第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
(
A.talked about
B.cared for
C.heard of
D.heard from
C
) 20. — Do you know Bob? — Who is he? I have never ____ him.A.talked about
B.cared for
C.heard of
D.heard from
答案:
C
五、[宣城期末]补全对话,有两项多余
A: Hi, Linda. What are you reading?
B: The Adventures of Tom Sawyer. 21.
A: Oh, I know he is a famous writer. 22.
B: It's about a little boy named Tom Sawyer. He and his friends took lots of risks.
A: Really? I can't imagine! What's Tom Sawyer like?
B: 23.
A: Is the story interesting?
B: Sure. I enjoy it so much that I can't stop reading.
A: 24.
B: Yes, I agree. 25.
A. When did it come out? B. I like reading, too. C. What's it about?
D. Thanks for your advice. E. It was written by Mark Twain. F. He is clever enough to overcome many difficulties.
G. He likes taking risks.
A: Hi, Linda. What are you reading?
B: The Adventures of Tom Sawyer. 21.
E
A: Oh, I know he is a famous writer. 22.
C
B: It's about a little boy named Tom Sawyer. He and his friends took lots of risks.
A: Really? I can't imagine! What's Tom Sawyer like?
B: 23.
F
A: Is the story interesting?
B: Sure. I enjoy it so much that I can't stop reading.
A: 24.
B
But we need to have a rest after an hour or so, such as looking out of the window to relax our eyes.B: Yes, I agree. 25.
D
A. When did it come out? B. I like reading, too. C. What's it about?
D. Thanks for your advice. E. It was written by Mark Twain. F. He is clever enough to overcome many difficulties.
G. He likes taking risks.
答案:
21-25 ECFBD
六、完形填空
主题:人与社会——文学 学科素养:思维品质 词数:约180 建议用时:4分钟
Alice was sitting with her sister by the river and her sister was reading a book. Alice felt 26 because she had nothing to do. Once or twice she looked into her sister's book. "And what is a book for," thought Alice, "without pictures or conversations?" 27, a white rabbit with pink eyes ran past.

Alice didn't find it 28. She even 29 the rabbit say, "Oh dear! Oh dear! I'll be late!" and she thought it was normal. Then the rabbit took out a watch from its pocket and 30 it. A rabbit with a 31 and a watch? Alice got up and ran across the field after it. She saw it go down a large rabbit 32 in the ground.
Alice 33 it down the hole without thinking about how she would get out again. She found herself falling down a very, very 34 hole. It was too dark for her to see anything. She was falling for a long time. While she was falling, she was 35 about her cat, Dinah. Suddenly she landed on some dry leaves...
(
B. interested
C. relaxed
D. bored
(
B. Finally
C. Certainly
D. Nearly
(
B. strange
C. useful
D. necessary
(
B. saw
C. watched
D. heard
(
B. looked for
C. looked at
D. looked up
(
B. bag
C. box
D. case
(
B. window
C. hole
D. wall
(
B. followed
C. practised
D. allowed
(
B. deep
C. bright
D. light
(
B. talking
C. learning
D. caring
主题:人与社会——文学 学科素养:思维品质 词数:约180 建议用时:4分钟
Alice was sitting with her sister by the river and her sister was reading a book. Alice felt 26 because she had nothing to do. Once or twice she looked into her sister's book. "And what is a book for," thought Alice, "without pictures or conversations?" 27, a white rabbit with pink eyes ran past.
Alice didn't find it 28. She even 29 the rabbit say, "Oh dear! Oh dear! I'll be late!" and she thought it was normal. Then the rabbit took out a watch from its pocket and 30 it. A rabbit with a 31 and a watch? Alice got up and ran across the field after it. She saw it go down a large rabbit 32 in the ground.
Alice 33 it down the hole without thinking about how she would get out again. She found herself falling down a very, very 34 hole. It was too dark for her to see anything. She was falling for a long time. While she was falling, she was 35 about her cat, Dinah. Suddenly she landed on some dry leaves...
(
D
) 26. A. excitedB. interested
C. relaxed
D. bored
(
A
) 27. A. SuddenlyB. Finally
C. Certainly
D. Nearly
(
B
) 28. A. amazingB. strange
C. useful
D. necessary
(
D
) 29. A. feltB. saw
C. watched
D. heard
(
C
) 30. A. looked afterB. looked for
C. looked at
D. looked up
(
A
) 31. A. pocketB. bag
C. box
D. case
(
C
) 32. A. cornerB. window
C. hole
D. wall
(
B
) 33. A. missedB. followed
C. practised
D. allowed
(
B
) 34. A. heavyB. deep
C. bright
D. light
(
A
) 35. A. thinkingB. talking
C. learning
D. caring
答案:
答案速查 26—30 DABDC 31—35 ACBBA
【主旨大意】本文是名著《爱丽丝梦游仙境》的节选。
26. D【点拨】根据“Alice felt... because she had nothing to do.”可知,爱丽丝感到无聊。故选D。
27. A【点拨】根据“a white rabbit with pink eyes ran past”可知,此处应该说白兔突然出现,故选A。
28. B【点拨】后文提到她认为兔子说话“正常”,说明她不觉得异常,故选B。
29. D【点拨】根据“the rabbit say...”可知是听到说话内容,故选D。
30. C【点拨】结合“took out a watch”后的动作,应为“看手表”,故选C。
31. A【点拨】前文提到兔子从pocket掏出手表,此处与之呼应,故选A。
32. C【点拨】根据后文提到的it down the hole可知,兔子进入的是“洞”,故选C。
33. B【点拨】根据“...it down the hole without thinking about how she would get out again”可知,爱丽丝追赶兔子,故“跟随”兔子进洞,故选B。
34. B【点拨】heavy重的;deep深的;bright明亮的;light轻的。此处描述洞的深度,符合falling down的语境,故选B。
35. A【点拨】根据about her cat可知是“想着”她的猫,故选A。
【主旨大意】本文是名著《爱丽丝梦游仙境》的节选。
26. D【点拨】根据“Alice felt... because she had nothing to do.”可知,爱丽丝感到无聊。故选D。
27. A【点拨】根据“a white rabbit with pink eyes ran past”可知,此处应该说白兔突然出现,故选A。
28. B【点拨】后文提到她认为兔子说话“正常”,说明她不觉得异常,故选B。
29. D【点拨】根据“the rabbit say...”可知是听到说话内容,故选D。
30. C【点拨】结合“took out a watch”后的动作,应为“看手表”,故选C。
31. A【点拨】前文提到兔子从pocket掏出手表,此处与之呼应,故选A。
32. C【点拨】根据后文提到的it down the hole可知,兔子进入的是“洞”,故选C。
33. B【点拨】根据“...it down the hole without thinking about how she would get out again”可知,爱丽丝追赶兔子,故“跟随”兔子进洞,故选B。
34. B【点拨】heavy重的;deep深的;bright明亮的;light轻的。此处描述洞的深度,符合falling down的语境,故选B。
35. A【点拨】根据about her cat可知是“想着”她的猫,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看