第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
call wear leading
1. He was in a brown T-shirt and a pair of jeans.
2. Pupils like to see a film named The Monkey King on TV.
call wear leading
1. He was in a brown T-shirt and a pair of jeans.
wore
2. Pupils like to see a film named The Monkey King on TV.
called
答案:
(二)1. wore 2. called
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. A football team usually has twenty-three players. They need to ____
2. The city is famous for its beautiful scenery and ____
1. A football team usually has twenty-three players. They need to ____
work together
.2. The city is famous for its beautiful scenery and ____
rich culture
.
答案:
(三)1. work together 2. rich culture
(四)仿写句子
Young people thought it was "so cool", while older audiences loved the robots' funny expressions. (省略 that 的宾语从句)
仿写:你认为游泳是一个好的爱好吗?
Young people thought it was "so cool", while older audiences loved the robots' funny expressions. (省略 that 的宾语从句)
仿写:你认为游泳是一个好的爱好吗?
Do you think swimming is a good hobby?
答案:
(四)Do you think swimming is a good hobby?
二、阅读短文,选择正确答案
(
A. At a concert in Beijing on January 28, 2025.
B. During the 2025 Spring Festival Gala on TV.
C. In a park in Shanghai in 2024.
D. At a robotics exhibition in 2024.
(
A. Blue and white.
B. Red and white.
C. Black and silver.
D. Green and yellow.
(
A. Spun.
B. Sang loudly.
C. Jumped high.
D. Moved slowly.
(
A. Robots are better than human dancers.
B. Chinese people love traditional festivals.
C. Technology helps preserve cultural traditions.
D. Director Zhang Yimou loves using robots.
(
B
)1. When and where did the robots dance Yangko?A. At a concert in Beijing on January 28, 2025.
B. During the 2025 Spring Festival Gala on TV.
C. In a park in Shanghai in 2024.
D. At a robotics exhibition in 2024.
(
B
)2. What color of clothes did the robots wear?A. Blue and white.
B. Red and white.
C. Black and silver.
D. Green and yellow.
(
A
)3. What does the underlined word "twirled" mean in the passage?A. Spun.
B. Sang loudly.
C. Jumped high.
D. Moved slowly.
(
C
)4. What is the main idea of the passage?A. Robots are better than human dancers.
B. Chinese people love traditional festivals.
C. Technology helps preserve cultural traditions.
D. Director Zhang Yimou loves using robots.
答案:
二、【主旨大意】本文讲述 2025 年央视春晚中,由张艺谋导演的机器人扭秧歌表演如何将传统艺术与现代科技结合,引发观众对文化传承与技术创新的热议。
1. B【点拨】细节理解题。原文明确提到“On January 28, 2025”和“the CCTV Spring Festival Gala”。故选 B。
2. B【点拨】细节理解题。由“The robots wore red and white clothes”可知 B 项符合原文。故选 B。
3. A【点拨】词义猜测题。根据“twirled handkerchiefs in the air”可知,twirled 指旋转。故选 A。
4. C【点拨】主旨大意题。全文围绕“科技助力传统文化传承”展开。故选 C。
1. B【点拨】细节理解题。原文明确提到“On January 28, 2025”和“the CCTV Spring Festival Gala”。故选 B。
2. B【点拨】细节理解题。由“The robots wore red and white clothes”可知 B 项符合原文。故选 B。
3. A【点拨】词义猜测题。根据“twirled handkerchiefs in the air”可知,twirled 指旋转。故选 A。
4. C【点拨】主旨大意题。全文围绕“科技助力传统文化传承”展开。故选 C。
三、根据短文内容,结合自己的理解,回答下面问题
新考法·开放题 Do you think using robots to perform traditional dances is a good idea? Why or why not?
新考法·开放题 Do you think using robots to perform traditional dances is a good idea? Why or why not?
Yes, I think it's a great idea! Robots can make traditional art more exciting for young people and help spread Chinese culture worldwide.
答案:
三、Yes, I think it's a great idea! Robots can make traditional art more exciting for young people and help spread Chinese culture worldwide.(开放性试题,言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看