第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
(
A.turn up
B.turn down
C.turn off
D.turn on
D
) 22.It's too dark in the room. Please ____ the light.A.turn up
B.turn down
C.turn off
D.turn on
答案:
22.D【点拨】根据“It’s too dark in the room.”可知,屋子里太暗,应该开灯。故选D。
(
— Yes. I was about
A.eat out
B.eating out
C.to eat out
D.to eating out
C
) 23.— Did Mrs. Green call you yesterday?— Yes. I was about
to eat out
for dinner when the telephone rang.A.eat out
B.eating out
C.to eat out
D.to eating out
答案:
23.C【点拨】be about to do sth.正要(做某事),所以填to eat out。故选C。
(
— What? . We can't finish it so quickly.
A.No way
B.No problem
C.That's right
D.That's for sure
A
) 24.— You must hand in your report tomorrow.— What? . We can't finish it so quickly.
A.No way
B.No problem
C.That's right
D.That's for sure
答案:
24.A【点拨】根据“We can’t finish it so quickly.”可知是不可能。故选A。
五、完形填空
主题:人与社会——生活与学习 学科素养:思维品质 词数:约170 建议用时:4分钟
In 2025, our country launched a special "Sports and Health Year" activity. The activity aims to encourage _25_, especially students, to do more sports and pay more attention to their health. Our school also _26_ students with many sports activities. These activities can help students keep _27_. One of them is "Sports Day".
The "Sports Day" at our school is always _28_. Students take part in different events like running, jumping, and throwing. Students can _29_ the sports they like to take part in. We don't stop to try our best to practice _30_ the big day comes. On the sports day, the teachers and parents _31_ us. The school band also plays music, making the atmosphere lively. Everyone works hard to _32_ medals (奖牌), but the most important thing is to have fun and try our best.
At the end of the day, we are all happy, no matter _33_ wins or loses. It's a special day full of joy and team _34_.
(
B. everybody
C. nobody
D. no one
(
B. provides
C. offer
D. offers
(
B. wrong
C. nervous
D. quick
(
B. tiring
C. exciting
D. silent
(
B. argue
C. practice
D. choose
(
B. since
C. until
D. by
(
B. ask for
C. cheer for
D. wait for
(
B. win
C. communicate
D. beat
(
B. what
C. which
D. where
(
B. opinion
C. difficulty
D. spirit
主题:人与社会——生活与学习 学科素养:思维品质 词数:约170 建议用时:4分钟
In 2025, our country launched a special "Sports and Health Year" activity. The activity aims to encourage _25_, especially students, to do more sports and pay more attention to their health. Our school also _26_ students with many sports activities. These activities can help students keep _27_. One of them is "Sports Day".
The "Sports Day" at our school is always _28_. Students take part in different events like running, jumping, and throwing. Students can _29_ the sports they like to take part in. We don't stop to try our best to practice _30_ the big day comes. On the sports day, the teachers and parents _31_ us. The school band also plays music, making the atmosphere lively. Everyone works hard to _32_ medals (奖牌), but the most important thing is to have fun and try our best.
At the end of the day, we are all happy, no matter _33_ wins or loses. It's a special day full of joy and team _34_.
(
B
) 25. A. anybodyB. everybody
C. nobody
D. no one
(
B
) 26. A. provideB. provides
C. offer
D. offers
(
A
) 27. A. healthyB. wrong
C. nervous
D. quick
(
C
) 28. A. boringB. tiring
C. exciting
D. silent
(
D
) 29. A. discussB. argue
C. practice
D. choose
(
C
) 30. A. afterB. since
C. until
D. by
(
C
) 31. A. look forB. ask for
C. cheer for
D. wait for
(
B
) 32. A. loseB. win
C. communicate
D. beat
(
A
) 33. A. whoB. what
C. which
D. where
(
D
) 34. A. skillB. opinion
C. difficulty
D. spirit
答案:
25.B【点拨】根据especially students可知,活动应是面向所有人。故选B。
26.B【点拨】provide sb. with sth.为某人提供某物,是固定搭配,主语为Our school,动词用第三人称单数。故选B。
27.A【点拨】根据“These activities can help students keep...”可知,活动的目的是帮助学生保持健康。故选A。
28.C【点拨】根据语境可知,“体育日”总是令人兴奋的。故选C。
29.D【点拨】根据“Students can... the sports they like to take part in.”可知,此处指选择喜欢的运动来参与。故选D。
30.C【点拨】not...until...直到……才……,是固定搭配。故选C。
31.C【点拨】根据On the sports day可知,此处应是指加油。故选C。
32.B【点拨】根据“Everyone works hard to... medals (奖牌)”可知,此处表示赢得奖牌。故选B。
33.A【点拨】根据“At the end of the day, we are all happy, no matter... wins or loses.”可知,此处指无论谁赢谁输,我们都很高兴。故选A。
34.D【点拨】team spirit团队精神,符合语境。故选D。
26.B【点拨】provide sb. with sth.为某人提供某物,是固定搭配,主语为Our school,动词用第三人称单数。故选B。
27.A【点拨】根据“These activities can help students keep...”可知,活动的目的是帮助学生保持健康。故选A。
28.C【点拨】根据语境可知,“体育日”总是令人兴奋的。故选C。
29.D【点拨】根据“Students can... the sports they like to take part in.”可知,此处指选择喜欢的运动来参与。故选D。
30.C【点拨】not...until...直到……才……,是固定搭配。故选C。
31.C【点拨】根据On the sports day可知,此处应是指加油。故选C。
32.B【点拨】根据“Everyone works hard to... medals (奖牌)”可知,此处表示赢得奖牌。故选B。
33.A【点拨】根据“At the end of the day, we are all happy, no matter... wins or loses.”可知,此处指无论谁赢谁输,我们都很高兴。故选A。
34.D【点拨】team spirit团队精神,符合语境。故选D。
主题:人与社会——生活与学习 学科素养:学习能力 词数:约200 建议用时:5分钟
For kids, it's very important to stay healthy. Kids should care about their life habits and help themselves have healthy life habits. Here's some advice on staying healthy for kids.
Kids hardly care about basic hygiene (基本卫生). They share everything from drinks to snacks. So it is important for kids to know basic hygiene habits such as washing hands before eating and brushing teeth at least twice a day. Also, kids should stay away from other kids with different kinds of infections (传染病) to stop getting infected.
Healthy eating helps to live a healthy life. Kids should care about their eating habits. They should eat healthy food such as fresh fruit and vegetables and eat different kinds of food at different ages. Kids should know junk food is bad for health and try to eat less junk food.
Different activities about health can teach kids the importance of staying healthy. Some simple reading materials (材料) can let the kids know about their bodies. Also, playing games about brushing teeth and having meals is very useful and fun for kids. Certain group games and activities or even funny street plays can also help the kids understand the importance of staying healthy.
( ) 35. Which is close to the meaning of the underlined word "infected" in Paragraph 2?
A. Strong.
B. Sick.
C. Sore.
D. Excited.
( ) 36. 新考法·篇章结构 What's the structure (结构) of the text? (Paragraph 1= ①...)

( ) 37. What is the writer's purpose (目的) of writing the text?
A. To help kids stay healthy.
B. To tell us about different kinds of infections.
C. To show the importance of basic hygiene.
D. To advise kids to have healthy eating habits.
For kids, it's very important to stay healthy. Kids should care about their life habits and help themselves have healthy life habits. Here's some advice on staying healthy for kids.
Kids hardly care about basic hygiene (基本卫生). They share everything from drinks to snacks. So it is important for kids to know basic hygiene habits such as washing hands before eating and brushing teeth at least twice a day. Also, kids should stay away from other kids with different kinds of infections (传染病) to stop getting infected.
Healthy eating helps to live a healthy life. Kids should care about their eating habits. They should eat healthy food such as fresh fruit and vegetables and eat different kinds of food at different ages. Kids should know junk food is bad for health and try to eat less junk food.
Different activities about health can teach kids the importance of staying healthy. Some simple reading materials (材料) can let the kids know about their bodies. Also, playing games about brushing teeth and having meals is very useful and fun for kids. Certain group games and activities or even funny street plays can also help the kids understand the importance of staying healthy.
( ) 35. Which is close to the meaning of the underlined word "infected" in Paragraph 2?
A. Strong.
B. Sick.
C. Sore.
D. Excited.
( ) 36. 新考法·篇章结构 What's the structure (结构) of the text? (Paragraph 1= ①...)
( ) 37. What is the writer's purpose (目的) of writing the text?
A. To help kids stay healthy.
B. To tell us about different kinds of infections.
C. To show the importance of basic hygiene.
D. To advise kids to have healthy eating habits.
答案:
35.B【点拨】词义猜测题。根据“Also, kids should stay away from other kids with different kinds of infections (传染病) to stop getting infected.”可知,画线词前提到了传染病,因此infected与Sick含义接近,故选B。
36.C【点拨】篇章结构题。通读全文可知,文章第一段提出总论,后面三段分别从基本卫生、健康饮食和活动方面进行分述,因此文章是“总分”结构。故选C。
37.A【点拨】写作目的题。根据首段可知,作者写这篇文章的目的是给孩子们提供一些保持健康的建议,即“帮助孩子们保持健康”。故选A。
36.C【点拨】篇章结构题。通读全文可知,文章第一段提出总论,后面三段分别从基本卫生、健康饮食和活动方面进行分述,因此文章是“总分”结构。故选C。
37.A【点拨】写作目的题。根据首段可知,作者写这篇文章的目的是给孩子们提供一些保持健康的建议,即“帮助孩子们保持健康”。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看