第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
五、完形填空
[主题:人与自然——自然生态 学科素养:语言能力 词数:约160 建议用时:4分钟]

The Duku Highway is surrounded _21_ high mountains and wide grasslands. If you drive on this road, you will _22_ amazing snow-covered mountain tops and green fields.
One of the best _23_ along the Duku Highway is the Kuqa Grand Canyon. This is a really big canyon with red cliffs. Besides, you must visit the Danxia Landform (丹霞地貌). It is _24_ by the long-term erosion (侵蚀) of rocks by flowing water _25_ wind. The rocks are bright red, orange, and yellow, and they _26_ a rainbow. That's why it is called “_27_ Danxia”.
The Duku Highway is really a great place for people who love _28_. However, when you enjoy the view, do remember those soldiers who _29_ the road for 10 years, and 168 of them lost their _30_ for it. Therefore, this road is also called the “Road of Heroes”.
(
B. with
C. for
D. of
(
B. feel
C. smell
D. see
(
B. ideas
C. changes
D. places
(
B. described
C. formed
D. designed
(
B. but
C. or
D. on
(
B. look like
C. look after
D. look for
(
B. poor
C. boring
D. colourful
(
B. population
C. nature
D. cloth
(
B. built
C. designed
D. discovered
(
B. home
C. money
D. health
[主题:人与自然——自然生态 学科素养:语言能力 词数:约160 建议用时:4分钟]
The Duku Highway is surrounded _21_ high mountains and wide grasslands. If you drive on this road, you will _22_ amazing snow-covered mountain tops and green fields.
One of the best _23_ along the Duku Highway is the Kuqa Grand Canyon. This is a really big canyon with red cliffs. Besides, you must visit the Danxia Landform (丹霞地貌). It is _24_ by the long-term erosion (侵蚀) of rocks by flowing water _25_ wind. The rocks are bright red, orange, and yellow, and they _26_ a rainbow. That's why it is called “_27_ Danxia”.
The Duku Highway is really a great place for people who love _28_. However, when you enjoy the view, do remember those soldiers who _29_ the road for 10 years, and 168 of them lost their _30_ for it. Therefore, this road is also called the “Road of Heroes”.
(
B
) 21. A. onB. with
C. for
D. of
(
D
) 22. A. hearB. feel
C. smell
D. see
(
D
) 23. A. eventsB. ideas
C. changes
D. places
(
C
) 24. A. showedB. described
C. formed
D. designed
(
A
) 25. A. andB. but
C. or
D. on
(
B
) 26. A. look atB. look like
C. look after
D. look for
(
D
) 27. A. uglyB. poor
C. boring
D. colourful
(
C
) 28. A. dangerB. population
C. nature
D. cloth
(
B
) 29. A. choseB. built
C. designed
D. discovered
(
A
) 30. A. livesB. home
C. money
D. health
答案:
答案速查 21—25 BDDCA 26—30 BDCBA
【主旨大意】本文主要介绍了独库公路周边的美丽景色及其相关信息。
21.B
22.D【点拨】根据amazing snow-covered mountain tops and green fields可知,此处表示看到。故选D。
23.D【点拨】根据“the Kuqa Grand Canyon”可知,库车大峡谷是最佳景点之一。故选D。
24.C【点拨】根据“by the long-term erosion(侵蚀)of rocks by flowing...”可知,此处介绍丹霞地貌是如何形成的。故选C。
25.A【点拨】根据“bright red, orange, and yellow...a rainbow”可知,看起来像彩虹。故选B(此处原图片可能有误,按解析应是选B相关的内容,但按原文顺序此处为25.A对应后文解析内容)。
27.D【点拨】根据“The rocks are bright red, orange, and yellow”可知选D。
28.C【点拨】根据“The Duku Highway is really a great place for people who love...”可知,独库公路会吸引自然爱好者。故选C。
29.B【点拨】根据“do remember those...who...the road”可知,此处表示修建这条路,故选B。
30.A【点拨】根据“168 of them lost their”及“Road of Heroes”可知,他们是“公路英雄”,说明他们已经失去了生命。故选A。
【主旨大意】本文主要介绍了独库公路周边的美丽景色及其相关信息。
21.B
22.D【点拨】根据amazing snow-covered mountain tops and green fields可知,此处表示看到。故选D。
23.D【点拨】根据“the Kuqa Grand Canyon”可知,库车大峡谷是最佳景点之一。故选D。
24.C【点拨】根据“by the long-term erosion(侵蚀)of rocks by flowing...”可知,此处介绍丹霞地貌是如何形成的。故选C。
25.A【点拨】根据“bright red, orange, and yellow...a rainbow”可知,看起来像彩虹。故选B(此处原图片可能有误,按解析应是选B相关的内容,但按原文顺序此处为25.A对应后文解析内容)。
27.D【点拨】根据“The rocks are bright red, orange, and yellow”可知选D。
28.C【点拨】根据“The Duku Highway is really a great place for people who love...”可知,独库公路会吸引自然爱好者。故选C。
29.B【点拨】根据“do remember those...who...the road”可知,此处表示修建这条路,故选B。
30.A【点拨】根据“168 of them lost their”及“Road of Heroes”可知,他们是“公路英雄”,说明他们已经失去了生命。故选A。
[主题:人与自然——自然生态 学科素养:语言能力 词数:约220 建议用时:5分钟]
① Do you know what the world's highest waterfall is? You may say that it is Niagara Falls. Niagara Falls are really very beautiful. But in terms of height, the most fantastic falls in the world are Angel Falls. They are deep in the jungles (丛林) of Venezuela.
② Few people have ever seen Angel Falls. It's very hard to get there. If you went by land, you would have to travel for weeks through thick jungles. If you went by plane from Caracas, the capital city of Venezuela, it would take about four hours.
③ The fascinating falls are powerful gifts to nature. One of the most interesting facts about Angel Falls is how they were found. They were named after an American pilot. His name was James Angel. In 1937, he was forced to come down from the top of the mountain near the falls. That's how he found them.
④ Angel Falls drop nearly a kilometer (about 979m) from a table-top mountain. The water seems to be dropping straight out of the clouds. The height of the falls is so great that by the time the water reaches the ground, it has already turned into fog.
⑤ If you have a chance to visit them, you'll never forget them!
(
A. Because it is not easy to get there.
B. Because the tickets are very expensive.
C. Because there is no hotel or restaurant.
D. Because visitors can only get there on foot.
(
A. About 40 minutes.
B. About 4 hours.
C. About 4 days.
D. About 2 weeks.
(
A. A woman in Caracas.
B. An American visitor.
C. A pilot from Caracas.
D. An American pilot.
(

① Do you know what the world's highest waterfall is? You may say that it is Niagara Falls. Niagara Falls are really very beautiful. But in terms of height, the most fantastic falls in the world are Angel Falls. They are deep in the jungles (丛林) of Venezuela.
② Few people have ever seen Angel Falls. It's very hard to get there. If you went by land, you would have to travel for weeks through thick jungles. If you went by plane from Caracas, the capital city of Venezuela, it would take about four hours.
③ The fascinating falls are powerful gifts to nature. One of the most interesting facts about Angel Falls is how they were found. They were named after an American pilot. His name was James Angel. In 1937, he was forced to come down from the top of the mountain near the falls. That's how he found them.
④ Angel Falls drop nearly a kilometer (about 979m) from a table-top mountain. The water seems to be dropping straight out of the clouds. The height of the falls is so great that by the time the water reaches the ground, it has already turned into fog.
⑤ If you have a chance to visit them, you'll never forget them!
(
A
) 31. Why have few people ever seen Angel Falls?A. Because it is not easy to get there.
B. Because the tickets are very expensive.
C. Because there is no hotel or restaurant.
D. Because visitors can only get there on foot.
(
B
) 32. If you want to visit Angel Falls, how long will you spend getting there by air from Caracas?A. About 40 minutes.
B. About 4 hours.
C. About 4 days.
D. About 2 weeks.
(
D
) 33. Who found Angel Falls according to the passage?A. A woman in Caracas.
B. An American visitor.
C. A pilot from Caracas.
D. An American pilot.
(
C
) 34. [新考法·篇章结构] Which of the following best shows the structure of the passage?
答案:
答案速查 31—34 ABDC
【主旨大意】本文主要介绍了世界上最高的瀑布——安赫尔瀑布的位置、得名的缘由及其飞流直下的壮观景色。
31.A【点拨】细节理解题。根据“Few people have ever seen Angel Falls. It’s very hard to get there.”可知,很少有人见过安赫尔瀑布是因为很难到达那里。故选A。
32.B【点拨】细节理解题。根据“If you went by plane from Caracas, the capital city of Venezuela, it would take about four hours.”可知,坐飞机大约需要4个小时。故选B。
33.D【点拨】细节理解题。根据“One of the most interesting facts about...how he found them.”可知,一个名字叫James Angel的美国飞行员发现了该瀑布。故选D。
34.C【点拨】篇章结构题。通读全文可知,第一段引出世界上最高的瀑布是安赫尔瀑布;第二、三、四段具体介绍安赫尔瀑布的位置、得名的缘由及壮观景色;第五段总结概括。故选C。
【主旨大意】本文主要介绍了世界上最高的瀑布——安赫尔瀑布的位置、得名的缘由及其飞流直下的壮观景色。
31.A【点拨】细节理解题。根据“Few people have ever seen Angel Falls. It’s very hard to get there.”可知,很少有人见过安赫尔瀑布是因为很难到达那里。故选A。
32.B【点拨】细节理解题。根据“If you went by plane from Caracas, the capital city of Venezuela, it would take about four hours.”可知,坐飞机大约需要4个小时。故选B。
33.D【点拨】细节理解题。根据“One of the most interesting facts about...how he found them.”可知,一个名字叫James Angel的美国飞行员发现了该瀑布。故选D。
34.C【点拨】篇章结构题。通读全文可知,第一段引出世界上最高的瀑布是安赫尔瀑布;第二、三、四段具体介绍安赫尔瀑布的位置、得名的缘由及壮观景色;第五段总结概括。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看