第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
六、[跨学科·地理] 阅读理解
主题:人与自然——自然生态 学科素养:语言能力 词数:约260 建议用时:7分钟

Are you a nature lover? Then you must visit Zhangye Geopark in China! It has been regarded by UNESCO as one of the world's top geoparks. If you enjoy beautiful views of nature, it's really worth a visit. Here, you can see the beauty of the rainbow hills.
They are low hills that look like waves and they have many different colours, just like a rainbow! There is hardly any grass growing on the land. When you see the hills from above, it's like you're looking at rainbows painted on the ground.
You may wonder how these colourful hills came into being. Millions of years ago, this area was under a lake. Over time, rivers brought in sand and stones with different kinds of metal elements (元素). These were left in layers (层) on the bottom of the lake. Some layers were red, some were yellow, and others turned purple or blue. Later, as the climate became colder and drier, the lake dried up. Then, something amazing happened! The underground land began to rise and push against each other. The layers of sandstone were lifted higher and higher. Through years of wind, sun, and rain, they formed the colourful hills we see today.
June to September is the best time to visit Zhangye Geopark. During this period, the weather is pleasant, and the mornings and evenings are cooler than the hot days, providing perfect weather to enjoy the sunrises and sunsets. Sunshine after a summer rain will make the colours of the hills appear even brighter and more beautiful.
(
A. In Europe.
B. In Africa.
C. In China.
D. In Thailand.
(
A. They are the highest in the world.
B. They have many colours like a rainbow.
C. They were discovered by UNESCO.
D. They are covered with lots of green grass.
(
A. The metal elements.
B. The layers of sandstone.
C. The underground lands.
D. The colourful hills.
(
A. The lakes are cleaner in this period.
B. The park is less crowded these months.
C. The weather is better for viewing.
D. The hills are much higher than usual.
主题:人与自然——自然生态 学科素养:语言能力 词数:约260 建议用时:7分钟
Are you a nature lover? Then you must visit Zhangye Geopark in China! It has been regarded by UNESCO as one of the world's top geoparks. If you enjoy beautiful views of nature, it's really worth a visit. Here, you can see the beauty of the rainbow hills.
They are low hills that look like waves and they have many different colours, just like a rainbow! There is hardly any grass growing on the land. When you see the hills from above, it's like you're looking at rainbows painted on the ground.
You may wonder how these colourful hills came into being. Millions of years ago, this area was under a lake. Over time, rivers brought in sand and stones with different kinds of metal elements (元素). These were left in layers (层) on the bottom of the lake. Some layers were red, some were yellow, and others turned purple or blue. Later, as the climate became colder and drier, the lake dried up. Then, something amazing happened! The underground land began to rise and push against each other. The layers of sandstone were lifted higher and higher. Through years of wind, sun, and rain, they formed the colourful hills we see today.
June to September is the best time to visit Zhangye Geopark. During this period, the weather is pleasant, and the mornings and evenings are cooler than the hot days, providing perfect weather to enjoy the sunrises and sunsets. Sunshine after a summer rain will make the colours of the hills appear even brighter and more beautiful.
(
C
) 31. Where is Zhangye Geopark?A. In Europe.
B. In Africa.
C. In China.
D. In Thailand.
(
B
) 32. What makes the hills in Zhangye Geopark special?A. They are the highest in the world.
B. They have many colours like a rainbow.
C. They were discovered by UNESCO.
D. They are covered with lots of green grass.
(
B
) 33. What does the underlined word “they” in the third paragraph refer to?A. The metal elements.
B. The layers of sandstone.
C. The underground lands.
D. The colourful hills.
(
C
) 34. Why is June to September the best time to visit Zhangye Geopark?A. The lakes are cleaner in this period.
B. The park is less crowded these months.
C. The weather is better for viewing.
D. The hills are much higher than usual.
答案:
答案速查 31—34 CBBC
【主旨大意】本文介绍了张掖地质公园的独特自然景观——彩虹山,并解释了其形成过程以及最佳游览时间。
31. C
32. B【点拨】细节理解题。根据“They are low hills that look like waves and they have many different colours, just like a rainbow!”可知,张掖地质公园的山丘特别之处在于它们像彩虹一样有很多颜色。故选B。
33. B【点拨】代词指代题。根据“The layers of sandstone were lifted higher and higher. Through years of wind, sun, and rain, they formed the colourful hills we see today.”可知,they指代的是The layers of sandstone。故选B。
34. C【点拨】细节理解题。根据“June to September is the best time to visit Zhangye Geopark. During this period, the weather is pleasant, and the mornings and evenings are cooler than the hot days, providing perfect weather to enjoy the sunrises and sunsets.”可知,6月到9月是最佳游览时间,是因为天气更适宜观赏。故选C。
【主旨大意】本文介绍了张掖地质公园的独特自然景观——彩虹山,并解释了其形成过程以及最佳游览时间。
31. C
32. B【点拨】细节理解题。根据“They are low hills that look like waves and they have many different colours, just like a rainbow!”可知,张掖地质公园的山丘特别之处在于它们像彩虹一样有很多颜色。故选B。
33. B【点拨】代词指代题。根据“The layers of sandstone were lifted higher and higher. Through years of wind, sun, and rain, they formed the colourful hills we see today.”可知,they指代的是The layers of sandstone。故选B。
34. C【点拨】细节理解题。根据“June to September is the best time to visit Zhangye Geopark. During this period, the weather is pleasant, and the mornings and evenings are cooler than the hot days, providing perfect weather to enjoy the sunrises and sunsets.”可知,6月到9月是最佳游览时间,是因为天气更适宜观赏。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看