第79页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
四、[2025重庆渝北区月考]阅读理解 主题:人与自我——生活与学习 学科素养:学习能力 词数:约120 建议用时:4分钟
What's Your Dream Club?
The winter vacation is on the way! Spend time on your computers or on your mobile phones (手机)? Stay at home and watch TV? Why don't you join one of the following clubs to have new interests and hobbies? Let's look at the Winter Clubs!

If you are interested in any of them, please call Nancy at 023-58886 for more information.
(
A. three
B. four
C. five
D. six
(
A. have new hobbies
B. paint well
C. play computer games
D. learn to cook
(
A. Pipa Club.
B. Nature Club.
C. Chinese Chess Club.
D. Drama Club.
What's Your Dream Club?
The winter vacation is on the way! Spend time on your computers or on your mobile phones (手机)? Stay at home and watch TV? Why don't you join one of the following clubs to have new interests and hobbies? Let's look at the Winter Clubs!
If you are interested in any of them, please call Nancy at 023-58886 for more information.
(
C
) 16. There are ____ clubs in the Winter Clubs.A. three
B. four
C. five
D. six
(
A
) 17. The Winter Clubs can help us to ____.A. have new hobbies
B. paint well
C. play computer games
D. learn to cook
(
A
) 18. Which club does Eric want to join?A. Pipa Club.
B. Nature Club.
C. Chinese Chess Club.
D. Drama Club.
答案:
16. C【点拨】细节理解题。根据“Pipa Club, Sports Club, Nature Club, Chinese Chess Club, Drama Club”可知有五个俱乐部。故选 C。
17. A【点拨】细节理解题。根据“Why don't you join one of the following clubs to have new interests and hobbies?”可知,这些冬季俱乐部可以帮助我们培养新的兴趣和爱好。故选 A。
18. A【点拨】细节理解题。根据 Eric 卡片中的愿望“learn to play some Chinese instruments”并结合俱乐部的内容可知 Pipa Club(琵琶俱乐部)符合需求。故选 A。
17. A【点拨】细节理解题。根据“Why don't you join one of the following clubs to have new interests and hobbies?”可知,这些冬季俱乐部可以帮助我们培养新的兴趣和爱好。故选 A。
18. A【点拨】细节理解题。根据 Eric 卡片中的愿望“learn to play some Chinese instruments”并结合俱乐部的内容可知 Pipa Club(琵琶俱乐部)符合需求。故选 A。
五、阅读还原(有两项多余)
Do you think it is important to join school clubs? 19.
Relax themselves. Joining clubs can help students relax. 20.
Make new friends. 21.
Make their life colourful. Many students have much free time. They don't know what to do in their free time. 22.
23.
A. They often feel bored.
B. They like to stay at home.
C. Help them with their study.
D. I think joining clubs is good for students.
E. The clubs often give some interesting activities.
F. Students can talk to other students with the same hobby by joining clubs.
G. You can spend too much time learning new things.
Do you think it is important to join school clubs? 19.
D
Let me tell you some reasons for joining them.Relax themselves. Joining clubs can help students relax. 20.
E
Students can have a lot of fun in these activities.Make new friends. 21.
F
It can help students feel happy in school life by letting them make friends with different people.Make their life colourful. Many students have much free time. They don't know what to do in their free time. 22.
A
When students join clubs, they have a lot of things to be busy with.23.
C
Clubs make students do their homework well and quickly, because they can ask the teachers in clubs for help and they need to save (节约) time to do other things later.A. They often feel bored.
B. They like to stay at home.
C. Help them with their study.
D. I think joining clubs is good for students.
E. The clubs often give some interesting activities.
F. Students can talk to other students with the same hobby by joining clubs.
G. You can spend too much time learning new things.
答案:
19 - 23 DEFAC
查看更多完整答案,请扫码查看