第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
二、阅读短文,选择正确答案
(
A. to enjoy the specials B. to visit the hero’s family
C. to show respect to the hero D. to help do some cooking
(
A. keep healthy B. learn from him
C. help his family D. do well in their lessons
(
A. Dying. B. Shouting. C. Running. D. Swimming.
(
A. By helping his family run the restaurant.
B. By calling on people to support his restaurant.
C. By talking about his heroic act in the capital.
D. By naming him the “Model of the New Era in Ningyang”.
(
C
)1. Many people went to the restaurant mainly because they wanted ______.A. to enjoy the specials B. to visit the hero’s family
C. to show respect to the hero D. to help do some cooking
(
B
)2. 新考法·内容还原 Which of the following can be put in ▲?A. keep healthy B. learn from him
C. help his family D. do well in their lessons
(
A
)3. What does the underlined word “drowning” in Paragraph 3 mean?A. Dying. B. Shouting. C. Running. D. Swimming.
(
D
)4. How did Luan’s hometown praise him?A. By helping his family run the restaurant.
B. By calling on people to support his restaurant.
C. By talking about his heroic act in the capital.
D. By naming him the “Model of the New Era in Ningyang”.
答案:
【主旨大意】本文讲述了山东好汉栾留伟在勇救落水儿童后不幸牺牲。很多人来到他和妻子开的餐馆,表达对这位英雄的敬意与支持。
1. C【点拨】细节理解题。由第一段中的“but also to pay their respects to the hero who lost his life to save others”可知,人们去这家餐馆的主要目的是表达对英雄的敬意。故选C。
2. B【点拨】推理判断题。由“I want my children to know about...”可知,此处表示向他学习。故选B。
3. A【点拨】词义猜测题。由“Luan saved three children from... River”可知,画线单词与A项意思相同。故选A。
4. D【点拨】细节理解题。由第四段第一句可知,栾留伟的家乡宁阳授予他“宁阳新时代楷模”的称号。故选D。
1. C【点拨】细节理解题。由第一段中的“but also to pay their respects to the hero who lost his life to save others”可知,人们去这家餐馆的主要目的是表达对英雄的敬意。故选C。
2. B【点拨】推理判断题。由“I want my children to know about...”可知,此处表示向他学习。故选B。
3. A【点拨】词义猜测题。由“Luan saved three children from... River”可知,画线单词与A项意思相同。故选A。
4. D【点拨】细节理解题。由第四段第一句可知,栾留伟的家乡宁阳授予他“宁阳新时代楷模”的称号。故选D。
三、根据短文内容,结合自己的理解,回答下面问题
新考法·开放题 If you were one of the people who went to Luan Liuwei’s restaurant, what would you say to him?
新考法·开放题 If you were one of the people who went to Luan Liuwei’s restaurant, what would you say to him?
Dear Mr. Luan, thank you for saving those children. Your action shows that true courage is helping others even when it's dangerous. I will remember your story and try to be brave in difficult situations. Maybe I can help someone in my daily life. You are a hero, and your spirit will live forever.
答案:
Dear Mr. Luan, thank you for saving those children. Your action shows that true courage is helping others even when it's dangerous. I will remember your story and try to be brave in difficult situations. Maybe I can help someone in my daily life. You are a hero, and your spirit will live forever.(开放性试题,言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看