2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册人教版安徽专版》

七、[重庆科学城西永中学期中]阅读理解
主题:人与社会——文学 学科素养:思维品质 词数:约270 建议用时:6分钟
In the morning, Dorothy and the Scarecrow (稻草人) found some water, and Dorothy washed herself. "You have brains, and you can think. That's wonderful," said the Scarecrow.
Suddenly, they heard a shout from the trees near the house and they all ran out of the house to look.
They saw a man by a big tree, with an axe in his hand. He was made of tin. He stood very still. And he shouted "Help!" again and again.
"What can I do for you?" asked Dorothy.
"I can't move," said the Tin Man (锡人). "Please oil me. There's an oilcan in my house."
At once Dorothy ran back to the house and found the oilcan. Then she carefully oiled the Tin Man. Slowly, he began to move, first his head, and then his arms and legs.
"Thank you," the Tin Man said. "I feel better now." He put down his axe. "I went out in the rain, you see, and water is very bad for a tin body. By the way, where are you going?"
Dorothy told him about the Wizard of Oz (奥兹魔法师). "I want to go back to Kansa, and the Scarecrow wants some brains," she said.
The Tin Man was very interested. "Can the Wizard give me a heart, do you think? I have no heart, so I can't love, or feel... I would very much like to have a heart."
"Come with us," said the Scarecrow.
"Yes," said Dorothy. "And then you can ask the Wizard for help, too."
So the three friends walked along the yellow brick road.
(
C
) 36. Who was the man by a tree, taking an axe in his hand?
A. Dorothy.
B. The Scarecrow.
C. The Tin Man.
D. The Wizard of Oz.
(
A
) 37. What do we know from the underlined sentence "He stood very still."?
A. He couldn't move.
B. He was very quiet.
C. He was so helpful.
D. He felt quite lonely.
(
B
) 38. 新考法·逻辑排序 What is the right order of the following events?
① Dorothy oiled the Tin Man carefully.
② The Tin Man thanked Dorothy again and again.
③ Dorothy ran back to the house and found the oilcan.
④ The Tin Man began to move his head, arms and legs.
⑤ The Tin Man shouted "Help!" again and again.
A. ①②③④⑤
B. ⑤③①④②
C. ①④⑤③②
D. ⑤④①③②
(
D
) 39. What would most probably happen next in the story?
A. The three friends would live in the Tin Man's house happily ever after.
B. The three friends would take their trip to Oz without any difficulty.
C. The three friends wouldn't ask the Wizard of Oz for help.
D. The three friends would go to visit the Wizard of Oz.
答案: 答案速查 36—39 CABD
【主旨大意】本文节选自《绿野仙踪》,讲述了多萝西和稻草人遇到生锈的锡人并帮助他恢复行动能力,随后三人结伴前往寻找奥兹魔法师的故事。
36. C【点拨】细节理解题。根据“They saw a man by a big tree, with an axe in his hand. He was made of tin.”可知,应是锡人。故选C。
37. A【点拨】句意猜测题。根据“I can’t move,’ said the Tin Man(锡人).”可知,锡人无法移动,所以画线部分的含义是“他动不了。”。故选A。
38. B【点拨】逻辑排序题。根据“And he shouted ‘Help!’ again and again.” “At once Dorothy ran back...his arms and legs.”以及“Thank you,’ the Tin Man said.”可知,正确顺序为:锡人反复呼救→多萝西回屋找到油罐→多萝西仔细给锡人上油→锡人逐渐能活动→锡人反复道谢。故选B。
39. D【点拨】推理判断题。根据“And then you can ask the Wizard for help, too.”以及“So the three friends walked along the yellow brick road.”及前文对话可知,他们的目标是寻找奥兹魔法师,因此接下来最可能发生的是三人一同前去拜访奥兹魔法师。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭