第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
阅读拔尖练
外刊阅读——学会地道英语
太空旅游是与非
Space tourism is space travel for leisure purposes. What was once only a dream—described in books such as Arthur C. Clarke’s 2001: A Space Odyssey—is now becoming a reality.
Futurologists are scientists who try to predict what life will be like in the future. After the first man landed on the moon in 1969, they thought that hotels would be built on the moon by the year 2000. Futurologists also predicted that, in the 21st century, families might go for a holiday on the moon. These predictions haven’t come true—but the development of technology may give a chance for these predictions to come true in the future.
Space Adventures is the only company to send people into space now. Space Adventures worked with the Russian Federal Space Agency and Rocket and Space Corporation Energia to offer chances for the world’s first personal space explorers. Each person paid over $20 million for their 10 - day trip to the International Space Station.Following several successful trips into space, more companies are now thinking about sending tourists into space. In order to make it cheaper, suborbital space travel is a choice for many companies, including Virgin Galactic. Explorers would go to a height of between 100km and 160km above earth, experience 3 - 6 minutes of weightlessness and enjoy beautiful stars, and then come back down to earth. This costs each person about $200,000.
It could be an excellent experience, but there are some problems with space tourism. Many people believe that it could make global warming worse and it is not good for the ozone layer. What’s more, space travel is only really for the rich people. There are still millions of people in the world who couldn’t pay for it.
Word Bank
1. tourism /'tʊərɪzəm/ n. 旅游业 2. leisure /'leʒə(r)/ n. 休闲 3. futurologist /,fju:tʃə'rɒlədʒɪst/ n. 未来学家
4. predict /prɪ'dɪkt/ v. 预测 5. explorer /ɪk'splɔ:rə(r)/ n. 探险家 6. suborbital /,sʌb'ɔ:bɪt(ə)l/ adj. 亚轨道的
7. weightlessness /'weɪtləsnəs/ n. 失重状态 8. ozone layer 臭氧层
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. My father always encouraged me to face the ____ (real) in the past.
2. We all have our own ____ (predict) about the future, but not all work hard for them.
3. She wrote a ____ (person) letter to thank her teacher for all the help.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
land walk tourism
1. Space travel is one of the wonders of modern science and technology.
2. A fish jumped out of the water and dropped on the shore.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. Bicycling is good exercise. ____ (而且), it doesn’t pollute the air.
2. My younger brother always gets up early ____ (为了) catch the early bus.
(四)仿写句子
1. Space Adventures is the only company to send people into space now. (动词不定式短语作后置定语)
仿写:这个小博物馆是了解你家乡的好地方吗?
2. Following several successful trips into space, more companies are now thinking about sending tourists into space. (现在分词短语作伴随状语)
仿写:老人背着一个大袋子,慢慢地走回家。
二、阅读短文,根据短文内容回答问题
1. Which book described space tourism? (不超过 10 个词)
2. When did the first man land on the moon? (不超过 5 个词)
3. Which company can send people into space? (不超过 5 个词)
三、根据短文内容,结合自己理解,简要回答下面问题
Do you think space travel could be an excellent experience? Why?
外刊阅读——学会地道英语
太空旅游是与非
Space tourism is space travel for leisure purposes. What was once only a dream—described in books such as Arthur C. Clarke’s 2001: A Space Odyssey—is now becoming a reality.
Futurologists are scientists who try to predict what life will be like in the future. After the first man landed on the moon in 1969, they thought that hotels would be built on the moon by the year 2000. Futurologists also predicted that, in the 21st century, families might go for a holiday on the moon. These predictions haven’t come true—but the development of technology may give a chance for these predictions to come true in the future.
Space Adventures is the only company to send people into space now. Space Adventures worked with the Russian Federal Space Agency and Rocket and Space Corporation Energia to offer chances for the world’s first personal space explorers. Each person paid over $20 million for their 10 - day trip to the International Space Station.Following several successful trips into space, more companies are now thinking about sending tourists into space. In order to make it cheaper, suborbital space travel is a choice for many companies, including Virgin Galactic. Explorers would go to a height of between 100km and 160km above earth, experience 3 - 6 minutes of weightlessness and enjoy beautiful stars, and then come back down to earth. This costs each person about $200,000.
It could be an excellent experience, but there are some problems with space tourism. Many people believe that it could make global warming worse and it is not good for the ozone layer. What’s more, space travel is only really for the rich people. There are still millions of people in the world who couldn’t pay for it.
Word Bank
1. tourism /'tʊərɪzəm/ n. 旅游业 2. leisure /'leʒə(r)/ n. 休闲 3. futurologist /,fju:tʃə'rɒlədʒɪst/ n. 未来学家
4. predict /prɪ'dɪkt/ v. 预测 5. explorer /ɪk'splɔ:rə(r)/ n. 探险家 6. suborbital /,sʌb'ɔ:bɪt(ə)l/ adj. 亚轨道的
7. weightlessness /'weɪtləsnəs/ n. 失重状态 8. ozone layer 臭氧层
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. My father always encouraged me to face the ____ (real) in the past.
reality
2. We all have our own ____ (predict) about the future, but not all work hard for them.
predictions
3. She wrote a ____ (person) letter to thank her teacher for all the help.
personal
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
land walk tourism
1. Space travel is one of the wonders of modern science and technology.
tourism
2. A fish jumped out of the water and dropped on the shore.
landed
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. Bicycling is good exercise. ____ (而且), it doesn’t pollute the air.
What’s more
2. My younger brother always gets up early ____ (为了) catch the early bus.
in order to
(四)仿写句子
1. Space Adventures is the only company to send people into space now. (动词不定式短语作后置定语)
仿写:这个小博物馆是了解你家乡的好地方吗?
Is this small museum a good place to learn about your hometown?
2. Following several successful trips into space, more companies are now thinking about sending tourists into space. (现在分词短语作伴随状语)
仿写:老人背着一个大袋子,慢慢地走回家。
The old man walked slowly to his home, carrying a large bag on his back.
二、阅读短文,根据短文内容回答问题
1. Which book described space tourism? (不超过 10 个词)
2001: A Space Odyssey.
2. When did the first man land on the moon? (不超过 5 个词)
In 1969.
3. Which company can send people into space? (不超过 5 个词)
Space Adventures.
三、根据短文内容,结合自己理解,简要回答下面问题
Do you think space travel could be an excellent experience? Why?
I think space travel could be a wonderful experience because I could see the beautiful stars in space.
答案:
一、(一) 1. reality 2. predictions 3. personal
(二) 1. tourism 2. landed
(三) 1. What’s more 2. in order to
(四) 1. Is this small museum a good place to learn about your hometown?
2. The old man walked slowly to his home, carrying a large bag on his back.
二、【主旨大意】本文主要介绍了太空旅行的发展以及带来的问题。
1. 2001: A Space Odyssey. 【点拨】根据“What was once only a dream—described in books such as Arthur C. Clarke’s 2001: A Space Odyssey—is now becoming a reality.”可知,《2001: 太空漫游》描述了太空旅行。
2. In 1969. 【点拨】根据“After the first man landed on the moon in 1969...”可知,第一个人登上月球是在1969年。
3. Space Adventures. 【点拨】根据“Space Adventures is the only company to send people into space now.”可知,太空探险公司是唯一一家将人送入太空的公司。
三、I think space travel could be a wonderful experience because I could see the beautiful stars in space.(开放题,答案合理即可。)
(二) 1. tourism 2. landed
(三) 1. What’s more 2. in order to
(四) 1. Is this small museum a good place to learn about your hometown?
2. The old man walked slowly to his home, carrying a large bag on his back.
二、【主旨大意】本文主要介绍了太空旅行的发展以及带来的问题。
1. 2001: A Space Odyssey. 【点拨】根据“What was once only a dream—described in books such as Arthur C. Clarke’s 2001: A Space Odyssey—is now becoming a reality.”可知,《2001: 太空漫游》描述了太空旅行。
2. In 1969. 【点拨】根据“After the first man landed on the moon in 1969...”可知,第一个人登上月球是在1969年。
3. Space Adventures. 【点拨】根据“Space Adventures is the only company to send people into space now.”可知,太空探险公司是唯一一家将人送入太空的公司。
三、I think space travel could be a wonderful experience because I could see the beautiful stars in space.(开放题,答案合理即可。)
查看更多完整答案,请扫码查看