第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
A(2024·南通通州期中)
AI(人工智能) changes school life. Here are some changes.
In space classes, students use VR glasses to learn about what's inside a rocket(火箭). Also, in swimming classes, by wearing smart earphones, children can get real-time instructions from the coach under the water. This makes training safer.
For PE classes, with facial recognition technology(人脸识别技术), students can get voice reports and results(结果) on how they did right after each exercise. For example, before, when a student finished the long jump, the teacher had to use a ruler to measure how far it was. Now, the results just show up on their own.
Besides learning, students can also enjoy meals made by the smart dining hall. In June, a school in Liaoning Province introduced an "online meal choice and facial recognition meal pickup" system(系统) to the smart dining hall. To meet the different needs of students, the dining hall offers(提供) over 400 dishes, with 6 to 7 choices for each meal. Parents and students can choose meals online. It helps the school plan and prepare meals, cutting down on food and kitchen waste.
So, AI changes our school life. What will happen in the future? Let's wait and see!
1. What can students use smart earphones to do?
A. To get voice reports and results.
B. To measure how far they can jump.
C. To learn about what's inside a rocket.
D. To get real-time instructions from the coach.
2. Which of the following is the structure of the passage? (1 = Paragraph 1,... )

3. Which of the following is TRUE about the smart dining hall in a school in Liaoning Province?
①It offers over 400 dishes.
②Each meal has 6 to 7 choices.
③Only students can choose meals online.
④It helps the school plan and prepare meals.
A. ①②③
B. ②③④
C. ①③④
D. ①②④
4. What's the main idea of the passage?
A. AI makes training safer.
B. School life in the future.
C. AI changes our school life.
D. Classes are more interesting.
AI(人工智能) changes school life. Here are some changes.
In space classes, students use VR glasses to learn about what's inside a rocket(火箭). Also, in swimming classes, by wearing smart earphones, children can get real-time instructions from the coach under the water. This makes training safer.
For PE classes, with facial recognition technology(人脸识别技术), students can get voice reports and results(结果) on how they did right after each exercise. For example, before, when a student finished the long jump, the teacher had to use a ruler to measure how far it was. Now, the results just show up on their own.
Besides learning, students can also enjoy meals made by the smart dining hall. In June, a school in Liaoning Province introduced an "online meal choice and facial recognition meal pickup" system(系统) to the smart dining hall. To meet the different needs of students, the dining hall offers(提供) over 400 dishes, with 6 to 7 choices for each meal. Parents and students can choose meals online. It helps the school plan and prepare meals, cutting down on food and kitchen waste.
So, AI changes our school life. What will happen in the future? Let's wait and see!
1. What can students use smart earphones to do?
A. To get voice reports and results.
B. To measure how far they can jump.
C. To learn about what's inside a rocket.
D. To get real-time instructions from the coach.
2. Which of the following is the structure of the passage? (1 = Paragraph 1,... )
3. Which of the following is TRUE about the smart dining hall in a school in Liaoning Province?
①It offers over 400 dishes.
②Each meal has 6 to 7 choices.
③Only students can choose meals online.
④It helps the school plan and prepare meals.
A. ①②③
B. ②③④
C. ①③④
D. ①②④
4. What's the main idea of the passage?
A. AI makes training safer.
B. School life in the future.
C. AI changes our school life.
D. Classes are more interesting.
答案:
1. D 提示:细节理解题。根据第二段第二句“Also, in swimming classes, by wearing smart earphones, children can get real-time instructions from the coach under the water.”可知,在游泳课上,通过佩戴智能耳机,孩子们可以在水下从教练那里获得实时指导。
2. B 提示:篇章结构题。通读全文可知,第一段总述人工智能改变了学校生活;第二至四段详细介绍了人工智能如何改变学校生活;第五段总结全文。
3. D 提示:细节理解题。根据第四段最后三句中的“the dining hall offers over 400 dishes, with 6 to 7 choices for each meal”和“It helps the school plan and prepare meals, cutting down on food and kitchen waste.”可知①②④正确。
4. C 提示:主旨大意题。通读全文,根据第一段“AI changes school life. Here are some changes.”可知,本文主要说的是人工智能改变学校生活。
2. B 提示:篇章结构题。通读全文可知,第一段总述人工智能改变了学校生活;第二至四段详细介绍了人工智能如何改变学校生活;第五段总结全文。
3. D 提示:细节理解题。根据第四段最后三句中的“the dining hall offers over 400 dishes, with 6 to 7 choices for each meal”和“It helps the school plan and prepare meals, cutting down on food and kitchen waste.”可知①②④正确。
4. C 提示:主旨大意题。通读全文,根据第一段“AI changes school life. Here are some changes.”可知,本文主要说的是人工智能改变学校生活。
查看更多完整答案,请扫码查看