第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
六、阅读还原
Hello, everyone! I'm Nezha. I'm from Chentangguan, China. My father Li Jing is a general (将军). 29.
A. I have two brothers.
B. Why do so many people like me?
C. He is tall and strong.
D. She is kind and clever.
E. It is beautiful.

Hello, everyone! I'm Nezha. I'm from Chentangguan, China. My father Li Jing is a general (将军). 29.
C
Lady Yin is my mother. She has long black hair. 30. D
It's not easy for her to give birth to (生下) me. My mom loves me so much. And I love her, too. 31. A
Their names are Jinzha and Muzha. I have a big and happy family. Look! My teacher gives me Red Armillary Sash (混天绫). 32. E
And he also gives me Wind Fire Wheels (风火轮). They can help me fly. I am a Chinese boy. You and your parents all like me. 33. B
Because my story tells people that my fate is governed by myself not God (我命由我不由天).A. I have two brothers.
B. Why do so many people like me?
C. He is tall and strong.
D. She is kind and clever.
E. It is beautiful.
答案:
六、【主旨大意】本文是哪吒及其家人的相关情况。
29. C【点拨】根据“My father Li Jing is a general (将军).”可知,此处介绍父亲李靖的情况,选项 C“他又高又壮。”符合语境,故选 C。
30. D【点拨】根据“Lady Yin is my mother. She has long black hair.”可知,此处介绍自己的母亲,选项 D“她既善良又聪明。”符合语境,故选 D。
31. A【点拨】根据“Their names are Jinzha and Muzha.”可知,此处介绍哪吒的两个哥哥,选项 A“我有两个哥哥。”符合语境,故选 A。
32. E【点拨】根据“My teacher gives me Red Armillary Sash (混天绫).”可知,此处介绍混天绫,选项 E“它很漂亮。”符合语境,故选 E。
33. B【点拨】根据“Because my story tells people that my fate is governed by myself not God (我命由我不由天).”可知,此处是询问原因,选项 B“为什么这么多人喜欢我?”符合语境,故选 B。
29. C【点拨】根据“My father Li Jing is a general (将军).”可知,此处介绍父亲李靖的情况,选项 C“他又高又壮。”符合语境,故选 C。
30. D【点拨】根据“Lady Yin is my mother. She has long black hair.”可知,此处介绍自己的母亲,选项 D“她既善良又聪明。”符合语境,故选 D。
31. A【点拨】根据“Their names are Jinzha and Muzha.”可知,此处介绍哪吒的两个哥哥,选项 A“我有两个哥哥。”符合语境,故选 A。
32. E【点拨】根据“My teacher gives me Red Armillary Sash (混天绫).”可知,此处介绍混天绫,选项 E“它很漂亮。”符合语境,故选 E。
33. B【点拨】根据“Because my story tells people that my fate is governed by myself not God (我命由我不由天).”可知,此处是询问原因,选项 B“为什么这么多人喜欢我?”符合语境,故选 B。
七、新方向·多模态 查看张玲的博客,完成下列各题
34. What's Zhang Ling's English name?
35. What's Jack's full name?
36. Is it in the morning now?
37. 请把文中画线的句子翻译成汉语。
38. 新考法·开放题 请为张玲的博客拟一个英文标题,并标在图中相应位置。
34. What's Zhang Ling's English name?
Her English name is Betty./Betty.
35. What's Jack's full name?
(It's) Jack White.
36. Is it in the morning now?
No, it's in the evening now.
37. 请把文中画线的句子翻译成汉语。
我 12 岁了。
38. 新考法·开放题 请为张玲的博客拟一个英文标题,并标在图中相应位置。
My Friend and I
答案:
七、【主旨大意】张玲在文中进行了自我介绍,并介绍了自己的朋友和老师。
34. Her English name is Betty./Betty.【点拨】根据文中“My English name is Betty.”可知答案。
35. (It's) Jack White.【点拨】根据文中“My English teacher is his father, Mr. White.”可知,Jack 的姓是 White,所以 Jack 的全名是 Jack White。
36. No, it's in the evening now.【点拨】由博客下方时间可知,此时是晚上。
37. 我 12 岁了。
38. My Friend and I (开放性试题,言之有理即可)
34. Her English name is Betty./Betty.【点拨】根据文中“My English name is Betty.”可知答案。
35. (It's) Jack White.【点拨】根据文中“My English teacher is his father, Mr. White.”可知,Jack 的姓是 White,所以 Jack 的全名是 Jack White。
36. No, it's in the evening now.【点拨】由博客下方时间可知,此时是晚上。
37. 我 12 岁了。
38. My Friend and I (开放性试题,言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看