2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版》

B
A family tree is a great way to introduce your family history and lineage (谱系). It shows the relationships (关系) between family members and can help you understand where you come from.
Look, here is my family tree and there are 14 people in it. I have my grandparents, parents, siblings, aunts, uncles, and cousins. It is a really big family, but each person has their own unique (独特的) place in the family and their own story to tell.
For example, my grandfather on my mother’s side (母系) is a farmer and has six children. My grandmother on my father’s side is a nurse and has four children. My parents both work in the medical (医学的) field and have two children—my sister and me. My aunt on my mother’s side is a teacher and has two children—my cousins. My uncle on my father’s side is a businessman (商人) and has three children—my other cousins. As you can see, everyone in my family has their own job and family, but we all come together to celebrate holidays and special times.
What does family mean to us? In fact, our family is important because it can give us both love and help in life. So everyone should know the true meaning of their family.
(
B
) 16. What can a family tree show us?
A. Likes and dislikes of family members. B. Relationships in a family.
C. The future of a family. D. Jobs of family members.
(
C
) 17. How many people are there in the writer’s family tree?
A. Four. B. Six. C. Fourteen. D. Sixteen.
(
A
) 18. What does the writer’s grandfather on his mother’s side do?
A. A farmer. B. A worker. C. A doctor. D. A teacher.
(
D
) 19. What can we learn from the last paragraph?
A. We can introduce our family with a family photo.
B. Everyone in our family always has their own jobs.
C. The family tree can tell us where we come from.
D. We should know the true meaning of our family.
(
A
) 20. Which of the following shows the structure of the passage?
① ② ③ ④
A. ② ① ③ ④
B. ① ② ③ ④
C. ① ② ③ ① ④
D. ① ② ③ ④
答案: 16. B【点拨】细节理解题。根据“It shows the relationships (关系) between family members”可知,家谱显示了家族成员之间的关系。故选B。
17. C【点拨】细节理解题。根据“Look, here is my family tree and there are 14 people in it.”可知,作者的家谱里面有14个人。故选C。
18. A【点拨】细节理解题。根据“my grandfather on my mother's side (母系) is a farmer”可知,作者母亲的祖父是一名农民。故选A。
19. D【点拨】推理判断题。根据“So everyone should know the true meaning of their family.”可知,每个人都应该知道家庭的真正意义。故选D。
20. A【点拨】篇章结构题。文章第一段是讲解家谱的意义,第二、三段讲述了家里的情况,第四段作者表达了家庭的意义。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭