2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版》

外刊阅读——学会地道英语 摆脱手机依赖,回归真实生活
What object has the magic ability to provide you with a whole new world, where you can read books, send messages or chat online? The answer is your handphone.
Clearly, the handphone satisfies all our wants and needs, leaving us desiring more. According to a survey report by Connected Life, Singaporean youths spend an average of 3.4 hours a day on their phones. This may not seem like a big number to you, but think: what could you do in three hours? Cycling at the park with your family; reviewing your work. Phone addiction must come to a full stop today. How?
One way to stop addiction is to download some apps to track the time you spend on your phone daily. You will find many mobile apps that help track the exact length of time you spend on your phone, telling you if you run over time. Each day you can start afresh with a new goal, with a new sense of what you need to do and what you do not.
Another method is to keep your phone off and to place it out of sight. When your phone is off, you will be unable to check it so often. Although there may be a strong desire for your phone, keep in mind the many different tasks you need to do instead and work on them. When you feel like turning it on, smack your hand and tell yourself firmly, “Later!”
In short, the most effective way is to busy yourself with other activities and push the thought about wasting valuable time on your handphone out of your mind. After all, these joys are only short-term, and will be your regret in the long run. Now is the time to lock your handphone and unlock your life. Live in this world, full of hopes and dreams, beauty and wonders. Cherish your youth while you can. You do not want to live with regret.
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. She showed great
ability
(able) in solving difficult math problems.
2. As a
youth
(young), he enjoys playing basketball with friends after school.
3. The
length
(long) of the river near our town is about 50 kilometers.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
satisfy reach method
1. This new app can
satisfy
your needs for quick information search.
2. Another
method
is to practice speaking English with friends every day.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. You can
download some apps
(下载一些程序) to help you learn English.
2. Let’s
start afresh with
(以……重新开启) a study plan for the new term.
(四)仿写句子
Although there may be a strong desire for your phone, keep in mind the many different tasks you need to do instead and work on them. (although 引导让步状语从句 )
仿写:尽管他考试不及格,但他并不灰心。
Although he failed the exam, he didn’t lose heart.

二、根据短文内容,选择正确答案
C
)1. The purpose of Paragraph 2 is to tell us _.
A. what handphone addiction is
B. the time that was wasted by adults
C. the need to cut down handphone time
D. the disadvantages of overusing the handphone
C
)2. What is the best way to stop phone addiction according to the passage?
A. Checking the phone as much as possible.
B. Using some apps to track the time you spend on your phone.
C. Keeping yourself busy with many different tasks.
D. Spending no more than 3.4 hours on the phone a day.
B
)3. Which of the following sayings best describes the second method?
A. No pains, no gains.
B. Out of sight, out of mind.
C. Practice makes perfect.
D. Rome was not built in a day.
D
)4. What’s the best title for the passage?
A. Keep Your Handphone Off
B. Satisfy Your Needs
C. Put Your Handphone Away
D. Unlock Your Life
答案: 一、(一)1.ability 2.youth 3.length
(二)1.satisfy 2.method
(三)1.download some apps 2.start afresh with
(四)Although he failed the exam, he didn’t lose heart.
二、答案速查 1—4 CCBD
【主旨大意】本文主要讲述了如何戒掉手机瘾的方法,并劝说我们不要沉迷于手机,而是开启生活。
1.C【点拨】推理判断题。根据第二段中“This may not seem like a big number to you...come to a full stop today.”可知,作者写这一段目的是告诉我们减少使用手机时间的必要性。故选C。
2.C【点拨】细节理解题。根据最后一段中“In short, the most effective way is to busy yourself...out of your mind.”可知,戒掉手机瘾的最有效的方法就是让自己忙于其他活动。故选C。
3.B【点拨】推理判断题。根据第四段中“Another method is to keep your phone off and to place it out of sight.”可知,第二个方法就是把手机放在看不见的地方,也就是“眼不见,心不烦”。故选B。
4.D【点拨】最佳标题题。根据最后一段“Now is the time to lock your handphone and unlock your life.”并结合全文可知,本文主要讲述了如何戒掉手机瘾的方法,也劝说我们不要沉迷于手机,而是开启生活。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭