第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
B(温州期末)
Nobody can say no to a flower world in the real life. That's why more and more people come to the Huazhao Festival to enjoy the beautiful and busy party in spring.
The Huazhao Festival is the birthday of all flowers and it happens on the 2nd, 12th or 15th day of February of the Chinese lunar calendar(农历). People started to celebrate the birthday of flowers before the Qin Dynasty and it became a festival during the Sui and Tang Dynasties. In the Tang Dynasty, it was one of the three important celebrations all over China.
The Huazhao Festival is rich in customs(习俗). Young people wear hanfu, a kind of traditional Chinese clothes and have outings. The festival is in early spring, so it's such a great time to have an outing to enjoy the spring time. Girls put colourful paper-cuts on the flower stems(花茎). They hope they can be as young and beautiful as flowers. Also, people in different places of China plant flowers. They think that flowers planted on that day can grow well. At the festival, the flower fair(集市) is the most popular. There are lots of fun activities in the fair, such as making flower cakes and playing music.
The Huazhao Festival is an exciting party to see the beautiful spring and it also helps people learn more about Chinese traditions. It's really a wonderful celebration that you can't miss.
1. What can we learn about the Huazhao Festival from the passage?
A. It started in the Qin Dynasty.
B. It's on the same day every year.
C. It's a celebration for flowers.
D. It becomes important in the world.
2. What do people do at the Huazhao Festival?
A. They cut flower stems.
B. They make traditional clothes hanfu.
C. They put paper-cuts on flower cakes.
D. They join in activities of the flower fair.
3. Why does the writer write the passage?
A. To tell the long history of the festival.
B. To show a special Chinese festival in spring.
C. To show different flowers at the festival.
D. To tell the meaning of celebrating the festival.
Nobody can say no to a flower world in the real life. That's why more and more people come to the Huazhao Festival to enjoy the beautiful and busy party in spring.
The Huazhao Festival is the birthday of all flowers and it happens on the 2nd, 12th or 15th day of February of the Chinese lunar calendar(农历). People started to celebrate the birthday of flowers before the Qin Dynasty and it became a festival during the Sui and Tang Dynasties. In the Tang Dynasty, it was one of the three important celebrations all over China.
The Huazhao Festival is rich in customs(习俗). Young people wear hanfu, a kind of traditional Chinese clothes and have outings. The festival is in early spring, so it's such a great time to have an outing to enjoy the spring time. Girls put colourful paper-cuts on the flower stems(花茎). They hope they can be as young and beautiful as flowers. Also, people in different places of China plant flowers. They think that flowers planted on that day can grow well. At the festival, the flower fair(集市) is the most popular. There are lots of fun activities in the fair, such as making flower cakes and playing music.
The Huazhao Festival is an exciting party to see the beautiful spring and it also helps people learn more about Chinese traditions. It's really a wonderful celebration that you can't miss.
1. What can we learn about the Huazhao Festival from the passage?
A. It started in the Qin Dynasty.
B. It's on the same day every year.
C. It's a celebration for flowers.
D. It becomes important in the world.
2. What do people do at the Huazhao Festival?
A. They cut flower stems.
B. They make traditional clothes hanfu.
C. They put paper-cuts on flower cakes.
D. They join in activities of the flower fair.
3. Why does the writer write the passage?
A. To tell the long history of the festival.
B. To show a special Chinese festival in spring.
C. To show different flowers at the festival.
D. To tell the meaning of celebrating the festival.
答案:
1. C 提示:细节理解题。根据第二段第一句“The Huazhao Festival is the birthday of all flowers and it happens on the 2nd, 12th or 15th day of February of the Chinese lunar calendar.”可知,花朝节是花的生日,是它们的节日。
2. D 提示:细节理解题。根据第三段最后一句“There are lots of fun activities in the fair, such as making flower cakes and playing music.”可知,人们在花朝节参加各种各样的活动。
3. B 提示:主旨大意题。根据最后一段“The Huazhao Festival is an exciting party to see the beautiful spring and it also helps people learn more about Chinese traditions. It's really a wonderful celebration that you can't miss.”并通读全文可知,作者写这篇文章主要是介绍春季里一个特别的中国节日。
2. D 提示:细节理解题。根据第三段最后一句“There are lots of fun activities in the fair, such as making flower cakes and playing music.”可知,人们在花朝节参加各种各样的活动。
3. B 提示:主旨大意题。根据最后一段“The Huazhao Festival is an exciting party to see the beautiful spring and it also helps people learn more about Chinese traditions. It's really a wonderful celebration that you can't miss.”并通读全文可知,作者写这篇文章主要是介绍春季里一个特别的中国节日。
一、完形填空
Why do children play with rabbit lanterns during the Lantern Festival?
Chinese people celebrate the Lantern Festival on the 1
This day's important 5
Children go out with paper lanterns when the 9
Why rabbits? Some people say rabbits are 12
Why do children play with rabbit lanterns during the Lantern Festival?
Chinese people celebrate the Lantern Festival on the 1
B
day of the first lunar month(阴历月份). It's the 15th day of the Lunar New Year and it's held to celebrate the first 2C
moon of the year. It also 3A
the end of the Spring Festival holiday. This year, the Lantern Festival is 4D
12th February.This day's important 5
B
is watching lanterns. The lanterns come in many sizes, colours and shapes. Making and 6A
lanterns are famous things to do during the festival. There 7C
usually riddles(谜语) on the lanterns. “Guessing lantern riddles” is 8B
important activity of the festival.Children go out with paper lanterns when the 9
D
comes during the Lantern Festival. Rabbit lanterns with wheels(轮子) are fun for 10A
. Children can pull them along from place to place. Children will hold self-made or bought lanterns to 11C
through the streets excitedly.Why rabbits? Some people say rabbits are 12
D
animals. The rabbit lanterns can bring children good luck. Others say that in an old Chinese 13C
, there is a jade rabbit(玉兔) living on the moon. People celebrate the Lantern Festival on the 14A
full moon of the year, so rabbits are a big part of the festival as well. Till today, the Lantern Festival is still held each 15D
around our country. Children always have a good time on that day!
答案:
1. B 提示:first 第一的;middle 中间的;last 最后的;final 最终的。句意:中国人在农历正月中旬庆祝元宵节。
2. C 提示:big 大的;small 小的;full 满的;bright 明亮的。句意:它在农历新年的第 15 天,它是为了庆祝一年中的第一个满月而举行的。
3. A 提示:mean 意思是;need 需要;include 包括;meet 遇见。句意:这也意味着春节假期的结束。
4. D 提示:句意:今年的元宵节是在 2 月 12 日。空后是具体某一天,用介词 on。
5. B 提示:interest 兴趣;activity 活动;time 时间;place 地方。句意:这一天的重要活动是赏灯。
6. A 提示:watch 看;hear 听;borrow 借入;lend 借出。句意:制作灯笼和赏灯是节日期间的著名活动。
7. C 提示:句意:灯笼上通常有谜语。描述客观情况,用一般现在时,且后面 riddles 是复数名词,be 动词用 are。
8. B 提示:one 一个;another 另一个;other 其他的;some 一些。句意:"猜灯谜"是这个节日的另一项重要活动。
9. D 提示:morning 早上;noon 正午;afternoon 下午;night 晚上。句意:元宵节夜晚来临时,孩子们带着纸灯笼出门。
10. A 提示:children 孩子;parents 父母;boy 男孩;girl 女孩。句意:带轮子的兔子灯笼对孩子们来说很有趣。
11. C 提示:leave 离开;come 来;go 走;drive 开车。句意:孩子们会拿着自制或买来的灯笼兴奋地走上街头。
12. D 提示:boring 无聊的;brave 勇敢的;happy 开心的;lucky 幸运的。句意:有人说兔子是幸运的动物。
13. C 提示:film 电影;song 歌曲;story 故事;thing 事情。句意:还有人说,在中国古代故事中,有一只玉兔生活在月亮上。
14. A 提示:first 第一;second 第二;third 第三;fourth 第四。句意:人们在一年中的第一个满月庆祝元宵节……
15. D 提示:day 天;month 月;season 季节;year 年。句意:直到今天,我国每年仍然庆祝元宵节。
2. C 提示:big 大的;small 小的;full 满的;bright 明亮的。句意:它在农历新年的第 15 天,它是为了庆祝一年中的第一个满月而举行的。
3. A 提示:mean 意思是;need 需要;include 包括;meet 遇见。句意:这也意味着春节假期的结束。
4. D 提示:句意:今年的元宵节是在 2 月 12 日。空后是具体某一天,用介词 on。
5. B 提示:interest 兴趣;activity 活动;time 时间;place 地方。句意:这一天的重要活动是赏灯。
6. A 提示:watch 看;hear 听;borrow 借入;lend 借出。句意:制作灯笼和赏灯是节日期间的著名活动。
7. C 提示:句意:灯笼上通常有谜语。描述客观情况,用一般现在时,且后面 riddles 是复数名词,be 动词用 are。
8. B 提示:one 一个;another 另一个;other 其他的;some 一些。句意:"猜灯谜"是这个节日的另一项重要活动。
9. D 提示:morning 早上;noon 正午;afternoon 下午;night 晚上。句意:元宵节夜晚来临时,孩子们带着纸灯笼出门。
10. A 提示:children 孩子;parents 父母;boy 男孩;girl 女孩。句意:带轮子的兔子灯笼对孩子们来说很有趣。
11. C 提示:leave 离开;come 来;go 走;drive 开车。句意:孩子们会拿着自制或买来的灯笼兴奋地走上街头。
12. D 提示:boring 无聊的;brave 勇敢的;happy 开心的;lucky 幸运的。句意:有人说兔子是幸运的动物。
13. C 提示:film 电影;song 歌曲;story 故事;thing 事情。句意:还有人说,在中国古代故事中,有一只玉兔生活在月亮上。
14. A 提示:first 第一;second 第二;third 第三;fourth 第四。句意:人们在一年中的第一个满月庆祝元宵节……
15. D 提示:day 天;month 月;season 季节;year 年。句意:直到今天,我国每年仍然庆祝元宵节。
查看更多完整答案,请扫码查看