第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
A(2024·徐州鼓楼期末)
Tom plays with his red pencil. He isn't listening when his teacher talks about history.
Tom loves history, but he is thinking about something else today. It is a Friday in October. The weather outside is sunny and warm. Tom is excited for the weekend to begin.
It is 5 p. m. The bell finally rings. The students begin packing their schoolbags.
"Not so fast," Mrs Brown comes in. "Before you go home, I have a special notice."
Tom is nervous because special notices usually mean more homework. He wants to play ball games with his friends this weekend.
"Boys and girls," says Mrs Brown, "we are going to have a spelling bee(拼写比赛) next Friday. There will be a winner from our class. Then the student will go on to be against other students in our school."
"A spelling bee?" Tom smiles. He loves English and he is good at spelling words. Maybe he is not the best speller, but he will give it a try. "All I need to do is practice," he says to himself. "I have a whole week to prepare. I have a chance, but I'll have to work hard. Now I know what to do this weekend!"
1. Why is Tom excited in History class?
A. He will have a weekend.
B. He loves history very much.
C. He finds his red pen.
D. He will see his best friend.
2. What does the underlined word "nervous" mean?
A. 窃喜的
B. 紧张的
C. 自信的
D. 骄傲的
3. How long can Tom prepare for the spelling bee?
A. Three days.
B. Five days.
C. Seven days.
D. Nine days.
4. What will Tom mainly do this weekend?
A. Learn History.
B. Practise for the spelling bee.
C. Play ball games.
D. Do more homework.
Tom plays with his red pencil. He isn't listening when his teacher talks about history.
Tom loves history, but he is thinking about something else today. It is a Friday in October. The weather outside is sunny and warm. Tom is excited for the weekend to begin.
It is 5 p. m. The bell finally rings. The students begin packing their schoolbags.
"Not so fast," Mrs Brown comes in. "Before you go home, I have a special notice."
Tom is nervous because special notices usually mean more homework. He wants to play ball games with his friends this weekend.
"Boys and girls," says Mrs Brown, "we are going to have a spelling bee(拼写比赛) next Friday. There will be a winner from our class. Then the student will go on to be against other students in our school."
"A spelling bee?" Tom smiles. He loves English and he is good at spelling words. Maybe he is not the best speller, but he will give it a try. "All I need to do is practice," he says to himself. "I have a whole week to prepare. I have a chance, but I'll have to work hard. Now I know what to do this weekend!"
1. Why is Tom excited in History class?
A. He will have a weekend.
B. He loves history very much.
C. He finds his red pen.
D. He will see his best friend.
2. What does the underlined word "nervous" mean?
A. 窃喜的
B. 紧张的
C. 自信的
D. 骄傲的
3. How long can Tom prepare for the spelling bee?
A. Three days.
B. Five days.
C. Seven days.
D. Nine days.
4. What will Tom mainly do this weekend?
A. Learn History.
B. Practise for the spelling bee.
C. Play ball games.
D. Do more homework.
答案:
1. A 提示:细节理解题。根据第二段可知,汤姆在历史课上走神了,因为今天是周五,天气很好,汤姆盼着周末的到来。
2. B 提示:词义猜测题。根据画线词后“because special notices usually mean more homework”可知,老师可能布置更多的家庭作业,但汤姆周末想去打球,由此推断,汤姆听到老师的话感到紧张。
3. C 提示:细节理解题。根据最后一段中“I have a whole week to prepare.”可知,汤姆有一周时间准备。
4. B 提示:推理判断题。根据最后一段中汤姆的话可推知,这周末汤姆要为拼写比赛做练习。
2. B 提示:词义猜测题。根据画线词后“because special notices usually mean more homework”可知,老师可能布置更多的家庭作业,但汤姆周末想去打球,由此推断,汤姆听到老师的话感到紧张。
3. C 提示:细节理解题。根据最后一段中“I have a whole week to prepare.”可知,汤姆有一周时间准备。
4. B 提示:推理判断题。根据最后一段中汤姆的话可推知,这周末汤姆要为拼写比赛做练习。
1. How often did Jason's mum volunteer in the food kitchen?
A. Every day.
B. Twice a week.
C. Three times a week.
D. Every summer vacation.
2. What does the underlined word "spot" in Paragraph 3 probably mean?
A. Place.
B. Time.
C. Money.
D. Food.
3. What did Jason do after the kitchen closed?
A. He did some cleaning.
B. He served the food to people.
C. He made some new friends.
D. He went swimming with his dad.
4. What's the best title for the passage?
A. Jason's summer vacation
B. An amazing day for Jason
C. Jason's food kitchen
D. A new job for Jason
A. Every day.
B. Twice a week.
C. Three times a week.
D. Every summer vacation.
B
2. What does the underlined word "spot" in Paragraph 3 probably mean?
A. Place.
B. Time.
C. Money.
D. Food.
A
3. What did Jason do after the kitchen closed?
A. He did some cleaning.
B. He served the food to people.
C. He made some new friends.
D. He went swimming with his dad.
A
4. What's the best title for the passage?
A. Jason's summer vacation
B. An amazing day for Jason
C. Jason's food kitchen
D. A new job for Jason
B
答案:
1. B 提示:细节理解题。根据第二段第二句“Every Wednesday and Saturday, she volunteered to serve lunch to people that weren't as lucky as Jason.”可知,杰森的妈妈每周三和周六去做志愿服务,为那些不如杰森那么幸运的人提供午餐。意即她一周做两次志愿者服务。
2. A 提示:词义猜测题。画线词所在句中的“so”一词提示上下文是因果关系,“有个志愿者提前离开了”是原因,结合下文“He was in charge of putting salad on the plates.”提到的杰森负责的具体事项可推知,此处指杰森代替了缺席的志愿者在服务队的位置。由此可知,画线词 spot 意为“位置”。
3. A 提示:细节理解题。根据第三段倒数第二句“After the kitchen closed, Jason and his mum stayed to clean up.”可知,厨房关闭后,杰森和妈妈留下来打扫。
4. B 提示:标题归纳题。通读全文,文章讲述了在假期中百无聊赖的杰森参加了妈妈所做的志愿服务,度过了很有意义的一天,由此可推知,B 项作为标题最合适。
2. A 提示:词义猜测题。画线词所在句中的“so”一词提示上下文是因果关系,“有个志愿者提前离开了”是原因,结合下文“He was in charge of putting salad on the plates.”提到的杰森负责的具体事项可推知,此处指杰森代替了缺席的志愿者在服务队的位置。由此可知,画线词 spot 意为“位置”。
3. A 提示:细节理解题。根据第三段倒数第二句“After the kitchen closed, Jason and his mum stayed to clean up.”可知,厨房关闭后,杰森和妈妈留下来打扫。
4. B 提示:标题归纳题。通读全文,文章讲述了在假期中百无聊赖的杰森参加了妈妈所做的志愿服务,度过了很有意义的一天,由此可推知,B 项作为标题最合适。
查看更多完整答案,请扫码查看