第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
A(2024·济南中考)
The Fredericksburg Spring Festival
It's time once again for the biggest event of the year in Fredericksburg.
This year, the festival will take place from May 1 to 5.
Because of the recent increase in visitors, the festival is being moved to Pine Tree Park.
There will be big events like sporting events, art shows, and light shows.
There will be a lot of concerts by local musicians.
And the world-famous rock band Peter and the Gang will be there, too.
Tickets are 3 per day or 10 for all five days of the event.
Call 584-9373 for more information.
Note: If it rains, concerts will be moved to Fredericksburg Theatre, across the street from Pine Tree Park.
1. How long will the festival last?
A. One day.
B. Three days.
C. Five days.
D. Seven days.
2. Where will the festival take place?
A. In Pine Tree Park.
B. In Art Museum.
C. In Spring Square.
D. In Fredericksburg Theatre.
3. What can a visitor enjoy during the festival?
A. Pet shows.
B. Local food.
C. Light shows.
D. Costume parties.
4. How much does a visitor pay for a two-day ticket?
A. $3.B. $6.
C. $10.D. $13.
5. What can a visitor do to get more information about the festival?
A. Make a call.
B. Send an email.
C. Visit a website.
D. Text a performer.
The Fredericksburg Spring Festival
It's time once again for the biggest event of the year in Fredericksburg.
This year, the festival will take place from May 1 to 5.
Because of the recent increase in visitors, the festival is being moved to Pine Tree Park.
There will be big events like sporting events, art shows, and light shows.
There will be a lot of concerts by local musicians.
And the world-famous rock band Peter and the Gang will be there, too.
Tickets are 3 per day or 10 for all five days of the event.
Call 584-9373 for more information.
Note: If it rains, concerts will be moved to Fredericksburg Theatre, across the street from Pine Tree Park.
1. How long will the festival last?
A. One day.
B. Three days.
C. Five days.
D. Seven days.
2. Where will the festival take place?
A. In Pine Tree Park.
B. In Art Museum.
C. In Spring Square.
D. In Fredericksburg Theatre.
3. What can a visitor enjoy during the festival?
A. Pet shows.
B. Local food.
C. Light shows.
D. Costume parties.
4. How much does a visitor pay for a two-day ticket?
A. $3.B. $6.
C. $10.D. $13.
5. What can a visitor do to get more information about the festival?
A. Make a call.
B. Send an email.
C. Visit a website.
D. Text a performer.
答案:
1. C 提示:细节理解题。根据“This year, the festival will take place from May 1 to 5.”可知,这个节日将于5月1日至5日举行,共五天。
2. A 提示:细节理解题。根据“the festival is being moved to Pine Tree Park”可知,举办地点是松树公园。
3. C 提示:细节理解题。根据“There will be big events like sporting events, art shows, and light shows.”可知,游客可以看到体育运动、艺术展和灯光秀。
4. B 提示:细节理解题。根据“Tickets are 3 per day”可知,一天的门票是3美元,两天是6美元。
5. A 提示:细节理解题。根据“Call 584-9373 for more information.”可知,游客可以打电话询问更多信息。
2. A 提示:细节理解题。根据“the festival is being moved to Pine Tree Park”可知,举办地点是松树公园。
3. C 提示:细节理解题。根据“There will be big events like sporting events, art shows, and light shows.”可知,游客可以看到体育运动、艺术展和灯光秀。
4. B 提示:细节理解题。根据“Tickets are 3 per day”可知,一天的门票是3美元,两天是6美元。
5. A 提示:细节理解题。根据“Call 584-9373 for more information.”可知,游客可以打电话询问更多信息。
B(2024·雅安中考)
On November 13, 2023, people across Kenya(肯尼亚) took part in their first national tree-planting holiday. The holiday was created to encourage people to plant trees.
Kenya is famous for its beautiful forests and wildlife. But large areas of Kenya's forests have been cut down, either for the wood or for farming. So there is less and less land covered by forests in Kenya. The government has a goal of planting 15 billion trees by 2032 to cover 30% of its land with trees.
In early November, the government announced(宣布) National Tree Growing Day would fall on November 13. To prepare for the day, the government got 150 million young trees ready for planting. The government also created a special app to help organize the tree planting. The app helps people collect young trees, find places to plant, and record their efforts. It also helps the government find out how many trees have been planted in different areas around the country.
On that day, people all over Kenya turned out(出现) in large numbers to take part in the holiday. In the capital, hundreds of people joined in, even though it was raining. Government leaders led planting efforts in different parts of the country. Workers, students, families and other groups showed up to take part.
1. Why did Kenya create the tree-planting holiday?
A. To help people relax.
B. To tell people to develop farming.
C. To encourage people to plant trees.
D. To make people enjoy its beautiful forests.
2. Why is there less and less land covered by forests in Kenya?
A. Because there are fewer farmers.
B. Because wildlife needs the land.
C. Because the rainwater takes away the land.
D. Because people cut down the forests for a living.
3. How many trees does the Kenyan government want to plant by 2032?
A. 15 billion.
B. 13 million.
C. 30 billion.
D. 150 million.
4. What do we know about the special app in Paragraph 3?
A. It is created to record the weather.
B. It is helpful for people to collect young trees.
C. It shows the number of trees in only one area.
D. It tells people the importance of planting trees.
5. What was Kenyan people's opinion about the national tree-planting holiday?
A. They refused to join in it.
B. They thought it was too boring.
C. They made no effort to celebrate it.
D. They provided strong support for it.
On November 13, 2023, people across Kenya(肯尼亚) took part in their first national tree-planting holiday. The holiday was created to encourage people to plant trees.
Kenya is famous for its beautiful forests and wildlife. But large areas of Kenya's forests have been cut down, either for the wood or for farming. So there is less and less land covered by forests in Kenya. The government has a goal of planting 15 billion trees by 2032 to cover 30% of its land with trees.
In early November, the government announced(宣布) National Tree Growing Day would fall on November 13. To prepare for the day, the government got 150 million young trees ready for planting. The government also created a special app to help organize the tree planting. The app helps people collect young trees, find places to plant, and record their efforts. It also helps the government find out how many trees have been planted in different areas around the country.
On that day, people all over Kenya turned out(出现) in large numbers to take part in the holiday. In the capital, hundreds of people joined in, even though it was raining. Government leaders led planting efforts in different parts of the country. Workers, students, families and other groups showed up to take part.
1. Why did Kenya create the tree-planting holiday?
A. To help people relax.
B. To tell people to develop farming.
C. To encourage people to plant trees.
D. To make people enjoy its beautiful forests.
2. Why is there less and less land covered by forests in Kenya?
A. Because there are fewer farmers.
B. Because wildlife needs the land.
C. Because the rainwater takes away the land.
D. Because people cut down the forests for a living.
3. How many trees does the Kenyan government want to plant by 2032?
A. 15 billion.
B. 13 million.
C. 30 billion.
D. 150 million.
4. What do we know about the special app in Paragraph 3?
A. It is created to record the weather.
B. It is helpful for people to collect young trees.
C. It shows the number of trees in only one area.
D. It tells people the importance of planting trees.
5. What was Kenyan people's opinion about the national tree-planting holiday?
A. They refused to join in it.
B. They thought it was too boring.
C. They made no effort to celebrate it.
D. They provided strong support for it.
答案:
1. C 提示:细节理解题。根据第一段“On November 13, 2023, people across Kenya took part in their first national tree-planting holiday. The holiday was created to encourage people to plant trees.”可知,肯尼亚设立植树节是为了鼓励人们种树。
2. D 提示:细节理解题。根据第二段中“But large areas of Kenya's forests have been cut down, either for the wood or for farming. So there is less and less land covered by forests in Kenya.”可知,肯尼亚的大片森林已经被人们为了木材或耕作而砍伐,人们为了谋生而伐木,所以肯尼亚的森林面积越来越少。
3. A 提示:细节理解题。根据第二段中“The government has a goal of planting 15 billion trees by 2032 to cover 30% of its land with trees.”可知,肯尼亚政府希望到2032年种植150亿棵树。
4. B 提示:细节理解题。根据第三段中“The app helps people collect young trees”可知,这款特殊的应用程序可以帮助人们收集树苗。
5. D 提示:推理判断题。根据最后一段可知,在植树节当天,肯尼亚各地的人们都参加了这个节日。在首都,尽管下着雨,仍有数百人参加。政府领导人在全国不同地区领导了种植工作。工人、学生、家庭和其他团体纷纷参加。故可知肯尼亚人民对全国植树节给予了强烈的支持。
2. D 提示:细节理解题。根据第二段中“But large areas of Kenya's forests have been cut down, either for the wood or for farming. So there is less and less land covered by forests in Kenya.”可知,肯尼亚的大片森林已经被人们为了木材或耕作而砍伐,人们为了谋生而伐木,所以肯尼亚的森林面积越来越少。
3. A 提示:细节理解题。根据第二段中“The government has a goal of planting 15 billion trees by 2032 to cover 30% of its land with trees.”可知,肯尼亚政府希望到2032年种植150亿棵树。
4. B 提示:细节理解题。根据第三段中“The app helps people collect young trees”可知,这款特殊的应用程序可以帮助人们收集树苗。
5. D 提示:推理判断题。根据最后一段可知,在植树节当天,肯尼亚各地的人们都参加了这个节日。在首都,尽管下着雨,仍有数百人参加。政府领导人在全国不同地区领导了种植工作。工人、学生、家庭和其他团体纷纷参加。故可知肯尼亚人民对全国植树节给予了强烈的支持。
查看更多完整答案,请扫码查看