2025年小题狂做七年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做七年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做七年级英语上册译林版巅峰版》

B(2024·北京海淀期末)
Colours can greatly influence(影响) our feelings, behaviour, and thoughts. When planning a study space, understanding the effects(效果) of colours is important.
Research by Kwaliek shows that blue can help us think and learn better. Using blue in a study space can help us relax and stay focused for a longer time. Red can help us focus on details(细节). A study by Elliot found that red can help us do better on tasks that need attention to details. Too much red can feel like a lot, but adding this colour in study places in a smart way, like having some red flowers, can help people focus better.
Green, as the colour of nature, has a relaxing effect. Adding plants to your study space can create(创造) a peaceful mind, leading to a more enjoyable and effective studying experience. The colour yellow helps us become more innovative. A study by Hemphill found that yellow can help us think up new ideas. Adding yellow in a study place can encourage our new thinking. However, too much yellow may make you feel uncomfortable.
Right use of colours in different sections of a study space can make a difference. For example, calming colours like blue or green can be used in relaxation corners, while brighter colours like yellow or red can be used in active study sections.
The effects of colours are also connected(联系) to lighting in a study place. Research by Fotios highlights that both colour and lighting are important for eye comfort. We'd better use natural light and well-designed lighting that are friendly to eyes.
While research shows that colours can influence us, personal likes are important too. The best study space is one that matches personal tastes. Alison prefers pink and green for her study area. She believes these colours give a sense of sweetness and help her focus better while studying. She painted the walls a light pink and added green plants for a touch of nature. By choosing colours that match her tastes, Alison created a comfortable space that can improve her learning experience.
To design an effective study place, it's important to think about personal likes, lighting, and colour effects in different sections.
1. Which of the following colours can help us focus on details?
A. Blue.
B. Red.
C. Green.
D. Yellow.
2. The word “innovative” in Paragraph 3 probably means ______.
A. creative
B. active
C. special
D. beautiful
3. The writer probably agrees that ______.
A. blue can bring more relaxation than green
B. more colours should be used in a study place
C. colour effects can influence our personal tastes
D. colour effects have something to do with lighting
4. What is the writer's main purpose in writing this passage?
A. To introduce some studies on colour effects.
B. To help us solve home designing problems.
C. To suggest how to choose colours for a study space.
D. To show the connection between colours and health.
答案: 1. B 提示:细节理解题。根据第二段第三句“Red can help us focus on details.”可知,红色可以帮助我们专注细节。
2. A 提示:词义猜测题。根据第三段第四句“A study by Hemphill found that yellow can help us think up new ideas.”可知,研究发现黄色可以帮助我们激发新的想法,由此推知,画线词所在句意思是黄色有助于我们变得更有创造力,画线词 innovative 与 creative“创造性的”意思最为相近。
3. D 提示:细节理解题。根据第五段第一句“The effects of colours are also connected to lighting in a study place.”可知,色彩的效果也与学习场所的照明有关,D项正确。
4. C 提示:写作意图题。通读全文可知,本文主要讨论了不同颜色对学习空间的影响,结合第一段第二句“When planning a study space, understanding the effects of colours is important.”和最后一段“To design an effective study place, it's important to think about personal likes, lighting, and colour effects in different sections.”不难推知,作者的写作目的是建议如何为学习空间选择颜色。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭