaspoons.
C. 6 teaspoons.
D. 9 teaspoons.
2. Which of the following drinks has the least sugar?
A. A box of rice milk.
B. A bottle of cola.
C. A bottle of sports drink.
D. A glass of orange juice.
3. What may happen to you if you drink more grape juice every day for many years?
A. Getting thinner.
B. Being not worried.
C. Having the tooth problems.
D. Having a good memory(记忆力).
4. Where is the text probably from?
A. A sports newspaper.
B. A menu.
C. A poster for selling sugar.
D. A health magazine.
1. How much sugar can a 5-year-old boy have one day?
A. 3 teaspoons.
B. 4 teaspoons.
C. 6 teaspoons.
D. 9 teaspoons.
2. Which of the following drinks has the least sugar?
A. A box of rice milk.
B. A bottle of cola.
C. A bottle of sports drink.
D. A glass of orange juice.
3. What may happen to you if you drink more grape juice every day for many years?
A. Getting thinner.
B. Being not worried.
C. Having the tooth problems.
D. Having a good memory(记忆力).
4. Where is the text probably from?
A. A sports newspaper.
B. A menu.
C. A poster for selling sugar.
D. A health magazine.
答案:
1. A 提示:细节理解题。根据“How much sugar can we have a day?”一栏中“Child: 3 teaspoons of sugar”可知,一个5岁的男孩子一天可以摄入3茶匙糖。
2. D 提示:细节理解题。将海报中几种饮料的含糖量进行对比可知,一杯橙汁的含糖量最少。
3. C 提示:细节理解题。根据“Sugar that is hidden in foods and drinks”一栏中“grape juice (400 ml)”可知,葡萄汁的含糖量高,结合“What does sugar do to our body?”一栏中“holes in our teeth”可推测出,常年每天喝大量葡萄汁会导致牙齿问题。
4. D 提示:推理判断题。根据文章的主题“糖”以及内容可知,本文是关于健康的,可能来自一本健康杂志。
2. D 提示:细节理解题。将海报中几种饮料的含糖量进行对比可知,一杯橙汁的含糖量最少。
3. C 提示:细节理解题。根据“Sugar that is hidden in foods and drinks”一栏中“grape juice (400 ml)”可知,葡萄汁的含糖量高,结合“What does sugar do to our body?”一栏中“holes in our teeth”可推测出,常年每天喝大量葡萄汁会导致牙齿问题。
4. D 提示:推理判断题。根据文章的主题“糖”以及内容可知,本文是关于健康的,可能来自一本健康杂志。
B(2024·南京秦淮期末)
Do you know that you can eat a rainbow(彩虹)? You can’t eat a rainbow in the sky, of course. You can make a healthy rainbow out of all the different colours of fruit and vegetables.
A red apple can help keep your heart(心脏) strong. Eat this fruit for a healthy snack. Lots of red food can help keep you from getting sick.
An orange carrot can help keep your eyes healthy. This vegetable is fun to eat between your teeth. An orange is full of vitamins(维生素) that can help keep you from catching a cold. Have some juice of this fruit for breakfast in the morning.
A yellow banana can give you lots of energy. Eat this fruit before you play. Yellow corn can help keep your stomach(胃) healthy.
A green avocado(牛油果) can help your body take in all the things it needs. Green broccoli(西兰花) can help keep your bones strong. You can eat it like a dinosaur eating a tree.
Blueberries can help you remember things. Eat this fruit every day to help you do well in school.
Purple plums(李子) help food move through your body. Have a bite of this juicy fruit. Purple grapes can help keep blood(血液) moving around your body.
The fruit and vegetables are just a few that can make up a food rainbow. Eating a rainbow every day is a fun way to stay healthy. How many colours will you eat today?
1. Why does the writer ask a question at the beginning of the passage?
A. To tell a story.
B. To tell something true.
C. To make readers interested.
D. To introduce the rainbow.
2. If a student has poor eyesight(视力), what should he eat more?
A. Oranges.
B. Orange carrots.
C. Red apples.
D. Purple grapes.
3. What can we learn from the passage?
A. Red fruit can help you remember things.
B. A green avocado can make you feel full.
C. Purple grapes help blood move around your body.
D. Blueberries can help your body take in all the things it needs.
4. Why should people eat a rainbow?
A. To have fun.
B. To make sure that we eat healthily.
C. To make the life colourful.
D. To help find the meaning of life.
Do you know that you can eat a rainbow(彩虹)? You can’t eat a rainbow in the sky, of course. You can make a healthy rainbow out of all the different colours of fruit and vegetables.
A red apple can help keep your heart(心脏) strong. Eat this fruit for a healthy snack. Lots of red food can help keep you from getting sick.
An orange carrot can help keep your eyes healthy. This vegetable is fun to eat between your teeth. An orange is full of vitamins(维生素) that can help keep you from catching a cold. Have some juice of this fruit for breakfast in the morning.
A yellow banana can give you lots of energy. Eat this fruit before you play. Yellow corn can help keep your stomach(胃) healthy.
A green avocado(牛油果) can help your body take in all the things it needs. Green broccoli(西兰花) can help keep your bones strong. You can eat it like a dinosaur eating a tree.
Blueberries can help you remember things. Eat this fruit every day to help you do well in school.
Purple plums(李子) help food move through your body. Have a bite of this juicy fruit. Purple grapes can help keep blood(血液) moving around your body.
The fruit and vegetables are just a few that can make up a food rainbow. Eating a rainbow every day is a fun way to stay healthy. How many colours will you eat today?
1. Why does the writer ask a question at the beginning of the passage?
A. To tell a story.
B. To tell something true.
C. To make readers interested.
D. To introduce the rainbow.
2. If a student has poor eyesight(视力), what should he eat more?
A. Oranges.
B. Orange carrots.
C. Red apples.
D. Purple grapes.
3. What can we learn from the passage?
A. Red fruit can help you remember things.
B. A green avocado can make you feel full.
C. Purple grapes help blood move around your body.
D. Blueberries can help your body take in all the things it needs.
4. Why should people eat a rainbow?
A. To have fun.
B. To make sure that we eat healthily.
C. To make the life colourful.
D. To help find the meaning of life.
答案:
1. C 提示:推理判断题。根据第一段“Do you know that you can eat a rainbow? You can't eat a rainbow in the sky, of course. You can make a healthy rainbow out of all the different colours of fruit and vegetables.”可知句意为:你知道你可以吃彩虹吗?当然,你不能吃天空中的彩虹,你可以用各种颜色的水果和蔬菜做成健康的彩虹,所以作者在文章开头提出问题是为了让读者感兴趣。
2. B 提示:细节理解题。根据第三段第一句“An orange carrot can help keep your eyes healthy.”可知,你如果视力不好,可以多吃胡萝卜。
3. C 提示:细节理解题。根据第七段中“Purple grapes can help keep blood moving around your body.”可知,紫葡萄有助于促进人体血液流动。
4. B 提示:细节理解题。根据文中倒数第二句“Eating a rainbow every day is a fun way to stay healthy.”可知,“吃彩虹”是确保我们吃得健康。
2. B 提示:细节理解题。根据第三段第一句“An orange carrot can help keep your eyes healthy.”可知,你如果视力不好,可以多吃胡萝卜。
3. C 提示:细节理解题。根据第七段中“Purple grapes can help keep blood moving around your body.”可知,紫葡萄有助于促进人体血液流动。
4. B 提示:细节理解题。根据文中倒数第二句“Eating a rainbow every day is a fun way to stay healthy.”可知,“吃彩虹”是确保我们吃得健康。
查看更多完整答案,请扫码查看