第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
二、阅读短文,选择正确答案
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
时文阅读——讲好中国故事 学科素养·文化意识 对中国文化着迷的法国女歌手
Many Chinese people became interested in Joyce Jonathan after she sang “Les Champs-Elysees” in both French and Chinese on a music competition show. And she becomes the first French singer to take part in a popular Chinese singing competition.
Joyce loves Chinese reality TV shows and culture very much. She wants to build a bridge between French and Chinese cultures. “I accepted this invitation because it’s a big challenge,” she says. “I also want to improve my Chinese and sing better in this language.”
Her parents both love Chinese culture. Her mother even started a travel agency that organized trips to China in the 1990s. When Joyce was 10 years old, she visited China with her mother for the first time and fell in love with the country.
Later, Joyce got her first guitar in Beijing. As she grew up, she learned more about Chinese culture. Her first music album came out in 2010. She often turns French songs into Chinese and sometimes ▲.
Now Joyce is studying Yueju Opera—a traditional Chinese art form. Through her music and cultural explorations, she hopes to bring people from different countries closer.
Word Bank
1. become interested in 对……产生兴趣 2. accept /ək'sept/ v. 接受 3. challenge /'tʃæləndʒ/ n. 挑战
4. travel agency 旅行社 5. fall in love with 爱上 6. exploration /,eksplə'reɪʃn/ n. 勘测;探索
(
B
)1. A. subject B. animal C. city D. flower(
A
)2. A. challenge B. task C. plan D. program(
C
)3. A. hated B. heard C. supported D. followed(
C
)4. A. difficult B. dangerous C. fun D. tiring(
B
)5. A. it B. them C. him D. her(
D
)6. A. zoo B. factory C. store D. farm(
B
)7. A. great B. bad C. easy D. correct(
B
)8. A. sell B. stop C. help D. build(
C
)9. A. situation B. example C. fact D. story(
A
)10. A. in total B. at last C. for example D. for sure时文阅读——讲好中国故事 学科素养·文化意识 对中国文化着迷的法国女歌手
Many Chinese people became interested in Joyce Jonathan after she sang “Les Champs-Elysees” in both French and Chinese on a music competition show. And she becomes the first French singer to take part in a popular Chinese singing competition.
Joyce loves Chinese reality TV shows and culture very much. She wants to build a bridge between French and Chinese cultures. “I accepted this invitation because it’s a big challenge,” she says. “I also want to improve my Chinese and sing better in this language.”
Her parents both love Chinese culture. Her mother even started a travel agency that organized trips to China in the 1990s. When Joyce was 10 years old, she visited China with her mother for the first time and fell in love with the country.
Later, Joyce got her first guitar in Beijing. As she grew up, she learned more about Chinese culture. Her first music album came out in 2010. She often turns French songs into Chinese and sometimes ▲.
Now Joyce is studying Yueju Opera—a traditional Chinese art form. Through her music and cultural explorations, she hopes to bring people from different countries closer.
Word Bank
1. become interested in 对……产生兴趣 2. accept /ək'sept/ v. 接受 3. challenge /'tʃæləndʒ/ n. 挑战
4. travel agency 旅行社 5. fall in love with 爱上 6. exploration /,eksplə'reɪʃn/ n. 勘测;探索
答案:
【主旨大意】本文主要讲述了来自葡萄牙的 10 岁女孩 Lily 在大西洋通过游泳 2 千米来为章鱼保护工作筹集资金的事情。
1. B【点拨】由上下文语境可知,此处指 Lily 为她最喜欢的动物章鱼筹集资金。故选 B。
2. A【点拨】在大西洋游泳 2 千米对于 10 岁的 Lily 来说是一个挑战。challenge 符合语境。故选 A。
3. C【点拨】由下文可知,许多人从陆地上观看并为她欢呼。由此可知,许多人支持她。故选 C。
4. C【点拨】此处指 Lily 认为在大西洋里游泳很有趣。故选 C。
5. B【点拨】由语境可知,此处用 them 指代上文的 octopuses。故选 B。 6. D
7. B【点拨】由“they have raised around £9,700 to help stop the farm”可知,他们筹集资金是为了阻止该养殖场的建设。由此可推知,这个养殖场对章鱼和环境都有害。故选 B。 8. B
9. C【点拨】由下文可知,这是关于章鱼的事实介绍。故选 C。
10. A【点拨】此处指章鱼总共有 9 个大脑。故选 A。
1. B【点拨】由上下文语境可知,此处指 Lily 为她最喜欢的动物章鱼筹集资金。故选 B。
2. A【点拨】在大西洋游泳 2 千米对于 10 岁的 Lily 来说是一个挑战。challenge 符合语境。故选 A。
3. C【点拨】由下文可知,许多人从陆地上观看并为她欢呼。由此可知,许多人支持她。故选 C。
4. C【点拨】此处指 Lily 认为在大西洋里游泳很有趣。故选 C。
5. B【点拨】由语境可知,此处用 them 指代上文的 octopuses。故选 B。 6. D
7. B【点拨】由“they have raised around £9,700 to help stop the farm”可知,他们筹集资金是为了阻止该养殖场的建设。由此可推知,这个养殖场对章鱼和环境都有害。故选 B。 8. B
9. C【点拨】由下文可知,这是关于章鱼的事实介绍。故选 C。
10. A【点拨】此处指章鱼总共有 9 个大脑。故选 A。
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. They learned a lot about
2. I enjoy singing. I want to be a
3. You’d
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) study begin hope
1. This app is quite useful for the students to
2. I
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. Both of my brothers are writers. Their new books
2. When you meet someone
(四)仿写句子
1. “I accepted this invitation because it’s a big challenge,” she says. (because引导原因状语从句)
仿写:我不能和你一起去动物园,因为我必须待在家里照顾我的妹妹。
2. When Joyce was 10 years old, she visited China with her mother for the first time and fell in love with the country. (when引导时间状语从句)
仿写:当他听到这个消息时,他跑去告诉了他妈妈。
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. They learned a lot about
Chinese
(China) culture on the trip.2. I enjoy singing. I want to be a
singer
(sing) when I grow up.3. You’d
better
(well) not talk back to your parents, because they just want to give the best to you.(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余) study begin hope
1. This app is quite useful for the students to
study
English. 2. I
hope
to visit a seaside city to enjoy the beautiful sea view. (三)根据所给汉语,完成下列句子
1. Both of my brothers are writers. Their new books
came out
(出版) last month.2. When you meet someone
for the first time
(第一次), how will you greet them?(四)仿写句子
1. “I accepted this invitation because it’s a big challenge,” she says. (because引导原因状语从句)
仿写:我不能和你一起去动物园,因为我必须待在家里照顾我的妹妹。
I can't go to the zoo with you because I have to stay at home and look after my sister.
2. When Joyce was 10 years old, she visited China with her mother for the first time and fell in love with the country. (when引导时间状语从句)
仿写:当他听到这个消息时,他跑去告诉了他妈妈。
When he heard the news, he ran to tell his mother.
答案:
(一)1. Chinese 2. singer 3. better
(二)1. study 2. hope
(三)1. came out 2. for the first time
(四)1. I can't go to the zoo with you because I have to stay at home and look after my sister.
2. When he heard the news, he ran to tell his mother.
(二)1. study 2. hope
(三)1. came out 2. for the first time
(四)1. I can't go to the zoo with you because I have to stay at home and look after my sister.
2. When he heard the news, he ran to tell his mother.
查看更多完整答案,请扫码查看