2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版》

三、阅读还原(有两项多余)(10分)
Hello, boys and girls! Do you like to make new friends at school? Here are some of my tips.
Don't be shy! Try to talk to all of your classmates. Smile and say, “21.
F
” If you don't hear the name clearly, try saying, “Sorry, can you repeat (重复) that for me, please?” Then give your name and say, “Nice to meet you!” It's really simple! It's important to get people's names right. 22.
B

23.
G
Ask about school, sport, music, and more! As you listen, please think of more questions to ask. 24.
E
But remember: You have to be a good listener before you can ask good questions.
Don't forget to share! 25.
A
Then your new friends can get to know you too! Soon, you'll be the best friends!
I hope these will help you!
A. Tell your classmates something interesting about yourself.
B. If you get them wrong, they may feel sad!
C. Hi! What's your hobby? D. Listen carefully!
E. When your classmate stops, you can ask another question!
F. Hello! What's your name? G. Ask questions!
答案: 【主旨大意】本文围绕在学校结交新朋友,分享了几个方法。
21. F【点拨】根据“Smile and say”以及后面提到没听清名字让对方重复可知,选项 F“你好!你叫什么名字?”符合语境,故选 F。
22. B【点拨】前文强调记对别人名字的重要性,设空处应是解释记错名字会带来的后果。选项 B“如果你记错了,他们可能会感到难过!”符合语境,故选 B。
23. G【点拨】根据“Ask about school...more questions to ask.”可知,这部分主要在说要提问,选项 G“问问题!”符合语境,故选 G。
24. E【点拨】前文说“As you listen, please think of more questions to ask.”,设空处应是进一步说明这样做的结果。选项 E“当你的同学说完后,你可以问另一个问题!”符合语境,故选 E。
25. A【点拨】根据“Don't forget to share!”以及“Then your new friends can get to know you too!”可知,选项 A“告诉你的同学一些关于你自己的有趣的事情。”符合语境,故选 A。
四、新方向·多模态 任务型阅读(10分)
Do you want to have a penfriend? Here we have many people for you to choose from. Come and join us!
My name is Ian. I live in London. It is a beautiful city in the UK. In my free time, I enjoy doing sports, singing and playing the violin. Every Saturday evening, I have a singing class. My teacher Mr Smith teaches me a lot about singing.
Hi, I'm Li Lei. I live in Zhengzhou. I like reading storybooks. My favourite book is Peter and Wendy by J. M. Barrie. I want to meet someone (某个人) from an English-speaking country to help me with my English.
I'm Anna. I come from Moscow. I don't have any brothers or sisters, but I have cousins. I like drawing. And I often draw pictures with them on weekends.
26、27题完成句子;28~30题简略回答问题。
26. We can visit the website (网站) to ____
make a penfriend/ have a penfriend
.
27. For Ian, in his free time, he enjoys ____
doing sports
, singing and playing the violin.
28. Who does Li Lei want to meet to help with his English?
Someone from an English - speaking country.

29. What does Anna often do on weekends?
She often draws pictures with her cousins.

30. 新考法·开放题 Who do you want to choose to be your penfriend, Ian, Li Lei or Anna? Why?
I choose Ian because I also like doing sports, singing and playing the violin.
答案: 【主旨大意】本文主要介绍了几位笔友的个人信息。
26. make a penfriend/ have a penfriend
27. doing sports
28. Someone from an English - speaking country.
29. She often draws pictures with her cousins.
30. I choose Ian because I also like doing sports, singing and playing the violin. (开放性试题,言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭