2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版》

外刊阅读——学会地道英语
个人信息的泄露与保护
As the Internet and digital technology become a bigger part of our lives, more of our data becomes publicly ready for use, leading to questions about privacy. So, how do we connect with the growing digital world without giving in the safety of our information and our right to privacy?
Imagine that you want to learn a new language. You search “Is German a difficult language?” on your phone. Then you read an article with advice on learning German. You use a search service to find German classes. It asks you to turn on location services to find classes near you. You click “accept”. Later, while you’re sending an email, an advertisement about a local language school teaching German pops up. You wonder how they’ve known. At all steps of your online activity, your phone and websites are collecting data and following your behavior online.

Many of us share our locations, travel plans, opinions, shopping interests and family photos online—as services like ordering a takeaway meal, booking a plane ticket or buying new clothes now take place online and require us to give out our data.
Every search you make, service you use, message you send and product you buy is part of your “digital footprint”: Companies and online platforms use this “footprint” to track exactly what you are doing, from what links you click on to how much time you spend on a website. From your online behavior, they can guess what you are interested in and what things you might want to buy. By selling your data or providing products aimed at your interests, companies can make big money.
Can you protect your data?
Sometimes our personal data is shared online with our agreement. However, our data often travels farther than we realize, and can be used in ways that we did not expect. We don’t even notice our personal data has been lost or shared without being allowed until the news about our data being leaked is reported in newspapers or on TV.
People begin to realize the possible dangers of sharing information online. As Internet users, it is important that we pay more attention to who collects our data, where it is stored and how it is used. As the ways in which we use the Internet continue to grow and change, we will need to stay informed and keep needing new laws and better information about how to protect ourselves.
Word Bank
1. digital /'dɪdʒɪtl/ adj. 数字的
2. privacy /'prɪvəsi/ n. 隐私
3. location /ləʊ'keɪʃn/ n. 定位
4. pop up 弹出
5. platform /'plætfɔ:m/ n. 平台
6. track/træk/ v. 追踪
7. aim at 瞄准
8. leak /li:k/ v. 泄漏
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. It’s very important to help the children to know road
safety
.
2. Our company always tries to provide our customers with the best
service
.
3. China is getting better at making hi-tech
products
that can be bought around the world.
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
personal publicly interesting
1. Mr. Hudson admitted in public that he might have made a mistake.
publicly

2. Please fill in the blanks with your private information.
personal

(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. Please
give in
your report on this week’s reading on Monday morning.
2. I decided to
order a takeaway meal
for dinner tonight.
(四)仿写句子
As the ways in which we use the Internet continue to grow and change, … (介词 + 关系代词引导定语从句)
仿写:他们是你可以与之分享生活和梦想的那种朋友。
They are the kind of friends with whom you can share your life and dreams.

二、根据短文内容,选择正确答案
(
A
) 1. What happens when you search for German courses on the Internet?
A. Your personal data is being collected.
B. An e-mail with an advertisement is sent to you.
C. You are not offered any advice on learning German.
D. You are asked to click “accept” to enter a school.
(
B
) 2. Which of the following headings is best filled in ▲?
A. Who uses our data and why?
B. When is our data lost and how?
C. Where is our data kept and how?
D. What is data and how important is it?
(
D
) 3. What can we learn from the passage?
A. We need to attend closely to how online information is sold.
B. We’d better not use online services in order to protect our data.
C. Sharing information online always puts us in dangerous situations.
D. New laws and rules on the use of our online data are badly needed.
答案: 一、(一) 1.safety 2.service 3.products
(二) 1.publicly 2.personal
(三) 1.give in 2.order a takeaway meal
(四) They are the kind of friends with whom you can share your life and dreams.
二、答案速查 1—3 ABD
【主旨大意】在数字和互联网时代,我们的个人信息常常被泄露,本文呼吁大家注重个人隐私的保护。
1.A【点拨】细节理解题。根据第二段的“At all steps of your...following your behavior online.”可知,当你在线搜索德语课程时,你的个人信息会被收集。故选A。
2.B【点拨】主旨大意题。文中通过举例说明我们的数据何时丢失,如何丢失。故选B。
3.D【点拨】推理判断题。根据最后一段的“As the ways in which we use...how to protect ourselves.”可知,随着我们越来越多地依赖和使用互联网,我们迫切地需要新的相关法律法规来保护我们的个人信息。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭