第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
二、阅读理解
A(2024·扬州邗江期末)
Can the time go slower?
—by Joanna Pitt
Can the time go slower?
I'm still thinking of the answers.
Can the time go slower?
My head is not yet clear.
Can the time go slower?
For me the rules of Maths are too hard to remember.
Can the time go slower?
My grade is what my father really cares about.
So can the time go slower?
My dear teacher,
I don't want to run behind others.
Oh no!
There are still lots of questions to be answered.
1. What is the writer?
A. A teacher.
B. A father.
C. A student.
D. A mother.
2. What subject does the writer talk about in the poem?
A. Maths.
B. Chinese.
C. English.
D. PE.
3. Why is “Can the time go slower” repeated(重复) 5 times?
A. To show the teacher's worry.
B. To show the writer's worry.
C. To show how the writer likes it.
D. To show how the writer hates Maths.
A(2024·扬州邗江期末)
Can the time go slower?
—by Joanna Pitt
Can the time go slower?
I'm still thinking of the answers.
Can the time go slower?
My head is not yet clear.
Can the time go slower?
For me the rules of Maths are too hard to remember.
Can the time go slower?
My grade is what my father really cares about.
So can the time go slower?
My dear teacher,
I don't want to run behind others.
Oh no!
There are still lots of questions to be answered.
1. What is the writer?
A. A teacher.
B. A father.
C. A student.
D. A mother.
2. What subject does the writer talk about in the poem?
A. Maths.
B. Chinese.
C. English.
D. PE.
3. Why is “Can the time go slower” repeated(重复) 5 times?
A. To show the teacher's worry.
B. To show the writer's worry.
C. To show how the writer likes it.
D. To show how the writer hates Maths.
答案:
1. C 提示:推理判断题。根据“My grade is what my father really cares about.”可知,作者的父亲非常关心作者的成绩,由此可知作者是一名学生。
2. A 提示:细节理解题。根据“For me the rules of Maths are too hard to remember.”可知,作者在诗中谈到了数学。
3. B 提示:推理判断题。根据“My dear teacher, I don't want to run behind others. Oh no! There are still lots of questions to be answered.”可知,作者不想落后于其他人,她还有很多问题有待解答,由此推断作者重复写问句是为了表明自己的担忧。
2. A 提示:细节理解题。根据“For me the rules of Maths are too hard to remember.”可知,作者在诗中谈到了数学。
3. B 提示:推理判断题。根据“My dear teacher, I don't want to run behind others. Oh no! There are still lots of questions to be answered.”可知,作者不想落后于其他人,她还有很多问题有待解答,由此推断作者重复写问句是为了表明自己的担忧。
B(2024·南通通州期中)
Our class goes on a field trip to the beautiful Green Park each term. The trip takes place on a sunny Friday, and we are all excited to enjoy nature and learn more about it. Our Science teacher organizes the trip to help us understand the importance of protecting the environment(保护环境).
As we arrive at the park, fresh air and the sounds of singing birds are always there waiting for us. Our teacher divides(分成) us into small groups, and each group has their own area to do some activities. We watch different plants, insects, and animals, taking notes and pictures for our science project. We also join in activities like bird watching and identifying(辨别) different types of leaves. This hands-on learning makes learning much more interesting.
During the day, I feel close to nature. I realize how important it is to protect our environment. The beauty of the park and the diversity(多样性) of life leave a lasting impression(持久的印象) on me. I learn not only about science but also about teamwork and responsibility(责任). This field trip is not just an educational experience(经历). It is also a chance to enjoy the wonders of nature. I hope we can have more trips like this in the future!
1. When does the trip take place?
A. Each term.
B. On Friday.
C. On a sunny day.
D. On a sunny Friday.
2. Why does the teacher organize the trip?
A. To help us learn science well.
B. To let us have a good rest.
C. To take us to get close to nature.
D. To ask us to protect our environment.
3. What does the underlined word “types” mean?
A. Kinds.
B. Colours.
C. Sizes.
D. Shapes(形状).
4. What does the writer think of the field trip?
A. Boring.
B. Educational.
C. Amazing.
D. Tiring.
Our class goes on a field trip to the beautiful Green Park each term. The trip takes place on a sunny Friday, and we are all excited to enjoy nature and learn more about it. Our Science teacher organizes the trip to help us understand the importance of protecting the environment(保护环境).
As we arrive at the park, fresh air and the sounds of singing birds are always there waiting for us. Our teacher divides(分成) us into small groups, and each group has their own area to do some activities. We watch different plants, insects, and animals, taking notes and pictures for our science project. We also join in activities like bird watching and identifying(辨别) different types of leaves. This hands-on learning makes learning much more interesting.
During the day, I feel close to nature. I realize how important it is to protect our environment. The beauty of the park and the diversity(多样性) of life leave a lasting impression(持久的印象) on me. I learn not only about science but also about teamwork and responsibility(责任). This field trip is not just an educational experience(经历). It is also a chance to enjoy the wonders of nature. I hope we can have more trips like this in the future!
1. When does the trip take place?
A. Each term.
B. On Friday.
C. On a sunny day.
D. On a sunny Friday.
2. Why does the teacher organize the trip?
A. To help us learn science well.
B. To let us have a good rest.
C. To take us to get close to nature.
D. To ask us to protect our environment.
3. What does the underlined word “types” mean?
A. Kinds.
B. Colours.
C. Sizes.
D. Shapes(形状).
4. What does the writer think of the field trip?
A. Boring.
B. Educational.
C. Amazing.
D. Tiring.
答案:
1. D 提示:细节理解题。根据第一段第二句“The trip takes place on a sunny Friday, and we are all excited to enjoy nature and learn more about it.”可知,此次郊游发生在一个晴朗的星期五。
2. D 提示:细节理解题。根据第一段最后一句“Our Science teacher organizes the trip to help us understand the importance of protecting the environment.”可知,老师组织此次效游的目的在于帮助学生们认识保护环境的重要性。
3. A 提示:词义猜测题。根据画线词所在句“We also join in activities like bird watching and identifying different types of leaves.”可知,活动包括观鸟和辨别不同种类的叶子,由此推知,画线词“types”意为“类型”,与kinds意思最为相近。
4. C 提示:细节理解题。根据最后一段倒数第二、三句“This field trip is not just an educational experience. It is also a chance to enjoy the wonders of nature.”可知,作者认为这次郊游不仅具有教育意义,还是享受大自然美景的好机会,结合四个选项可知C项最合适。
2. D 提示:细节理解题。根据第一段最后一句“Our Science teacher organizes the trip to help us understand the importance of protecting the environment.”可知,老师组织此次效游的目的在于帮助学生们认识保护环境的重要性。
3. A 提示:词义猜测题。根据画线词所在句“We also join in activities like bird watching and identifying different types of leaves.”可知,活动包括观鸟和辨别不同种类的叶子,由此推知,画线词“types”意为“类型”,与kinds意思最为相近。
4. C 提示:细节理解题。根据最后一段倒数第二、三句“This field trip is not just an educational experience. It is also a chance to enjoy the wonders of nature.”可知,作者认为这次郊游不仅具有教育意义,还是享受大自然美景的好机会,结合四个选项可知C项最合适。
查看更多完整答案,请扫码查看