第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
一、完形填空
(2024·南京鼓楼模拟) Tom always does well in studies. All he thinks about are 1. Tom knows everything except(除了) one small thing—he doesn't know 2 to make friends. He only wants to be a student of Mr Rosen, his favourite professor(教授). And he writes 3 to Professor Rosen to say he'd like to go to his class.
One day, Tom is very happy, 4 Professor Rosen comes to his house. They talk for a long time. The professor likes Tom a lot. At last, the professor asks, “Tom, tell me about your 5. What do you do for fun?”
There is silence(沉默). Tom finds that he doesn't really 6 any friends. “Well, I don't have time to make friends. I'm too 7 with my studies,” he says.
“That's not good, Tom. Let me tell you. The world is not just about studies. It's also about 8. Here is a box. There are three things. I want you to learn how to use them. It's very difficult and you'll need a friend to 9 you. I'll be back in a week to see how you're doing,” the professor says and 10.
Tom opens the box. In it are two baseball gloves and a ball.
1. A. sports
B. matches
C. books
D. hobbies
2. A. where
B. how
C. when
D. why
3. A. stories
B. problems
C. subjects
D. letters
4. A. but
B. and
C. so
D. because
5. A. classmates
B. friends
C. brothers
D. teachers
6. A. want
B. like
C. have
D. greet
7. A. happy
B. shy
C. good
D. busy
8. A. festivals
B. people
C. characters
D. jobs
9. A. love
B. help
C. see
D. introduce
10. A. comes
B. leaves
C. calls
D. plays
(2024·南京鼓楼模拟) Tom always does well in studies. All he thinks about are 1. Tom knows everything except(除了) one small thing—he doesn't know 2 to make friends. He only wants to be a student of Mr Rosen, his favourite professor(教授). And he writes 3 to Professor Rosen to say he'd like to go to his class.
One day, Tom is very happy, 4 Professor Rosen comes to his house. They talk for a long time. The professor likes Tom a lot. At last, the professor asks, “Tom, tell me about your 5. What do you do for fun?”
There is silence(沉默). Tom finds that he doesn't really 6 any friends. “Well, I don't have time to make friends. I'm too 7 with my studies,” he says.
“That's not good, Tom. Let me tell you. The world is not just about studies. It's also about 8. Here is a box. There are three things. I want you to learn how to use them. It's very difficult and you'll need a friend to 9 you. I'll be back in a week to see how you're doing,” the professor says and 10.
Tom opens the box. In it are two baseball gloves and a ball.
1. A. sports
B. matches
C. books
D. hobbies
2. A. where
B. how
C. when
D. why
3. A. stories
B. problems
C. subjects
D. letters
4. A. but
B. and
C. so
D. because
5. A. classmates
B. friends
C. brothers
D. teachers
6. A. want
B. like
C. have
D. greet
7. A. happy
B. shy
C. good
D. busy
8. A. festivals
B. people
C. characters
D. jobs
9. A. love
B. help
C. see
D. introduce
10. A. comes
B. leaves
C. calls
D. plays
答案:
1. C 提示:sport 运动;match 比赛;book 书;hobby 爱好。上文提到汤姆学习很好,结合下文汤姆没有时间结交朋友可知,他满脑子只有学习、书。
2. B 提示:where哪里;how如何;when什么时候;why为什么。句意:汤姆什么都知道,除了一件小事——他不知道如何交朋友。
3. D 提示:story故事;problem问题;subject科目;letter信件。句意:他写信给罗森教授,说他想上他的课。
4. D 提示:but但是;and和;so所以;because因为。“汤姆非常高兴”是因为“罗森教授来到他家”,表示原因用because。
5. B 提示:根据“Tom finds that he doesn't really 6 any friends.”可知,教授是让汤姆讲一讲他的朋友。
6. C 提示:want想要;like喜欢;have有;greet打招呼。根据“Well, I don't have time to make friends.”可知,汤姆没有朋友。
7. D 提示:happy高兴的;shy害羞的;good好的;busy忙碌的。be busy with意为“忙于……”,汤姆解释称自己忙于学习,没有时间结交朋友。
8. B 提示:festival节日;people人;character性格;job工作。此处指这个世界不仅仅和学习有关,也和人有关。
9. B 提示:love爱;help帮助;see看见;introduce介绍。根据“It's very difficult”可知,它很难,需要朋友帮助。
10. B 提示:come来;leave离开;call打电话;play玩。根据上文“I'll be back...”可知,教授说完就离开了。
2. B 提示:where哪里;how如何;when什么时候;why为什么。句意:汤姆什么都知道,除了一件小事——他不知道如何交朋友。
3. D 提示:story故事;problem问题;subject科目;letter信件。句意:他写信给罗森教授,说他想上他的课。
4. D 提示:but但是;and和;so所以;because因为。“汤姆非常高兴”是因为“罗森教授来到他家”,表示原因用because。
5. B 提示:根据“Tom finds that he doesn't really 6 any friends.”可知,教授是让汤姆讲一讲他的朋友。
6. C 提示:want想要;like喜欢;have有;greet打招呼。根据“Well, I don't have time to make friends.”可知,汤姆没有朋友。
7. D 提示:happy高兴的;shy害羞的;good好的;busy忙碌的。be busy with意为“忙于……”,汤姆解释称自己忙于学习,没有时间结交朋友。
8. B 提示:festival节日;people人;character性格;job工作。此处指这个世界不仅仅和学习有关,也和人有关。
9. B 提示:love爱;help帮助;see看见;introduce介绍。根据“It's very difficult”可知,它很难,需要朋友帮助。
10. B 提示:come来;leave离开;call打电话;play玩。根据上文“I'll be back...”可知,教授说完就离开了。
1. What nickname is given to Li Bai because of his love for writing poetry?
2. Why do Li Bai and Meng Haoran become good friends?
3. What do we know about the three poets?
4. Which title best describes the main idea of the passage?
B
2. Why do Li Bai and Meng Haoran become good friends?
C
3. What do we know about the three poets?
B
4. Which title best describes the main idea of the passage?
B
答案:
1. B 提示:细节理解题。根据第一栏第一至三句“Hello everyone, I'm Li Bai... Many people call me 'Poet Immortal'.”可知,李白被称为“诗仙”。
2. C 提示:细节理解题。根据第三栏倒数第二句“Both Li Bai and I love poetry and the beauty of nature, so we are good friends.”可知,李白和孟浩然因为对诗歌和大自然的共同热爱而成为朋友。
3. B 提示:细节理解题。根据第二栏第一、二句“Hi, I'm Du Fu, a friend of Li Bai. I'm 11 years younger than Li Bai.”和第三栏第一、二句“I am Meng Haoran. I'm 12 years older than Li Bai.”可知,杜甫比李白年纪小,李白比孟浩然年纪小,因此孟浩然是三人中最年长的。
4. B 提示:标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了唐朝著名诗人李白、杜甫和孟浩然,因此“唐朝的著名诗人”最适合作为文章标题。
2. C 提示:细节理解题。根据第三栏倒数第二句“Both Li Bai and I love poetry and the beauty of nature, so we are good friends.”可知,李白和孟浩然因为对诗歌和大自然的共同热爱而成为朋友。
3. B 提示:细节理解题。根据第二栏第一、二句“Hi, I'm Du Fu, a friend of Li Bai. I'm 11 years younger than Li Bai.”和第三栏第一、二句“I am Meng Haoran. I'm 12 years older than Li Bai.”可知,杜甫比李白年纪小,李白比孟浩然年纪小,因此孟浩然是三人中最年长的。
4. B 提示:标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了唐朝著名诗人李白、杜甫和孟浩然,因此“唐朝的著名诗人”最适合作为文章标题。
查看更多完整答案,请扫码查看