第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
1. How old was Chen Yiyan probably when he began paper folding?
2. Which work did Chen Yiyan like most?
3. What does the underlined word "exhibit" mean in Paragraph 4?
B
2. Which work did Chen Yiyan like most?
C
3. What does the underlined word "exhibit" mean in Paragraph 4?
D
答案:
1. B 提示:推理判断题。根据第二段第一句“Chen started paper folding when he was a fourth-grader after seeing a book from his brother.”可知,陈在四年级时开始折纸,结合常识可知,四年级学生大约 10 岁。
2. C 提示:细节理解题。根据第三段最后两句“And he made his favourite work last year. It's a paper dragon that includes almost 2,000 steps.”可知,陈最喜欢的作品是纸龙。
3. D 提示:词义猜测题。根据画线词后“teach students how to fold”和最后一段中“share it with others”可推知,此处指展示作品,画线词 exhibit 意为“展示”,与 show 意思最为相近。
2. C 提示:细节理解题。根据第三段最后两句“And he made his favourite work last year. It's a paper dragon that includes almost 2,000 steps.”可知,陈最喜欢的作品是纸龙。
3. D 提示:词义猜测题。根据画线词后“teach students how to fold”和最后一段中“share it with others”可推知,此处指展示作品,画线词 exhibit 意为“展示”,与 show 意思最为相近。
B
A good hobby is an important part of a student's life. With hobbies, students can learn more about history, geography and culture(文化). Hobbies help students have a good time! Here are some hobbies for students.
Collecting
Coins(硬币) may be too expensive for students, but postcards, bookmarks, even T-shirts can be great things to collect. Just like Simon, some students have collected many old bottles. Students can collect things that don't cost much. Many students enjoy collecting things when they visit a place. When students collect things, the most important thing is that they can learn more about the world.
Writing
Writing can make students write better. It can be a great hobby for students. Writing a diary can help students go into a private(私人的) world. It is important for them to know how they really feel. They can also write stories about the people and things around.
Building
Students like making models, birdhouses and anything else with their own hands. Building is a great hobby because it is easy to start. Most students can find interesting things to build. Building can help them have many ideas to make new things, so students can have good creativity.
Music
Do you dream of being a music star? Music can give students self-confidence(自信). They can sing songs and play a piece of music. Sometimes students can learn music in a music club and make friends with people who have different hobbies.
1. What can we learn from hobbies according to the passage?
①history
②culture
③biology
④geography
A. ①②③
B. ①③④
C. ①②④
D. ②③④
2. Which of the following is a good thing for a middle school student to collect?
A. Coins.
B. Postcards.
C. Cars.
D. Expensive masks.
3. What does the underlined word "creativity" mean?
A. 创造能力
B. 交际能力
C. 运动能力
D. 语言能力
4. Which of the following is TRUE?
A. Collecting is easy and cheap.
B. Students can't write stories.
C. Building is the most difficult hobby.
D. Music can help students have more friends.
5. What's the best title for the passage?
A. Students' life
B. How to have hobbies
C. Hobbies for students
D. Be in our clubs
A good hobby is an important part of a student's life. With hobbies, students can learn more about history, geography and culture(文化). Hobbies help students have a good time! Here are some hobbies for students.
Collecting
Coins(硬币) may be too expensive for students, but postcards, bookmarks, even T-shirts can be great things to collect. Just like Simon, some students have collected many old bottles. Students can collect things that don't cost much. Many students enjoy collecting things when they visit a place. When students collect things, the most important thing is that they can learn more about the world.
Writing
Writing can make students write better. It can be a great hobby for students. Writing a diary can help students go into a private(私人的) world. It is important for them to know how they really feel. They can also write stories about the people and things around.
Building
Students like making models, birdhouses and anything else with their own hands. Building is a great hobby because it is easy to start. Most students can find interesting things to build. Building can help them have many ideas to make new things, so students can have good creativity.
Music
Do you dream of being a music star? Music can give students self-confidence(自信). They can sing songs and play a piece of music. Sometimes students can learn music in a music club and make friends with people who have different hobbies.
1. What can we learn from hobbies according to the passage?
①history
②culture
③biology
④geography
A. ①②③
B. ①③④
C. ①②④
D. ②③④
2. Which of the following is a good thing for a middle school student to collect?
A. Coins.
B. Postcards.
C. Cars.
D. Expensive masks.
3. What does the underlined word "creativity" mean?
A. 创造能力
B. 交际能力
C. 运动能力
D. 语言能力
4. Which of the following is TRUE?
A. Collecting is easy and cheap.
B. Students can't write stories.
C. Building is the most difficult hobby.
D. Music can help students have more friends.
5. What's the best title for the passage?
A. Students' life
B. How to have hobbies
C. Hobbies for students
D. Be in our clubs
答案:
1. C 提示:细节理解题。根据第一段第二句“With hobbies, students can learn more about history, geography and culture.”可知,在培养业余爱好的过程中,学生可以学到关于历史、地理和文化方面的知识。
2. B 提示:细节理解题。根据第二段第一句“Coins may be too expensive for students, but postcards, bookmarks, even T-shirts can be great things to collect.”可知,学生可以收集明信片、书签,甚至 T 恤衫。
3. A 提示:词义猜测题。根据倒数第二段中“Building can help them have many ideas to make new things, so students can have good creativity.”可知,创造新事物的想法应是创造力,故 creativity 是“创造能力”的意思。
4. D 提示:推理判断题。根据最后一段最后一句“Sometimes students can learn music in a music club and make friends with people who have different hobbies.”可知,在音乐俱乐部里学习音乐可以交朋友。
5. C 提示:标题归纳题。本文首先介绍了业余爱好对学生生活的重要性,并着重列举了几种适合学生的爱好,故“学生的爱好”最适合作标题。
2. B 提示:细节理解题。根据第二段第一句“Coins may be too expensive for students, but postcards, bookmarks, even T-shirts can be great things to collect.”可知,学生可以收集明信片、书签,甚至 T 恤衫。
3. A 提示:词义猜测题。根据倒数第二段中“Building can help them have many ideas to make new things, so students can have good creativity.”可知,创造新事物的想法应是创造力,故 creativity 是“创造能力”的意思。
4. D 提示:推理判断题。根据最后一段最后一句“Sometimes students can learn music in a music club and make friends with people who have different hobbies.”可知,在音乐俱乐部里学习音乐可以交朋友。
5. C 提示:标题归纳题。本文首先介绍了业余爱好对学生生活的重要性,并着重列举了几种适合学生的爱好,故“学生的爱好”最适合作标题。
查看更多完整答案,请扫码查看