第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
五、[淮北月考]补全对话,有两项多余
A: Good morning, Doctor.
B: Good morning, Jack. You don’t look well. 21.
A: I have a sore throat.
B: Do you have a fever?
A: 22.
B: When did it start?
A: 23.
B: Did you take any medicine?
A: No, I didn’t. 24.
B: Sure. You should drink some tea with honey, and take the medicine. You will feel better soon.
A: 25.
B: You’re welcome.
A: Good morning, Doctor.
B: Good morning, Jack. You don’t look well. 21.
C
A: I have a sore throat.
B: Do you have a fever?
A: 22.
D
My temperature is a little high.B: When did it start?
A: 23.
F
B: Did you take any medicine?
A: No, I didn’t. 24.
B
B: Sure. You should drink some tea with honey, and take the medicine. You will feel better soon.
A: 25.
G
B: You’re welcome.
答案:
21 - 25 CDFBG
六、完形填空
In our daily life, health is very important. We should know how to keep ourselves healthy and we should also be able to solve some common 26 when they happen.
One day, my friend Tom suddenly had a 27 feeling of pain in his tooth. He was so worried and didn’t know what to do. I told him that he might have a toothache and he should go to see a 28 quickly.
I went to the dentist with him. When we arrived, there were many people 29. It seemed that some of them were in great pain. One old man was pressing his jaw (下巴) hard because he had a serious 30. When we were waiting, Tom asked me why some people didn’t take good care of their teeth. I said it was because they didn’t take it 31.
In our school, we also talk about volunteering. There are many 32 to be a volunteer. For example, we can help 33 the city parks to protect the environment. Some students like to volunteer in the library, helping to put books back in the right 34. Volunteering not only helps others but also makes us feel good about ourselves.
When Tom got his tooth fixed, he said he wanted to be a volunteer to tell people how to keep their teeth healthy. I thought it was a great 35. We should all try to do something to help others and improve our own skills at the same time.
(
B. sayings
C. dreams
D. problems
(
B. large
C. strong
D. cool
(
B. teacher
C. farmer
D. musician
(
B. eating
C. waiting
D. studying
(
B. toothache
C. headache
D. stomachache
(
B. loudly
C. seriously
D. comfortably
(
B. accidents
C. subjects
D. ways
(
B. clean up
C. write down
D. take off
(
B. classes
C. boxes
D. shoes
(
B. notice
C. idea
D. promise
In our daily life, health is very important. We should know how to keep ourselves healthy and we should also be able to solve some common 26 when they happen.
One day, my friend Tom suddenly had a 27 feeling of pain in his tooth. He was so worried and didn’t know what to do. I told him that he might have a toothache and he should go to see a 28 quickly.
I went to the dentist with him. When we arrived, there were many people 29. It seemed that some of them were in great pain. One old man was pressing his jaw (下巴) hard because he had a serious 30. When we were waiting, Tom asked me why some people didn’t take good care of their teeth. I said it was because they didn’t take it 31.
In our school, we also talk about volunteering. There are many 32 to be a volunteer. For example, we can help 33 the city parks to protect the environment. Some students like to volunteer in the library, helping to put books back in the right 34. Volunteering not only helps others but also makes us feel good about ourselves.
When Tom got his tooth fixed, he said he wanted to be a volunteer to tell people how to keep their teeth healthy. I thought it was a great 35. We should all try to do something to help others and improve our own skills at the same time.
(
D
) 26. A. rolesB. sayings
C. dreams
D. problems
(
C
) 27. A. brokenB. large
C. strong
D. cool
(
A
) 28. A. dentistB. teacher
C. farmer
D. musician
(
C
) 29. A. sleepingB. eating
C. waiting
D. studying
(
B
) 30. A. backacheB. toothache
C. headache
D. stomachache
(
C
) 31. A. cheaplyB. loudly
C. seriously
D. comfortably
(
D
) 32. A. signsB. accidents
C. subjects
D. ways
(
B
) 33. A. get alongB. clean up
C. write down
D. take off
(
A
) 34. A. placesB. classes
C. boxes
D. shoes
(
C
) 35. A. tripB. notice
C. idea
D. promise
答案:
答案速查 26—30 DCACB 31—35 CDBAC
【主旨大意】本文讲述了作者的朋友汤姆牙痛就医的经历,说明了保持健康和重视牙齿护理的重要性,同时还提到了学校里的志愿活动,介绍了多种成为志愿者的方式。
26.D【点拨】根据solve some common...可知,此处是指解决常见的问题。故选D。
27.C【点拨】根据feeling of pain in his tooth可知,此处是指牙齿强烈的疼痛感。故选C。
28.A【点拨】根据“he might have a toothache”可知是牙痛,所以应该去看牙医。故选A。
29.C【点拨】根据“When we arrived, there were many people...”可知,此处是指许多人在等待看医生。故选C。
30.B【点拨】根据“One old man was pressing his jaw(下巴)hard”及前文提到看牙医,可以推断出是牙痛。故选B。
31.C【点拨】take sth.seriously认真对待某事,是固定短语。故选C。
32.D【点拨】根据后文“For example, we can help...”可知,此处是指成为志愿者的方式。故选D。
33.B【点拨】根据“...the city parks to protect the environment”可知,此处应该是清理公园。故选B。
34.A【点拨】根据“Some students like to volunteer in the library, helping to put books back in the right...”可知,此处是指整理书籍时,需要把书放回它们应该在的位置。故选A。
35.C【点拨】根据“I thought it was a great...”可知,此处是对于汤姆想做志愿者的这个提议,表达“这是个好主意”。故选C。
【主旨大意】本文讲述了作者的朋友汤姆牙痛就医的经历,说明了保持健康和重视牙齿护理的重要性,同时还提到了学校里的志愿活动,介绍了多种成为志愿者的方式。
26.D【点拨】根据solve some common...可知,此处是指解决常见的问题。故选D。
27.C【点拨】根据feeling of pain in his tooth可知,此处是指牙齿强烈的疼痛感。故选C。
28.A【点拨】根据“he might have a toothache”可知是牙痛,所以应该去看牙医。故选A。
29.C【点拨】根据“When we arrived, there were many people...”可知,此处是指许多人在等待看医生。故选C。
30.B【点拨】根据“One old man was pressing his jaw(下巴)hard”及前文提到看牙医,可以推断出是牙痛。故选B。
31.C【点拨】take sth.seriously认真对待某事,是固定短语。故选C。
32.D【点拨】根据后文“For example, we can help...”可知,此处是指成为志愿者的方式。故选D。
33.B【点拨】根据“...the city parks to protect the environment”可知,此处应该是清理公园。故选B。
34.A【点拨】根据“Some students like to volunteer in the library, helping to put books back in the right...”可知,此处是指整理书籍时,需要把书放回它们应该在的位置。故选A。
35.C【点拨】根据“I thought it was a great...”可知,此处是对于汤姆想做志愿者的这个提议,表达“这是个好主意”。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看