第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、完形填空(10分)
Hello! My name is Jane Green. You can 1 me Jane. I’m a student in No. 2 Middle School. This is a map of my 2 . Let me introduce (介绍) some places in my school to you.
The first place is the library. There are many 3 in the library. Students can sit there 4 read books in their free time. The next place is the art building. The music there always 5 good. Students can also enjoy watching the 6 pictures there. I usually go to the sports field to play ping-pong with my classmates. We often 7 there. The 8 place is the classroom building. In front of it, there is an open space (空间). My friend Zoe always 9 the flag on Mondays with us there.
After the morning classes, we have lunch at our school dining hall. The food there is 10 delicious. I’m happy to study at such a beautiful school.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
Hello! My name is Jane Green. You can 1 me Jane. I’m a student in No. 2 Middle School. This is a map of my 2 . Let me introduce (介绍) some places in my school to you.
The first place is the library. There are many 3 in the library. Students can sit there 4 read books in their free time. The next place is the art building. The music there always 5 good. Students can also enjoy watching the 6 pictures there. I usually go to the sports field to play ping-pong with my classmates. We often 7 there. The 8 place is the classroom building. In front of it, there is an open space (空间). My friend Zoe always 9 the flag on Mondays with us there.
After the morning classes, we have lunch at our school dining hall. The food there is 10 delicious. I’m happy to study at such a beautiful school.
(
B
) 1. A. say B. call C. talk D. tell(
C
) 2. A. garden B. library C. school D. classroom(
D
) 3. A. keys B. cards C. watches D. seats(
D
) 4. A. but B. because C. or D. and(
B
) 5. A. tells B. sounds C. greets D. gets(
A
) 6. A. amazing B. similar C. important D. smart(
C
) 7. A. put up B. look at C. have fun D. read books(
C
) 8. A. other B. another C. last D. full(
B
) 9. A. circles B. raises C. starts D. spends(
C
) 10. A. else B. carefully C. really D. even
答案:
1. B【点拨】根据句意可知,此处指“你可以叫我Jane”,故选B。
2. C【点拨】根据下文可知,是学校的地图,故选C。
3. D【点拨】根据“Students can sit there”可知,有很多座位,故选D。
4. D
5. B
6. A【点拨】空处修饰“pictures”,结合“The next place is the art building.”可知,艺术楼里的图画应该是令人惊叹的,故选A。
7. C【点拨】根据“I usually go to the sports field to play ping - pong with my classmates.”可知,在体育场玩应该是开心的,故选C。
8. C【点拨】根据上下文可知,教学楼是最后介绍的,故选C。
9. B【点拨】根据“the flag”可知,此处指的是“升旗”,故选B。
10. C【点拨】空处修饰形容词“delicious”,应用really,故选C。
2. C【点拨】根据下文可知,是学校的地图,故选C。
3. D【点拨】根据“Students can sit there”可知,有很多座位,故选D。
4. D
5. B
6. A【点拨】空处修饰“pictures”,结合“The next place is the art building.”可知,艺术楼里的图画应该是令人惊叹的,故选A。
7. C【点拨】根据“I usually go to the sports field to play ping - pong with my classmates.”可知,在体育场玩应该是开心的,故选C。
8. C【点拨】根据上下文可知,教学楼是最后介绍的,故选C。
9. B【点拨】根据“the flag”可知,此处指的是“升旗”,故选B。
10. C【点拨】空处修饰形容词“delicious”,应用really,故选C。
二、阅读理解(15分)
A 新方向·多模态

Friday, September 6th
Dear Diary,
It’s my first week in the new school. Let me tell you about our school.
In the middle of the school is a playground. On the left of the playground is the sports hall. On the right of it, there is a library. Behind it is the classroom building, and the classroom building is between the dining hall and the meeting hall. Our school also has a small farm. It’s next to the dining hall. Every spring, we can help work on the farm.
Our library isn’t big but there are lots of books. It’s open five days a week. I go there to read on Mondays and Thursdays. The meeting hall is big and new with a big stage and lots of chairs. It looks like a theatre.
I love my new school.
Ann
(
A. It’s Wednesday. B. It’s Thursday. C. It’s Friday. D. It’s Saturday.
(
A. The playground. B. The dining hall. C. The sports hall. D. The office building.
(
A. It is on the left of the playground. B. It is small but with a lot of books.
C. It only opens on Mondays and Thursdays. D. It is big and looks like a theatre.
(

(
A. Ann talks about her first week at school.
B. Students can work on the farm in summer.
C. There are ten buildings in Ann’s school.
D. There is no science building in Ann’s school.





A 新方向·多模态
Friday, September 6th
Dear Diary,
It’s my first week in the new school. Let me tell you about our school.
In the middle of the school is a playground. On the left of the playground is the sports hall. On the right of it, there is a library. Behind it is the classroom building, and the classroom building is between the dining hall and the meeting hall. Our school also has a small farm. It’s next to the dining hall. Every spring, we can help work on the farm.
Our library isn’t big but there are lots of books. It’s open five days a week. I go there to read on Mondays and Thursdays. The meeting hall is big and new with a big stage and lots of chairs. It looks like a theatre.
I love my new school.
Ann
(
D
) 11. What day is it tomorrow?A. It’s Wednesday. B. It’s Thursday. C. It’s Friday. D. It’s Saturday.
(
A
) 12. What does the underlined word “it” refer to (指代) in the passage?A. The playground. B. The dining hall. C. The sports hall. D. The office building.
(
B
) 13. Which of the following best describes (描述) the library?A. It is on the left of the playground. B. It is small but with a lot of books.
C. It only opens on Mondays and Thursdays. D. It is big and looks like a theatre.
(
C
) 14. 新考法·图文转换 Which of the following is a map of the school?(
D
) 15. What can we learn from the passage?A. Ann talks about her first week at school.
B. Students can work on the farm in summer.
C. There are ten buildings in Ann’s school.
D. There is no science building in Ann’s school.
答案:
11. D【点拨】推理判断题。根据“Friday, September 6th”可知,今天是星期五,故推知明天是星期六。故选D。
12. A【点拨】代词指代题。根据第二段中“On the left of the playground is the sports hall. On the right of it, there is a library.”可知,操场左边是运动大厅,操场的右边是图书馆,故画线单词“it”指代“操场”。故选A。
13. B【点拨】细节理解题。根据“Our library isn't big but there are lots of books.”可知,图书馆不大但书很多。故选B。
14. C【点拨】细节理解题。通读第二段可知,学校的中央是操场。操场的左边是运动大厅。操场的右边是图书馆,后面是教学楼,教学楼在食堂和会议厅之间。小农场在食堂旁边。故选C。
15. D【点拨】细节理解题。根据第二段可知,介绍了学校的操场、运动大厅、图书馆、教学楼、食堂、会议厅、农场的位置,没有科学楼。故选D。
12. A【点拨】代词指代题。根据第二段中“On the left of the playground is the sports hall. On the right of it, there is a library.”可知,操场左边是运动大厅,操场的右边是图书馆,故画线单词“it”指代“操场”。故选A。
13. B【点拨】细节理解题。根据“Our library isn't big but there are lots of books.”可知,图书馆不大但书很多。故选B。
14. C【点拨】细节理解题。通读第二段可知,学校的中央是操场。操场的左边是运动大厅。操场的右边是图书馆,后面是教学楼,教学楼在食堂和会议厅之间。小农场在食堂旁边。故选C。
15. D【点拨】细节理解题。根据第二段可知,介绍了学校的操场、运动大厅、图书馆、教学楼、食堂、会议厅、农场的位置,没有科学楼。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看