第112页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
任务1
1. What does the underlined part "his match" mean in Paragraph 3?
A. His race. B. His student.
C. His competitor. D. His company.
2. Which of the following statements is NOT true?
A. Zhang comes from Yunfu city in Guangdong.
B. Yi Jianlian commented below Zhang's video.
C. The simplest moves were hard for Zhang now.
D. Zhang has a strong will and works really hard.
3. Which can be the best title for this passage?
A. A Little Boy Lost His Right Arm
B. 14-Year-Old Boy Joins CBA Team
C. Playing Basketball with Only an Arm
D. Disabled Boy Shines with Basketball Skills
任务2
4. When did Zhang Jiacheng lose his arm?
5. How did Zhang Jiacheng become popular?
1. What does the underlined part "his match" mean in Paragraph 3?
A. His race. B. His student.
C. His competitor. D. His company.
C
2. Which of the following statements is NOT true?
A. Zhang comes from Yunfu city in Guangdong.
B. Yi Jianlian commented below Zhang's video.
C. The simplest moves were hard for Zhang now.
D. Zhang has a strong will and works really hard.
C
3. Which can be the best title for this passage?
A. A Little Boy Lost His Right Arm
B. 14-Year-Old Boy Joins CBA Team
C. Playing Basketball with Only an Arm
D. Disabled Boy Shines with Basketball Skills
D
任务2
4. When did Zhang Jiacheng lose his arm?
At the age of 5.
5. How did Zhang Jiacheng become popular?
In 2020, he has gone popular for his basketball skills in a video.
答案:
任务1
1. **答案**:C
解析**:根据“Zhang plays with one hand against his match, who is taller and stronger”(张家城单手对抗他的……,对方更高更壮),打篮球时对抗的应该是“竞争对手”,“competitor”意为“竞争对手”,“race”是“比赛”,“student”是“学生”,“company”是“陪伴;公司”,所以选C。
2. **答案**:C
解析**:文中提到“But in the beginning, he found even the simplest moves difficult.”(但是一开始,他发现甚至最简单的动作都很难),而不是现在,C选项错误;A选项根据“the 14 - year - old boy from Yunfu city, Guangdong”可知正确;B选项根据“Below the video, CBA's famous player, Yi Jianlian, commented”可知正确;D选项根据“Zhang is strong - minded and hard - working.”可知正确。
3. **答案**:D
解析**:文章主要讲述了残疾男孩张家城凭借篮球技巧走红的故事,A选项只提到失去手臂,不全面;B选项文中未提及加入CBA队;C选项“Playing Basketball with Only an Arm”没有突出他因篮球技巧而闪耀,D选项“Disabled Boy Shines with Basketball Skills”(残疾男孩凭借篮球技巧闪耀)最能概括文章主旨。
任务2
4. **答案**:At the age of 5.
解析**:根据“Zhang Jiacheng lost the lower half of his right arm in an accident at the age of 5.”可知答案。
5. **答案**:In 2020, he has gone popular for his basketball skills in a video.
解析**:根据“In 2020, the 14 - year - old boy from Yunfu city, Guangdong, has gone popular for his basketball skills in a video.”可知答案。
1. **答案**:C
解析**:根据“Zhang plays with one hand against his match, who is taller and stronger”(张家城单手对抗他的……,对方更高更壮),打篮球时对抗的应该是“竞争对手”,“competitor”意为“竞争对手”,“race”是“比赛”,“student”是“学生”,“company”是“陪伴;公司”,所以选C。
2. **答案**:C
解析**:文中提到“But in the beginning, he found even the simplest moves difficult.”(但是一开始,他发现甚至最简单的动作都很难),而不是现在,C选项错误;A选项根据“the 14 - year - old boy from Yunfu city, Guangdong”可知正确;B选项根据“Below the video, CBA's famous player, Yi Jianlian, commented”可知正确;D选项根据“Zhang is strong - minded and hard - working.”可知正确。
3. **答案**:D
解析**:文章主要讲述了残疾男孩张家城凭借篮球技巧走红的故事,A选项只提到失去手臂,不全面;B选项文中未提及加入CBA队;C选项“Playing Basketball with Only an Arm”没有突出他因篮球技巧而闪耀,D选项“Disabled Boy Shines with Basketball Skills”(残疾男孩凭借篮球技巧闪耀)最能概括文章主旨。
任务2
4. **答案**:At the age of 5.
解析**:根据“Zhang Jiacheng lost the lower half of his right arm in an accident at the age of 5.”可知答案。
5. **答案**:In 2020, he has gone popular for his basketball skills in a video.
解析**:根据“In 2020, the 14 - year - old boy from Yunfu city, Guangdong, has gone popular for his basketball skills in a video.”可知答案。
查看更多完整答案,请扫码查看