2025年实验班提优训练九年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练九年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练九年级英语上册外研版》

Ⅵ. (2025·安徽淮北部分学校期末)阅读理解
在人际交往中矛盾不可避免,但如何化干戈为玉帛,沟通的技巧很重要。幽默在人际交往中的作用不可小视。
Humor is part of human nature. Everyone has the abili
t
y to enjoy jokes and laughter. Humor is an important way to make connections with each other. Humor also helps you look on the bright side of life and face problems positively (积极地).
One sunny afternoon, the famous British writer Bernard Shaw was enjoying himself in a field. Suddenly, a bike rider ran into him. Luckily, Mr Shaw wasn't hurt. "I'm so sorry!" said the rider. "Oh, no," said Mr Shaw. "I should say sorry because I'm not giving luck to you. If you had killed me, you would be famous all over the world."
Feng Jicai, the Chinese writer, was once visited by a friend and his young child in a hotel. While the two men were talking, the little boy jumped up and down on his bed. The bed was shaking, and Feng worried that it might break. He smiled to the boy, "Hey, boy! Are you trying to reach the sky? Will you return to the earth?" His friend understood at once, and said to his son jokingly. "Let's come back right now!"
Although different people may have a different sense of humor, good humor has something in common. First, you need to keep a cool head and an open mind. With humor, you can avoid some unnecessa
r
y conflicts (冲突). Second, you need to be kind and understanding. In an embarrassing situation, using humor can help your friend save face.
1. What's Paragraph 1 mainly about?
A. How to be humorous.
B. How humor helps.
C. When to use humor.
D. Examples of being humorous.
2. What did Bernard Shaw do after he was hit by the bike?
A. He smiled and made a joke about it.
B. He was angry that the rider wanted to kill him.
C. He told the rider to be more careful next time.
D. He asked the rider to take him to the hospital.
3. 中考新考法 句意理解 What can we learn about Feng Jicai from the underlined sentence?
A. He was angry with the boy for his behavior.
B. He asked the boy to stop jumping directly.
C. He asked the boy to stop jumping humorously.
D. He agreed that the boy could continue jumping.
4. 中考新考法 标题归纳 What's the best title of this passage?
A. A Famous Writer
B. The Power of Humor
C. A Humorous Writer
D. A Way to Connect with Others
答案: 1. B [解析]段落大意题。根据“Humor is an important way to make connections with each other. Humor also helps you look on the bright side of life and face problems positively(积极地).”可知,幽默是建立联系的重要方式。幽默也有助于你看到生活的光明面,积极面对问题。所以第一段主要内容是幽默有什么帮助。故选 B。
2. A [解析]细节理解题。根据“I should say sorry because I'm not giving luck to you. If you had killed me, you would be famous all over the world.”可知,骑自行车的人撞到萧伯纳后,萧伯纳说如果你杀了我,你将闻名于世,所以是萧伯纳开了个玩笑。故选 A。
3. C [解析]句意猜测题。根据“While the two men were talking, the little boy jumped up and down on his bed. The bed was shaking, and Feng worried that it might break.”可知,床被小孩子跳得摇晃,冯骥才怕床会塌,所以开玩笑让小孩停止在床上跳。故选 C。
4. B [解析]标题归纳题。文章通过讲述两个幽默的故事而引出幽默的用处。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭