第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Is body language important and useful? The answer is yes. Because it can help people understand each other easily. When we are communicating with others, we use not only words but also body language. For example, we use facial expressions to show our feelings. We use smiles to mean that we are happy. We also use gestures such as shaking hands with each other to show we are friendly.
However, different countries have different body language. For example, people in China and Australia shake hands when they meet others, while Frenchmen and Russians greet others with kisses. People from English-speaking countries do not like touching each other, but people in Puerto Rico like doing it. Therefore, if you touch someone from the UK, you should say sorry to him or her. If an American agrees with you, he will put his thumb (拇指) and forefinger (食指) into a circle. But in Brazil, people think it is rude. In many countries, “thumbs up” means agreement. But people in Australia used to think it was impolite to raise one’s thumb up.
Therefore, when we use body language in a foreign country, we should make sure whether it is polite to do so in that country.
(
A. Put the thumb and forefinger into a circle.
B. Put the forefinger up and other fingers down.
C. Put the thumb down and other fingers all up.
D. Put all the fingers up.
(
A. Pleasant.
B. Interesting.
C. Disrespectful.
D. Friendly.
(
A. People in Australia greet others with kisses.
B. The British don’t like touching each other.
C. Frenchmen and Russians greet others with handshakes.
D. If you touch someone from Puerto Rico, you should say sorry to him or her.
(
A. A sports magazine.
B. A health magazine.
C. A science magazine.
D. A travel magazine.
However, different countries have different body language. For example, people in China and Australia shake hands when they meet others, while Frenchmen and Russians greet others with kisses. People from English-speaking countries do not like touching each other, but people in Puerto Rico like doing it. Therefore, if you touch someone from the UK, you should say sorry to him or her. If an American agrees with you, he will put his thumb (拇指) and forefinger (食指) into a circle. But in Brazil, people think it is rude. In many countries, “thumbs up” means agreement. But people in Australia used to think it was impolite to raise one’s thumb up.
Therefore, when we use body language in a foreign country, we should make sure whether it is polite to do so in that country.
(
A
) 36. Which gesture do the Americans do to show that they agree with you?A. Put the thumb and forefinger into a circle.
B. Put the forefinger up and other fingers down.
C. Put the thumb down and other fingers all up.
D. Put all the fingers up.
(
C
) 37. What does the underlined word “impolite” in Paragraph 2 mean?A. Pleasant.
B. Interesting.
C. Disrespectful.
D. Friendly.
(
B
) 38. Which of the following statements (陈述) is true?A. People in Australia greet others with kisses.
B. The British don’t like touching each other.
C. Frenchmen and Russians greet others with handshakes.
D. If you touch someone from Puerto Rico, you should say sorry to him or her.
(
D
) 39. Where is this passage most probably from?A. A sports magazine.
B. A health magazine.
C. A science magazine.
D. A travel magazine.
答案:
答案速查 36—39 ACBD 【主旨大意】本文讲述了肢体语言在沟通中的重要性,并指出不同国家的肢体语言习惯不同,因此在跨文化交流中应注意礼仪。
36. A 【点拨】细节理解题。根据“If an American agrees with you, he will put his thumb(拇指) and forefinger(食指) into a circle.”可知,美国人用拇指和食指捏成圈的手势表示同意。故选A。
37. C 【点拨】词义猜测题。根据“people in Australia used to think it was impolite to raise one’s thumb up”可知,澳大利亚人过去认为竖起大拇指是不礼貌的。“impolite”与“disrespectful”(不尊重的)意思最接近。故选C。
38. B 【点拨】推理判断题。根据“People from English-speaking countries do not like touching each other”可知,英语国家的人不喜欢互相触碰。英国人属于英语国家,因此不喜欢互相触碰。故选B。
39. D 【点拨】推理判断题。通读全文可知,本文主要讨论不同国家的肢体语言差异,以及如何在外国使用肢体语言时避免冒犯他人。这种内容与旅行相关,因此最可能出自旅游杂志。故选D。
36. A 【点拨】细节理解题。根据“If an American agrees with you, he will put his thumb(拇指) and forefinger(食指) into a circle.”可知,美国人用拇指和食指捏成圈的手势表示同意。故选A。
37. C 【点拨】词义猜测题。根据“people in Australia used to think it was impolite to raise one’s thumb up”可知,澳大利亚人过去认为竖起大拇指是不礼貌的。“impolite”与“disrespectful”(不尊重的)意思最接近。故选C。
38. B 【点拨】推理判断题。根据“People from English-speaking countries do not like touching each other”可知,英语国家的人不喜欢互相触碰。英国人属于英语国家,因此不喜欢互相触碰。故选B。
39. D 【点拨】推理判断题。通读全文可知,本文主要讨论不同国家的肢体语言差异,以及如何在外国使用肢体语言时避免冒犯他人。这种内容与旅行相关,因此最可能出自旅游杂志。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看