第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
外刊阅读——学会地道英语
约翰·索恩爵士博物馆——18世纪的伦敦写照
If you are looking for somewhere special to visit in London, we may have the answer for you: Sir John Soane's Museum. The museum is one of London's best - kept secrets, and it's well worth a visit. Sir John, a great architect, lived in London during the 18th century (1753—1837), and the amazing thing is that his house is exactly the same as he left it. In fact, visiting the house is just like stepping back in time.
There are three floors which are open to the public. You can start on the first floor. This was Sir John's work area. You can ask the guards about the paintings on the walls as they tell you something about his family and life. And don't worry about the guards as they are really nice and helpful. Next, you can go downstairs to the ground floor. Here you can see his rich collection of paintings. For example, there is a series of interesting paintings about 18th - century life in London. Now comes the last part, the underground floor. It's full of thousands of valuable objects, such as sculptures and models of famous buildings from all over the world. Walking around this part of the house is a bit like being on a treasure hunt, as you can find things hidden away in secret corners. Anyway, you'll have to go there yourself to see.
Sir John Soane's Museum is a very small place. It's only about ten minutes' walk from the British Museum. There is a free hour - long guided tour every Saturday at 2:30 pm, but the best thing is just to walk about by yourself. So now you know where to go next time you're in London. We guarantee that it's an experience you won't forget!
Word Bank
1. architect /'a:kıtekt/ n. 建筑师
2. series /'stəri:z/ n. 一系列
3. sculpture /'skʌlptʃə(r)/ n. 雕像
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. Mom smiled and said, "This is ____ (exact) the book I wanted to buy for you!"
2. We watched an ____ (amaze) movie last night—the story made everyone laugh and cry.
3. My teacher wrote ____ (help) notes on my homework to show where I made mistakes.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
satisfy somewhere answer
1. I left my keys at a certain place in the living room. ________
2. Let's check the textbook—we may have the reply to this question there. ________
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. Visiting the old village makes you ____ (回到) in time to the 1950s.
2. The teacher assigned ____ (一系列) math problems for us to finish tonight.
(四)仿写句子
1. In fact, visiting the house is just like stepping back in time. (动名词短语作主语)
仿写:每天读书帮助我们学习新事物。
________
2. Now comes the last part, the underground floor. (完全倒装句)
仿写:现在到了故事最精彩的部分,仔细听!
________
二、根据短文内容,选择正确答案
(
A. It is the oldest museum in London.
B. There is a time machine in it.
C. It is kept the same as Sir John left it.
D. There are lots of secret boxes in it.
(
① the underground floor ② the ground floor ③ the first floor
A. ①②③
B. ②①③
C. ①③②
D. ③②①
(
A. A series of interesting paintings.
B. Pictures of Sir John and his family.
C. A valuable collection of sculptures.
D. Models of famous buildings in the world.
(
A. hear
B. decide
C. promise
D. remember
约翰·索恩爵士博物馆——18世纪的伦敦写照
If you are looking for somewhere special to visit in London, we may have the answer for you: Sir John Soane's Museum. The museum is one of London's best - kept secrets, and it's well worth a visit. Sir John, a great architect, lived in London during the 18th century (1753—1837), and the amazing thing is that his house is exactly the same as he left it. In fact, visiting the house is just like stepping back in time.
There are three floors which are open to the public. You can start on the first floor. This was Sir John's work area. You can ask the guards about the paintings on the walls as they tell you something about his family and life. And don't worry about the guards as they are really nice and helpful. Next, you can go downstairs to the ground floor. Here you can see his rich collection of paintings. For example, there is a series of interesting paintings about 18th - century life in London. Now comes the last part, the underground floor. It's full of thousands of valuable objects, such as sculptures and models of famous buildings from all over the world. Walking around this part of the house is a bit like being on a treasure hunt, as you can find things hidden away in secret corners. Anyway, you'll have to go there yourself to see.
Sir John Soane's Museum is a very small place. It's only about ten minutes' walk from the British Museum. There is a free hour - long guided tour every Saturday at 2:30 pm, but the best thing is just to walk about by yourself. So now you know where to go next time you're in London. We guarantee that it's an experience you won't forget!
Word Bank
1. architect /'a:kıtekt/ n. 建筑师
2. series /'stəri:z/ n. 一系列
3. sculpture /'skʌlptʃə(r)/ n. 雕像
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. Mom smiled and said, "This is ____ (exact) the book I wanted to buy for you!"
2. We watched an ____ (amaze) movie last night—the story made everyone laugh and cry.
3. My teacher wrote ____ (help) notes on my homework to show where I made mistakes.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
satisfy somewhere answer
1. I left my keys at a certain place in the living room. ________
2. Let's check the textbook—we may have the reply to this question there. ________
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. Visiting the old village makes you ____ (回到) in time to the 1950s.
2. The teacher assigned ____ (一系列) math problems for us to finish tonight.
(四)仿写句子
1. In fact, visiting the house is just like stepping back in time. (动名词短语作主语)
仿写:每天读书帮助我们学习新事物。
________
2. Now comes the last part, the underground floor. (完全倒装句)
仿写:现在到了故事最精彩的部分,仔细听!
________
二、根据短文内容,选择正确答案
(
C
)1. Why is Sir John Soane's Museum special according to Paragraph 1?A. It is the oldest museum in London.
B. There is a time machine in it.
C. It is kept the same as Sir John left it.
D. There are lots of secret boxes in it.
(
D
)2. In which order does the writer advise people to visit the museum?① the underground floor ② the ground floor ③ the first floor
A. ①②③
B. ②①③
C. ①③②
D. ③②①
(
A
)3. What can be seen on the ground floor of the museum?A. A series of interesting paintings.
B. Pictures of Sir John and his family.
C. A valuable collection of sculptures.
D. Models of famous buildings in the world.
(
C
)4. What does the underlined word "guarantee" in the last paragraph probably mean?A. hear
B. decide
C. promise
D. remember
答案:
一、(一)1.exactly 2.amazing 3.helpful
(二)1.somewhere 2.answer
(三)1.step back 2.a series of
(四)1.Reading books every day helps us learn new things.
2.Now comes the best part of the story—listen carefully!
二、答案速查 1—4 CDAC
【主旨大意】本文主要介绍了约翰·索恩爵士博物馆。
1.C【点拨】细节理解题。根据“and the amazing thing is that his house is exactly the same as he left it”可知,令人惊奇的是,他的房子和他离开时一模一样。故选C。
2.D【点拨】细节理解题。根据“You can start on the first floor...Next, you can go downstairs to the ground floor...Now comes the last part, the underground floor.”可知,先参观二楼,然后下楼到一楼,最后到地下楼层。故选D。
3.A【点拨】细节理解题。根据“Here you can see his rich collection...about 18th-century life in London.”可知,在一楼你可以看到他丰富的绘画收藏。故选A。
4.C【点拨】词义猜测题。根据“We guarantee that it’s an experience you won’t forget!”可知,此处画线部分和promise意义相近。故选C。
(二)1.somewhere 2.answer
(三)1.step back 2.a series of
(四)1.Reading books every day helps us learn new things.
2.Now comes the best part of the story—listen carefully!
二、答案速查 1—4 CDAC
【主旨大意】本文主要介绍了约翰·索恩爵士博物馆。
1.C【点拨】细节理解题。根据“and the amazing thing is that his house is exactly the same as he left it”可知,令人惊奇的是,他的房子和他离开时一模一样。故选C。
2.D【点拨】细节理解题。根据“You can start on the first floor...Next, you can go downstairs to the ground floor...Now comes the last part, the underground floor.”可知,先参观二楼,然后下楼到一楼,最后到地下楼层。故选D。
3.A【点拨】细节理解题。根据“Here you can see his rich collection...about 18th-century life in London.”可知,在一楼你可以看到他丰富的绘画收藏。故选A。
4.C【点拨】词义猜测题。根据“We guarantee that it’s an experience you won’t forget!”可知,此处画线部分和promise意义相近。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看