第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
二、阅读理解
A(2024·南通海安13校期中)
How do you students spend your free time after finishing homework? Watch TV, play computer games, or go outside to relax? Maybe the following story can bring you something different.
Mei Siying and his classmates, at Shanming Middle School in Wuxi, Jiangsu feel they have nothing to do in their free time but play electronic products(电子产品). So they design some community(社区) activities like visiting science museums, watching films, holding photo shows and basketball competitions for the students. These special activities now become popular in Wuxi communities. To encourage more students to work for the community activities, the students also design a virtual(虚拟的) bank for students to get some “gold coins”. If you get some certain “gold coins”, you will be able to get free tickets to watch a film. “We feel excited to work together and hope to try more in the future. I had a great time and learned a lot of skills from the activities,” Mei Siying said.
1. What do we know about reading the first paragraph?
A. It's about students' different free time activities.
B. It's about students' time for doing homework.
C. It's about students watching TV for too long.
D. It's about students playing computer games at home.
2. What does the underlined word “encourage” in Paragraph 2 mean?
A. 劝告
B. 激励
C. 督促
D. 安排
3. Why do Mei Siying and his classmates design these community activities?
A. To work together with their classmates.
B. To learn to design different activities.
C. To spend their free time in healthier ways.
D. To collect free tickets from the virtual bank.
4. How did Mei Siying feel about their work from the passage?
A. Meaningless(无意义的) but happy.
B. Meaningful and free.
C. Meaningless but free.
D. Meaningful and happy.
A(2024·南通海安13校期中)
How do you students spend your free time after finishing homework? Watch TV, play computer games, or go outside to relax? Maybe the following story can bring you something different.
Mei Siying and his classmates, at Shanming Middle School in Wuxi, Jiangsu feel they have nothing to do in their free time but play electronic products(电子产品). So they design some community(社区) activities like visiting science museums, watching films, holding photo shows and basketball competitions for the students. These special activities now become popular in Wuxi communities. To encourage more students to work for the community activities, the students also design a virtual(虚拟的) bank for students to get some “gold coins”. If you get some certain “gold coins”, you will be able to get free tickets to watch a film. “We feel excited to work together and hope to try more in the future. I had a great time and learned a lot of skills from the activities,” Mei Siying said.
1. What do we know about reading the first paragraph?
A. It's about students' different free time activities.
B. It's about students' time for doing homework.
C. It's about students watching TV for too long.
D. It's about students playing computer games at home.
2. What does the underlined word “encourage” in Paragraph 2 mean?
A. 劝告
B. 激励
C. 督促
D. 安排
3. Why do Mei Siying and his classmates design these community activities?
A. To work together with their classmates.
B. To learn to design different activities.
C. To spend their free time in healthier ways.
D. To collect free tickets from the virtual bank.
4. How did Mei Siying feel about their work from the passage?
A. Meaningless(无意义的) but happy.
B. Meaningful and free.
C. Meaningless but free.
D. Meaningful and happy.
答案:
1. A 提示:细节理解题。根据第一段第一、二句“How do you students spend your free time after finishing homework? Watch TV, play computer games, or go outside to relax?”可知,本段谈的是学生们空闲时的活动。
2. B 提示:词义猜测题。根据画线词下文“the students also design a virtual bank for students to get some ‘gold coins’. If you get some certain ‘gold coins’, you will be able to get free tickets to watch a film.”可知,学生们还设计了虚拟银行,如果你获得了一些“金币”,你可以得到免费电影票,由此推知,这是通过获得“金币”的方式鼓励更多学生参与社区活动。encourage 意为“鼓励,激励”。
3. C 提示:推理判断题。根据第二段第一句“Mei Siying and his classmates, at Shanming Middle School in Wuxi, Jiangsu feel they have nothing to do in their free time but play electronic products.”可知,他们觉得在空闲时间,除了玩电子产品,没有其他的休闲方式,因而设计了社区活动,由此不难推知,设计社区活动是为了以更健康的方式度过空闲时间。
4. D 提示:推理判断题。根据第二段最后两句“‘We feel excited to work together and hope to try more in the future. I had a great time and learned a lot of skills from the activities,’ Mei Siying said.”可知,他觉得他们的工作让人感到快乐,并且非常有意义。
2. B 提示:词义猜测题。根据画线词下文“the students also design a virtual bank for students to get some ‘gold coins’. If you get some certain ‘gold coins’, you will be able to get free tickets to watch a film.”可知,学生们还设计了虚拟银行,如果你获得了一些“金币”,你可以得到免费电影票,由此推知,这是通过获得“金币”的方式鼓励更多学生参与社区活动。encourage 意为“鼓励,激励”。
3. C 提示:推理判断题。根据第二段第一句“Mei Siying and his classmates, at Shanming Middle School in Wuxi, Jiangsu feel they have nothing to do in their free time but play electronic products.”可知,他们觉得在空闲时间,除了玩电子产品,没有其他的休闲方式,因而设计了社区活动,由此不难推知,设计社区活动是为了以更健康的方式度过空闲时间。
4. D 提示:推理判断题。根据第二段最后两句“‘We feel excited to work together and hope to try more in the future. I had a great time and learned a lot of skills from the activities,’ Mei Siying said.”可知,他觉得他们的工作让人感到快乐,并且非常有意义。
查看更多完整答案,请扫码查看