2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点七年级英语上册人教版》

一、完形填空(10分)
Amy is a student. She gets up very 1 in the morning. She is the first to come to the classroom every day. Then she reads English because it's her favourite 2. Then she has breakfast at 7:00 a.m. At 7:20, she 3 to school with her friends because her home is not far from the school. She makes friends 4 her classmates and they all like her. She has six classes every day.
After school, she often does lots of activities. Sometimes, she reads books in the school 5. It's a nice time for her. Sometimes, she 6 because she joins the school music club. She thinks her school life is 7. She gets home at 6:00 p.m. After dinner, she always does her 8 first. She likes studying. On weekends, she is free, so she has 9 time to exercise. Running and swimming are her favourite sports. Her parents are 10 every day, so they have no time to stay with her.
(
A
)1. A. early
B. late
C. happily
D. really
(
B
)2. A. game
B. subject
C. show
D. book
(
C
)3. A. takes
B. likes
C. walks
D. rises
(
A
)4. A. with
B. for
C. at
D. of
(
C
)5. A. bookcase
B. party
C. library
D. restaurant
(
A
)6. A. plays the violin
B. goes swimming
C. plays chess
D. goes running
(
A
)7. A. interesting
B. boring
C. difficult
D. important
(
C
)8. A. class
B. shower
C. homework
D. housework
(
B
)9. A. many
B. much
C. little
D. a lot
(
C
)10. A. free
B. happy
C. busy
D. excellent
答案: 1. A【点拨】根据“She is the first to come to the classroom every day.”可知,Amy起床很早。故选A。
2. B【点拨】此处指她最喜欢的学科。故选B。
3. C【点拨】根据“because her home is not far from the school”可知,Amy和她的朋友步行去上学。故选C。
4. A【点拨】make friends with sb. 意为“和某人交朋友”,是固定短语。故选A。
5. C【点拨】根据“she reads books”可知,此处指图书馆。故选C。
6. A【点拨】根据“because she joins the school music club”可知,A项符合语境。故选A。
7. A【点拨】根据语境可知,Amy的生活很有趣。故选A。
8. C【点拨】此处指做她的家庭作业。故选C。
9. B【点拨】空后的time是不可数名词,且此处表示肯定的意思,要用much修饰,故选B。
10. C【点拨】根据“so they have no time to stay with her”可知,她的父母很忙。busy意为“忙碌的”,故选C。
二、阅读理解(15分)
A 新方向·多模态
| | |
| --- | --- |
| 09:31 | 2.00KB/s HD 5G 93 |
| < Friends (4)... | |
| | Hello, my dear friends. How are you today? |
| Rick | Great! I get up at six thirty. Then I go to school by bike. After school, I join the photography (摄影) club. I love taking photos very much. I often travel around the city and take beautiful pictures with my friends on Sundays. |
| Frank | You know I am in a new school now. My new life in No. 2 Middle School is very busy but colourful (丰富多彩的). My teachers and classmates are kind to me. I play sports with my classmates after school. Sometimes we go shopping and draw pictures. |
| Alice | Your life is great! How's Mia's life in the UK? |
| Mia | There are many lessons in my school, such as football, music and dance lessons. My favourite lesson is dance. After class, students do exercises on the sports field or read books in the library. |
(
B
)11. Rick often ________ and takes beautiful photos with his friends on Sundays.
A. climbs mountains
B. travels around the city
C. does sports in the park
D. takes a walk by the river
(
A
)12. 新考法·信息组合 What does Frank do after school?
① He plays sports.
② He listens to music.
③ He draws pictures.
④ He takes photos.
A. ①③
B. ①④
C. ②③
D. ②④
(
C
)13. Where is Mia now?
A. In China.
B. In the US.
C. In the UK.
D. In Canada.
(
D
)14. What lesson does Mia like best?
A. PE.
B. Art.
C. Music.
D. Dance.
(
A
)15. Which word can best describe (描述) Alice's friends' school life?
A. Wonderful.
B. Short.
C. Boring.
D. Hard.
B
A Day in the Emperor's Life
The emperor (皇帝) gets up at 5 a.m. More than 20 people help him wash his face, brush his teeth, comb his hair and put on his clothes.
After getting up, the emperor goes to hear morning reports. At 7 a.m., the emperor does some exercise, such as riding a horse or learning kung fu. That makes him strong! One hour later, he has breakfast. There are more than 20 dishes on the table, including chicken, duck, vegetables, soup and porridge (粥). In the morning, the emperor goes to study and work. He reads books and has classes. He also reads zouzhe and writes his replies.
At 2 p.m., it's lunch time! Like breakfast, the emperor has lots of delicious food. After lunch, the emperor will relax for a while. He can take a walk in the garden, write poems, or watch Chinese operas. He can also play with his pets, such as parrots.
Many people think that being an emperor is great, but he always stays up (熬夜) late reading zouzhe. Sometimes he goes to bed at 2 a.m.
(
B
)16. When does the emperor have breakfast?
A. At 6 a.m.
B. At 8 a.m.
C. At 7 a.m.
D. At 5 a.m.
(
A
)17. What's the meaning of "relax for a while" in the third paragraph?
A. Have a break.
B. Have some tea.
C. Have some practice.
D. Have a talk.
(
C
)18. What does the emperor NOT do in a day?
A. Read articles by officials (官员).
B. Watch Chinese operas.
C. Have afternoon tea.
D. Ride a horse.
(
D
)19. Which is TRUE about the emperor's life?
A. He is good at kung fu.
B. He washes and changes clothes by himself.
C. He raises crickets and parrots as pets.
D. He has lunch at 2 p.m.
(
C
)20. What can we infer (推断) from the last paragraph?
A. It is wonderful to be an emperor.
B. The emperor enjoys his life.
C. Being a good emperor is not easy.
D. Staying up late is his hobby.
答案: A【主旨大意】本文主要介绍了Alice和朋友们的聊天情况,朋友们分别介绍了自己的日常生活。
11. B【点拨】细节理解题。根据“I often travel around the city and take beautiful pictures with my friends on Sundays.”可知,Rick周日经常和朋友在城市旅行拍照。故选B。
12. A【点拨】细节理解题。根据“I play sports with my classmates after school. Sometimes we go shopping and draw pictures.”可知,放学后Frank会和同学们运动,有时也会购物和画画。故选A。
13. C【点拨】细节理解题。根据“How’s Mia’s life in the UK?”可知,Mia现在在英国。故选C。
14. D【点拨】细节理解题。根据“My favourite lesson is dance.”可知,Mia最喜欢的课是舞蹈课。故选D。
15. A【点拨】推理判断题。通读全文可知,Alice的朋友们在学校的生活很精彩。故选A。
B【主旨大意】本文主要介绍了皇帝一天的生活。
16. B【点拨】细节理解题。根据“At 7 a.m., the emperor does some exercise...One hour later, he has breakfast.”可知,他七点锻炼,一个小时之后吃早饭,故选B。
17. A【点拨】词义猜测题。根据“He can take a walk in the garden... play with his pets, such as parrots.”可知,他可以在花园里散步,写诗或看中国戏剧,还可以和他的宠物玩,这些都可以让他放松或休息,故画线部分与have a break意思相近。故选A。
18. C【点拨】细节理解题。根据“such as riding a horse or learning kung fu”可知,皇帝骑马;根据“He also reads zouzhe and writes his replies.”可知,皇帝阅读官员们的奏折(即官员们写的文章);根据“He can take a walk in the garden, write poems, or watch Chinese operas.”可知,皇帝看中国戏剧;文中未提及“喝下午茶”。故选C。
19. D【点拨】细节理解题。根据“At 2 p.m., it’s lunch time!”可知,他在下午两点吃午饭。故选D。
20. C【点拨】推理判断题。根据“Many people think... goes to bed at 2 a.m.”可知,许多人认为当皇帝很棒,但他总是熬夜看奏折,有时候他要到凌晨两点才睡觉,说明做一位好皇帝并不容易。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭