第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
1.
4.
C
2. E
3. D
4.
A
5. B
答案:
1~5 CEDAB
Ⅵ. (2025·安徽亳州蒙城期末)阅读理解
生活中一定有很多事让我们恐惧,从而不自信。那如何克服内心的恐惧呢? 请从本文中找找答案吧。
Fear (恐惧) is a common feeling that everyone has. It may stop us from doing new things and achieving our dreams. But don't worry, here are some good ways to overcome inner (内心的) fear.
Firstly, we should face our fear directly. If we keep running away from what we're afraid of, it will only seem more sca
Secondly, it's important to know where our fear comes from. Maybe it's because of a bad experience in the past. Once we find out the reason, we can deal with it better.
Thirdly, we can learn some relaxation (放松) skills like deep breathing. When we are calm, we can think more clearly about our fear.
Fourthly, set small and achievable goals and be happy about our little achievements. Each time we succeed a little, our confidence grows and it helps us fight fear.
Also, having friends and family who support and encourage us can make a big difference. Their kind words and trust can give us the courage to overcome our inner fear.
1. If you are afraid of heights, what should you do according to the passage?
A. Go to high places often.
B. Never go to high places.
C. Watch others at high places.
D. Imagine being at high places.
2. Why should we celebrate small progress?
A. Because it makes us happy.
B. Because it helps us make more friends.
C. Because it increases our confidence.
D. Because it makes us forget the fear.
3. What can we learn from the last paragraph?
A. Don't trouble our friends and family.
B. Kind words and trust can help us overcome inner fear.
C. It's necessa
D. Get good advice from our friends and family as often as possible.
生活中一定有很多事让我们恐惧,从而不自信。那如何克服内心的恐惧呢? 请从本文中找找答案吧。
Fear (恐惧) is a common feeling that everyone has. It may stop us from doing new things and achieving our dreams. But don't worry, here are some good ways to overcome inner (内心的) fear.
Firstly, we should face our fear directly. If we keep running away from what we're afraid of, it will only seem more sca
r
y
. For example, if you're afraid of making a speech in public, you should take every chance to do it. Start with speaking in front of a few people and then move on to larger groups.Secondly, it's important to know where our fear comes from. Maybe it's because of a bad experience in the past. Once we find out the reason, we can deal with it better.
Thirdly, we can learn some relaxation (放松) skills like deep breathing. When we are calm, we can think more clearly about our fear.
Fourthly, set small and achievable goals and be happy about our little achievements. Each time we succeed a little, our confidence grows and it helps us fight fear.
Also, having friends and family who support and encourage us can make a big difference. Their kind words and trust can give us the courage to overcome our inner fear.
1. If you are afraid of heights, what should you do according to the passage?
A. Go to high places often.
B. Never go to high places.
C. Watch others at high places.
D. Imagine being at high places.
2. Why should we celebrate small progress?
A. Because it makes us happy.
B. Because it helps us make more friends.
C. Because it increases our confidence.
D. Because it makes us forget the fear.
3. What can we learn from the last paragraph?
A. Don't trouble our friends and family.
B. Kind words and trust can help us overcome inner fear.
C. It's necessa
r
y to get on well with all friends and family.D. Get good advice from our friends and family as often as possible.
答案:
1. A [解析]细节理解题。根据文中“we should face our fear directly...”可知,如果我们害怕高度,应该经常去高处面对恐惧。故选 A。
2. C [解析]细节理解题。根据“Each time we succeed a little, our confidence grows”可以得知庆祝小进步是为了提高我们的自信心,从而帮助我们克服恐惧。故选 C。
3. B [解析]细节理解题。根据最后一段中“Their kind words and trust can give us the courage to overcome our inner fear.”可知,朋友和家人的善言和信任可以帮助我们克服内心的恐惧。故选 B。
2. C [解析]细节理解题。根据“Each time we succeed a little, our confidence grows”可以得知庆祝小进步是为了提高我们的自信心,从而帮助我们克服恐惧。故选 C。
3. B [解析]细节理解题。根据最后一段中“Their kind words and trust can give us the courage to overcome our inner fear.”可知,朋友和家人的善言和信任可以帮助我们克服内心的恐惧。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看