第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、用括号内所给词的适当形式填空
1. Jim likes
2. The children at the party are in funny
3. My cute cat enjoys lying (躺) on my
4. The old man misses (想念) his
5. Our family enjoys
1. Jim likes
reading
(read) newspapers every morning.2. The children at the party are in funny
hats
(hat) and dancing together.3. My cute cat enjoys lying (躺) on my
knees
(knee) on sunny afternoons.4. The old man misses (想念) his
grandchildren
(grandchild) and wants to visit them this weekend.5. Our family enjoys
hiking
, so we plan to have a ten-mile hike
through the mountain. (hike)
答案:
1. reading 2. hats 3. knees 4. grandchildren 5. hiking; hike
6. — What is your new English teacher ____
— He is kind and funny.
7. The home is a place with love ____
8. What does a happy family mean ____
9. Walk across the street, and you can see a bank ____
10. I want to put some photos ____
like
?— He is kind and funny.
7. The home is a place with love ____
and
joy.8. What does a happy family mean ____
to
you?9. Walk across the street, and you can see a bank ____
on
the right.10. I want to put some photos ____
of
my family on the wall in my bedroom.
答案:
6. like 7. and 8. to 9. on 10. of
三、根据汉语意思补全句子或翻译句子
11. 夜幕下的港珠澳大桥多美啊!
How beautiful the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge is
12. 那个大眼睛男孩是我儿子,他又高又帅。
The boy with big eyes is my
13. 紧挨着公园的那家书店有各种有趣的书。
There are all kinds of interesting books in the bookshop
14. 西安市中心有个美丽的著名古建筑——钟楼。
There is a beautiful and famous old building, the Bell Tower,
15. 在周末,我喜欢和家人一起去山里徒步旅行,享受大自然。
11. 夜幕下的港珠澳大桥多美啊!
How beautiful the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge is
at night
!12. 那个大眼睛男孩是我儿子,他又高又帅。
The boy with big eyes is my
son
. He is tall and handsome
.13. 紧挨着公园的那家书店有各种有趣的书。
There are all kinds of interesting books in the bookshop
next to
the park.14. 西安市中心有个美丽的著名古建筑——钟楼。
There is a beautiful and famous old building, the Bell Tower,
in the center
of Xi'an City.15. 在周末,我喜欢和家人一起去山里徒步旅行,享受大自然。
On weekends, I like going hiking in the mountains
to enjoy nature with my family.
答案:
11. at night 12. son;tall and handsome 13. next to 14. in the center 15. On weekends, I like going hiking in the mountains
四、阅读理解
主题:人与自我——生活与学习 学科素养:语言能力 词数:约170 建议用时:5分钟
I'm Li Peng. I have a big family. My family takes photos (照相) every year. Photos are great. They can help us record our happy time. So we take photos together. We often have a look at them when (当……时) we are not busy.
Look! What's this? It's a photo of my family. My family is big. In the photo, you can see my grandparents, my parents, my brother and me. We live in Tianjin, China. My father is a doctor and my mother is a school teacher. My brother studies (学习) in Peking University (北京大学). My grandparents are old but they look very young. They live with us. They usually walk together in the morning. My grandma is a good cook, and she cooks dinner for us. You can see we are all strong. I often help them do chores on weekends. I love my family very much.
(
A. 依靠
B. 记录
C. 遗忘
D. 吸引
(
A. A doctor.
B. A teacher.
C. A cook.
D. A student.
(
A. Five.
B. Six.
C. Seven.
D. Eight.
(
A. Li Peng's family isn't big.
B. His brother is a teacher.
C. His grandparents are young.
D. Li Peng has a happy family.
(
A. Li Peng's job.
B. Li Peng's family photo.
C. Li Peng loves new home.
D. A photo of Li Peng's school.
主题:人与自我——生活与学习 学科素养:语言能力 词数:约170 建议用时:5分钟
I'm Li Peng. I have a big family. My family takes photos (照相) every year. Photos are great. They can help us record our happy time. So we take photos together. We often have a look at them when (当……时) we are not busy.
Look! What's this? It's a photo of my family. My family is big. In the photo, you can see my grandparents, my parents, my brother and me. We live in Tianjin, China. My father is a doctor and my mother is a school teacher. My brother studies (学习) in Peking University (北京大学). My grandparents are old but they look very young. They live with us. They usually walk together in the morning. My grandma is a good cook, and she cooks dinner for us. You can see we are all strong. I often help them do chores on weekends. I love my family very much.
(
B
) 16. What does the underlined word "record" in Paragraph 1 mean in Chinese?A. 依靠
B. 记录
C. 遗忘
D. 吸引
(
A
) 17. What's the job of Li Peng's father?A. A doctor.
B. A teacher.
C. A cook.
D. A student.
(
B
) 18. How many people are there in the photo?A. Five.
B. Six.
C. Seven.
D. Eight.
(
D
) 19. What can we know from the text?A. Li Peng's family isn't big.
B. His brother is a teacher.
C. His grandparents are young.
D. Li Peng has a happy family.
(
B
) 20. What's the text mainly about?A. Li Peng's job.
B. Li Peng's family photo.
C. Li Peng loves new home.
D. A photo of Li Peng's school.
答案:
16. B【点拨】词义猜测题。根据“My family takes photos (照相)... help us record our happy time.”可知,照片能够帮助记录我们的快乐时光。故选 B。
17. A【点拨】细节理解题。根据“My father is a doctor”可知,李鹏的父亲是一名医生。故选 A。
18. B【点拨】细节理解题。根据“In the photo, you can see my grandparents, my parents, my brother and me.”可知,照片中一共有六人。故选 B。
19. D【点拨】推理判断题。根据第二段的描述可推断,李鹏有一个幸福快乐的家庭。故选 D。
20. B【点拨】主旨大意题。根据“It's a photo of my family.”可知,文章描述了李鹏的全家福。故选 B。
17. A【点拨】细节理解题。根据“My father is a doctor”可知,李鹏的父亲是一名医生。故选 A。
18. B【点拨】细节理解题。根据“In the photo, you can see my grandparents, my parents, my brother and me.”可知,照片中一共有六人。故选 B。
19. D【点拨】推理判断题。根据第二段的描述可推断,李鹏有一个幸福快乐的家庭。故选 D。
20. B【点拨】主旨大意题。根据“It's a photo of my family.”可知,文章描述了李鹏的全家福。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看