第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
五、完形填空
主题:人与社会——社会与服务 学科素养:语言能力 词数:约170 建议用时:6分钟
Hi! I'm Li Ming. I'm a 21 at Riverside School of the Arts. Our school is for music and art lovers.
Our school is not very 22. There are two buildings: a classroom building and a(n) 23. In the classroom building, there are thirty classrooms, 24 for art and fifteen for music. In the art rooms, we can 25 and in the music rooms we can sing. Our teachers work in the office building.
Behind the classroom building, there is a(n) 26. There are a lot of trees and flowers around it. We play basketball, table tennis and football there. Football is my favourite 27. After school, we always have a good time there. There isn't a library in our school, but there is a reading room. There are many good 28 for us.
I really 29 our school. It is a nice place for us to learn, and it is also a nice place to make new 30 and have fun.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
主题:人与社会——社会与服务 学科素养:语言能力 词数:约170 建议用时:6分钟
Hi! I'm Li Ming. I'm a 21 at Riverside School of the Arts. Our school is for music and art lovers.
Our school is not very 22. There are two buildings: a classroom building and a(n) 23. In the classroom building, there are thirty classrooms, 24 for art and fifteen for music. In the art rooms, we can 25 and in the music rooms we can sing. Our teachers work in the office building.
Behind the classroom building, there is a(n) 26. There are a lot of trees and flowers around it. We play basketball, table tennis and football there. Football is my favourite 27. After school, we always have a good time there. There isn't a library in our school, but there is a reading room. There are many good 28 for us.
I really 29 our school. It is a nice place for us to learn, and it is also a nice place to make new 30 and have fun.
(
C
) 21. A. doctor B. teacher C. student D. worker(
B
) 22. A. tall B. big C. new D. good(
D
) 23. A. sports hall B. science building C. dining hall D. office building(
A
) 24. A. fifteen B. sixteen C. seventeen D. eighteen(
C
) 25. A. play B. swim C. draw D. help(
D
) 26. A. hall B. office C. city D. playground(
A
) 27. A. sport B. time C. job D. idea(
A
) 28. A. books B. flowers C. numbers D. names(
C
) 29. A. know B. meet C. like D. open(
B
) 30. A. brothers B. friends C. sisters D. girls
答案:
21. C【点拨】根据空格后“at Riverside School of the Arts”和后文语境可知,作者是一名学生。故选 C。
22. B【点拨】根据后文“There are two buildings: a classroom building and a(n)...”可知,作者的学校不是很大。故选 B。
23. D【点拨】根据后文“Our teachers work in the office building.”可知,此处应该指的是有一栋教学楼和一栋办公楼。故选 D。
24. A【点拨】根据“In the classroom building, there are thirty classrooms”及“fifteen for music”可知,有十五间美术教室。故选 A。
25. C【点拨】根据“In the art rooms”可知,在美术教室,应该是可以画画。故选 C。
26. D【点拨】根据后文“We play basketball, table tennis and football there.”可知,在教学楼后面,有一个操场。故选 D。
27. A【点拨】根据“Football is my favourite...”,并结合选项可知,足球是作者最喜欢的运动。故选 A。
28. A【点拨】根据前文“There isn't a library in our school, but there is a reading room.”可知,此处指的是有许多好书。故选 A。
29. C【点拨】根据后文“It is a nice place for us to learn, and it is also a nice place to make new...and have fun.”可知,作者很喜欢他们的学校。故选 C。
30. B【点拨】根据空格前“make new”以及语境可知,学校是结交新朋友的好地方。故选 B。
22. B【点拨】根据后文“There are two buildings: a classroom building and a(n)...”可知,作者的学校不是很大。故选 B。
23. D【点拨】根据后文“Our teachers work in the office building.”可知,此处应该指的是有一栋教学楼和一栋办公楼。故选 D。
24. A【点拨】根据“In the classroom building, there are thirty classrooms”及“fifteen for music”可知,有十五间美术教室。故选 A。
25. C【点拨】根据“In the art rooms”可知,在美术教室,应该是可以画画。故选 C。
26. D【点拨】根据后文“We play basketball, table tennis and football there.”可知,在教学楼后面,有一个操场。故选 D。
27. A【点拨】根据“Football is my favourite...”,并结合选项可知,足球是作者最喜欢的运动。故选 A。
28. A【点拨】根据前文“There isn't a library in our school, but there is a reading room.”可知,此处指的是有许多好书。故选 A。
29. C【点拨】根据后文“It is a nice place for us to learn, and it is also a nice place to make new...and have fun.”可知,作者很喜欢他们的学校。故选 C。
30. B【点拨】根据空格前“make new”以及语境可知,学校是结交新朋友的好地方。故选 B。
六、阅读理解
主题:人与社会——社会与服务 学科素养:语言能力 词数:约170 建议用时:6分钟
① There is a farm in our school. It's between the modern classroom building and the library, and it's very large.
② Our school has 3 grades and 21 classes. Each class has an area (区域) to plant vegetables. The students in Grade 8 grow carrots and potatoes. The students in Grade 7 and Grade 9 grow tomatoes and beans (豆). The students in Grade 9 work with the students in Grade 7 and teach them to do farm work. Our teachers ask us to watch and record (记录) the plants' information every day. We always draw some pictures or take photos to help finish it. I find it very interesting.
③ What do we do with the vegetables at last? Our teachers take them to the school dining hall and then we eat them for lunch. The food is really delicious!
④ Our teachers also ask us to learn how to feed animals. We often visit a smart green house on the farm because we can watch animals there and feed them. There are rabbits and ducks. They are so cute that we all like them.
⑤ The farm is a green classroom for us. We can learn about different kinds of vegetables and animals and also have fun working as a farmer.
(
a. grow carrots and potatoes
b. teach the students in Grade 7 to do farm work
c. grow tomatoes and beans
d. teach the students in Grade 7 to take photos
A. a, b B. b, c C. a, d D. c, d
(
A. teachers watch and record the plants' information
B. students can take vegetables home for lunch
C. there are 21 areas to plant vegetables on the farm
D. students go to the smart green house to plant vegetables
(
A. He/She is good at drawing pictures. B. He/She wants to be a teacher.
C. He/She has many good friends. D. He/She likes the school farm.
(
(① = Paragraph 1; ② = Paragraph 2...)
A. ①②③④⑤ B. ①②③④⑤ C. ①②③④⑤ D. ①②③④⑤
(
A. To tell us how to work as a farmer.
B. To talk about their favourite vegetables.
C. To tell us about their school farm.
D. To talk about what their teachers do on the farm.

主题:人与社会——社会与服务 学科素养:语言能力 词数:约170 建议用时:6分钟
① There is a farm in our school. It's between the modern classroom building and the library, and it's very large.
② Our school has 3 grades and 21 classes. Each class has an area (区域) to plant vegetables. The students in Grade 8 grow carrots and potatoes. The students in Grade 7 and Grade 9 grow tomatoes and beans (豆). The students in Grade 9 work with the students in Grade 7 and teach them to do farm work. Our teachers ask us to watch and record (记录) the plants' information every day. We always draw some pictures or take photos to help finish it. I find it very interesting.
③ What do we do with the vegetables at last? Our teachers take them to the school dining hall and then we eat them for lunch. The food is really delicious!
④ Our teachers also ask us to learn how to feed animals. We often visit a smart green house on the farm because we can watch animals there and feed them. There are rabbits and ducks. They are so cute that we all like them.
⑤ The farm is a green classroom for us. We can learn about different kinds of vegetables and animals and also have fun working as a farmer.
(
B
) 31.新考法·信息组合 What do the students in Grade 9 do on the farm?a. grow carrots and potatoes
b. teach the students in Grade 7 to do farm work
c. grow tomatoes and beans
d. teach the students in Grade 7 to take photos
A. a, b B. b, c C. a, d D. c, d
(
C
) 32. From the passage, we know ______.A. teachers watch and record the plants' information
B. students can take vegetables home for lunch
C. there are 21 areas to plant vegetables on the farm
D. students go to the smart green house to plant vegetables
(
D
) 33. From the passage, what can we infer (推断) about the writer (作者)?A. He/She is good at drawing pictures. B. He/She wants to be a teacher.
C. He/She has many good friends. D. He/She likes the school farm.
(
A
) 34.新考法·篇章结构 Which is the right structure (结构) of the passage?(① = Paragraph 1; ② = Paragraph 2...)
A. ①②③④⑤ B. ①②③④⑤ C. ①②③④⑤ D. ①②③④⑤
(
C
) 35. Why does the writer write this passage?A. To tell us how to work as a farmer.
B. To talk about their favourite vegetables.
C. To tell us about their school farm.
D. To talk about what their teachers do on the farm.
答案:
31. B【点拨】细节理解题。根据“The students in Grade 7 and Grade 9 grow... teach them to do farm work.”可知,九年级和七年级学生种西红柿和豆子,九年级学生还教七年级学生做农活,b 和 c 正确。
32. C【点拨】细节理解题。根据“Our school has 3 grades and 21 classes. Each class has an area (区域) to plant vegetables.”可知,农场有 21 个种菜的区域,C 选项正确。
33. D【点拨】推理判断题。通读全文并根据最后一段可知作者喜欢学校农场。故选 D。
34. A【点拨】篇章结构题。第一段介绍学校农场的位置和大小,总领全文;第二段介绍不同年级学生种菜及相关活动;第三段说蔬菜的去向;第四段介绍学生学习喂养动物;第五段总结农场的意义。整体是“总 - 分 - 总”结构,故选 A。
35. C【点拨】主旨大意题。文章围绕学校农场展开,介绍了农场位置、学生在农场的活动、蔬菜用途、动物喂养等内容,所以作者写这篇文章是为了告诉我们他们的学校农场。故选 C。
32. C【点拨】细节理解题。根据“Our school has 3 grades and 21 classes. Each class has an area (区域) to plant vegetables.”可知,农场有 21 个种菜的区域,C 选项正确。
33. D【点拨】推理判断题。通读全文并根据最后一段可知作者喜欢学校农场。故选 D。
34. A【点拨】篇章结构题。第一段介绍学校农场的位置和大小,总领全文;第二段介绍不同年级学生种菜及相关活动;第三段说蔬菜的去向;第四段介绍学生学习喂养动物;第五段总结农场的意义。整体是“总 - 分 - 总”结构,故选 A。
35. C【点拨】主旨大意题。文章围绕学校农场展开,介绍了农场位置、学生在农场的活动、蔬菜用途、动物喂养等内容,所以作者写这篇文章是为了告诉我们他们的学校农场。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看