2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版》

(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. I can't go to the cinema with you because I have
something else
to do.
2. We must drive carefully in
heavy rain
to stay safe on the road.
答案: (三)1. something else 2. heavy rain
(四)仿写句子
1. I hope we can see more robot police dogs in the future. (I hope+ 宾语从句)
仿写: 我希望你的梦想有一天能够实现。
I hope your dream can come true one day.

2. It can work even in temperatures as high as 60℃ or as low as -40℃. (as...as...)
仿写: 这个故事和那个故事一样有趣吗?
Is this story as interesting as that one?
答案: (四)1. I hope your dream can come true one day.
2. Is this story as interesting as that one?
二、阅读短文,选择正确答案
(
D
)1. How does the writer start the passage?
A. By welcoming the patrol. B. By praising the police.
C. By reporting the weather. D. By introducing a robot police dog.
(
A
)2. What do you know about the robot police dog from Paragraph 2?
① It has two large "eyes" on its back. ② It can find lost things.
③ It can stay away from the rain. ④ It can say hello to people around it.
A. ①② B. ③④ C. ①③ D. ②③④
(
B
)3. What is the main idea of Paragraph 3?
A. The robot police dog is common in China.
B. The robot police dog can work in bad weather.
C. The robot police dog started to work on May 5.
D. The robot police dog practiced working in the rain.
(
A
)4. What can we infer from the last paragraph?
A. More robot police dogs may come into use.
B. There will be no police in the future.
C. Children may be afraid of robot police dogs.
D. Robot police dogs may be bad for elderly people.
(
A
)5. What is the structure of the passage?
A. ①②③④ B. ①②③④ C. ①②③④ D. ①②③④
答案: 二、【主旨大意】本文主要介绍了湖北宜昌公安局率先使用的机器人“警犬”。
1. D【点拨】推理判断题。由第一段可知,作者是通过介绍一只机器人“警犬”开篇的。故选 D。
2. A【点拨】细节理解题。由第二段第二句和最后一句可知,这只机器人“警犬”背上有两只大眼睛;它能发现失物。故选 A。
3. B【点拨】段落大意题。通读第三段可知,本段主要讲述这只机器人“警犬”能在恶劣天气下工作。故选 B。
4. A【点拨】推理判断题。最后一段描述了机器人“警犬”的优势,再结合“I hope we can see more robot police dogs in the future.”可推测,将来可能会有更多的机器人“警犬”投入使用。故选 A。
5. A【点拨】篇章结构题。通读文章可知,第一段给出全文主题“宜昌公安局在湖北首次使用机器人‘警犬’”;第二、三段介绍了这只机器人“警犬”的工作状态和工作环境;最后一段通过游客之口,展望机器人“警犬”的未来,故选 A。
三、根据短文内容,结合自己的理解,回答下面问题
新考法·开放题 If you were the designer of the robot police dog, what new feature would you add to help it work better in Chinese cities?
I would add a voice translator because some visitors might not speak Chinese. For example, when the robot found a lost bag, it only said “丢的东西在这儿!” in Chinese. If it could speak English or other languages, more people would understand and thank it. This would improve communication, especially in tourist areas like Yichang.
答案: 三、I would add a voice translator because some visitors might not speak Chinese. For example, when the robot found a lost bag, it only said “丢的东西在这儿!” in Chinese. If it could speak English or other languages, more people would understand and thank it. This would improve communication, especially in tourist areas like Yichang.(开放性试题,言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭