2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版》

一、根据句意及汉语提示写单词
1.
Parrots
(鹦鹉) are smart birds. They can say some easy words.
2. Linda often plays
tennis
(网球) with her friends after school.
3. Lots of people surf the Internet to look for some
information
(信息).
4. You can see three violins, a piano and two
guitars
(吉他) in the picture.
5. The new book has many
pages
(页). I can't finish (完成) reading on time.
答案: 1. Parrots 2. tennis 3. information 4. guitars 5. pages
6. My sister wants
to be
a singer when she grows up.
7. The robot can
even
talk like a man! It's hard to believe.
8. Tingting is a Chinese girl, but she
speaks
English very well.
9. Swimming is one of my favorite
hobbies
because it helps me keep healthy.
10. I would like
to visit
the Terracotta Warriors in Shaanxi to learn about ancient Chinese history.
答案: 6. to be 7. even 8. speaks 9. hobbies 10. to visit
三、根据汉语意思补全句子
11. 我和我的父母、妹妹住在一个小镇里。
I
live in
a small town
with
my parents and younger sister.
12. 我最喜欢的运动是游泳,但我妹妹喜欢弹吉他。
My favourite sport
is swimming, but my sister likes
playing the guitar
.
13. 她在我们学校的乐队里演奏音乐。
She plays music
in our school band
.
14. 放学后,她和朋友们一起练习音乐。
After school
, she practices music with her friends.
15. 你想了解更多关于我们的信息吗?
Would
you
like to
know more
information
about us?
答案: 11. live in; with 12. My favourite sport; playing the guitar 13. in our school band 14. After school 15. Would; like to; information
四、完形填空
主题:人与自我——生活与学习 学科素养:语言能力 词数:约180 建议用时:5分钟
Hello! My name is Tom Potter. My first name is Tom, and Potter is my 16 name. I'm 13 years old, and I'm 17 the UK. I live in Xi'an with my parents and my sister now. My sister and I are in the same school, but not in the same 18. I'm in Grade Eight, but she's in Grade Seven. I love reading books. I often read them after dinner. Reading books is 19 for me. I like sports too. I go hiking with my friends every week. And I have 20 balls: two basketballs and three footballs. They are under my bed. I like Chinese food a lot. My favourite food is Kung Pao Chicken. I 21 it's great. I have a good friend. His name is Li Lei. He and I are 22 and we are in Class Three. He isn't interested in sports, but he loves music. He can play the guitar very 23. So he's in the school 24. Would you like to be our friend? Please 25 me at tompotter@happymail.com.
(
C
) 16. A. English B. full C. last D. middle
(
D
) 17. A. at B. about C. for D. from
(
C
) 18. A. country B. age C. grade D. hobby
(
B
) 19. A. beautiful B. fun C. new D. difficult
(
D
) 20. A. two B. three C. four D. five
(
A
) 21. A. think B. get C. give D. help
(
C
) 22. A. brothers B. cousins C. classmates D. teachers
(
B
) 23. A. much B. well C. most D. good
(
A
) 24. A. band B. library C. film D. party
(
C
) 25. A. call B. phone C. email D. look
答案: 四、【主旨大意】本文介绍了作者个人以及朋友的相关情况。
16. C【点拨】根据“My name is Tom Potter.”可知,Potter 是姓,last name“姓”。故选 C。
17. D【点拨】此处指来自英国,be from“来自”。故选 D。
18. C【点拨】根据语境可知,此处应该说在同一个学校,但是不在同一个年级。故选 C。
19. B【点拨】此处指读书对作者来说是有趣的。故选 B。
20. D【点拨】根据“two basketballs and three footballs”可知,有五个球。故选 D。
21. A【点拨】此处是自己的看法,作者“认为”这很棒。故选 A。
22. C【点拨】根据“and we are in Class Three”可知,此处指他们是同班同学。故选 C。
23. B【点拨】根据前文“He isn't interested in sports, but he loves music.”可知,此处指他吉他弹得很好,用副词 well。故选 B。
24. A【点拨】根据语境可知,此处指他是学校乐队成员。故选 A。
25. C【点拨】根据后文“me at tompotter@happymail.com”可知,选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭