2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
Ⅳ. 完形填空
Kevin, 32 years old, was a homeless man. Early one morning, he was 1 , so he went to the local food bank looking for bread that was left outside overnight for people to take. A brown paper bag outside the locked front door caught his 2 . Kevin opened the bag, and found it was filled with 3 .
Kevin didn't know how much cash there was, but he clearly knew it didn't 4 him. So he hung around the front door until it opened about 20 minutes later, and he 5 the bag to a volunteer.
The volunteer initially thought it was food and 6 the package on the scales(秤), as is routine for all food donations. But when she looked inside, she 7 something was wrong and called police. Inside were neat stacks(叠)of $20 and $100 bills.
The police 8 soon and started to look for its owner. Nobody knew where the bag came from. The security camera there didn't 9 properly so it failed to pick up any useful information.
“It's 10 for someone to leave so much money like that outside a food bank,” said Officer Marcus in an interview.
Several months passed but nobody 11 the money. Then the police 12 the money to the food bank in a ceremony. Miller, director of the food bank, 13 Kevin's behaviour. He said the money would be used to buy food and clothes for those people 14 like Kevin.
The food bank presented Kevin with a good citizen's medal for his honesty and decided to give him gift cards as a(n) 15 to thank him. Moreover, Miller planned to help Kevin through the winter. Wish him luck!
1. A. hungry B. sick C. upset D. thirsty
2. A. breath B. sight C. eye D. feet
3. A. medals B. cards C. food D. cash
4. A. belong to B. occur to C. care for D. meet with
5. A. brought B. offered C. handed D. adjusted
6. A. described B. stored C. made D. weighed
7. A. concluded B. realized C. imagined D. dreamt
8. A. arrived B. survived C. calmed D. remained
9. A. settle B. perform C. mention D. function
10. A. common B. strange C. necessary D. vital
11. A. recognized B. admitted C. spent D. claimed
12. A. sold B. lent C. returned D. donated
13. A. spoke highly of B. looked forward to C. got used to D. put up with
14. A. in hunger B. in tears C. in rags D. in need
15. A. response B. approach C. reward D. answer
Kevin, 32 years old, was a homeless man. Early one morning, he was 1 , so he went to the local food bank looking for bread that was left outside overnight for people to take. A brown paper bag outside the locked front door caught his 2 . Kevin opened the bag, and found it was filled with 3 .
Kevin didn't know how much cash there was, but he clearly knew it didn't 4 him. So he hung around the front door until it opened about 20 minutes later, and he 5 the bag to a volunteer.
The volunteer initially thought it was food and 6 the package on the scales(秤), as is routine for all food donations. But when she looked inside, she 7 something was wrong and called police. Inside were neat stacks(叠)of $20 and $100 bills.
The police 8 soon and started to look for its owner. Nobody knew where the bag came from. The security camera there didn't 9 properly so it failed to pick up any useful information.
“It's 10 for someone to leave so much money like that outside a food bank,” said Officer Marcus in an interview.
Several months passed but nobody 11 the money. Then the police 12 the money to the food bank in a ceremony. Miller, director of the food bank, 13 Kevin's behaviour. He said the money would be used to buy food and clothes for those people 14 like Kevin.
The food bank presented Kevin with a good citizen's medal for his honesty and decided to give him gift cards as a(n) 15 to thank him. Moreover, Miller planned to help Kevin through the winter. Wish him luck!
1. A. hungry B. sick C. upset D. thirsty
2. A. breath B. sight C. eye D. feet
3. A. medals B. cards C. food D. cash
4. A. belong to B. occur to C. care for D. meet with
5. A. brought B. offered C. handed D. adjusted
6. A. described B. stored C. made D. weighed
7. A. concluded B. realized C. imagined D. dreamt
8. A. arrived B. survived C. calmed D. remained
9. A. settle B. perform C. mention D. function
10. A. common B. strange C. necessary D. vital
11. A. recognized B. admitted C. spent D. claimed
12. A. sold B. lent C. returned D. donated
13. A. spoke highly of B. looked forward to C. got used to D. put up with
14. A. in hunger B. in tears C. in rags D. in need
15. A. response B. approach C. reward D. answer
答案:
Ⅳ.【语篇解读】本文讲述了一位名叫凯文的流浪汉在食物救济中心拾到现金并上交的故事。
1. A 根据“... so he went to the local food bank looking for bread ...”可知,凯文感到饥饿才去食物救济中心找吃的。故选A项。
2. C 根据下文“Kevin opened the bag, and found ...”可知,一个棕色纸袋引起了凯文的注意。catch one's eye(引起某人注意)符合语境。
3. D 由下一段中“Kevin didn't know how much cash there was ...”可知,凯文发现这个袋子里装满了现金。故选D项。
4. A 根据语境可知,他不知道纸袋里有多少钱,但是他很清楚这钱不是他的。belong to(属于)符合语境。
5. C 由下文可知,凯文把这个袋子交给了救济中心的志愿者。
6. D 根据“on the scales”可知,那个志愿者以为里面是食物,就放到秤上称重(weighed)。
7. B 根据上文“But when she looked inside,”以及下文“... something was wrong and called police.”可知,志愿者意识到情况有误才报了警。故选B项。
8. A 由后面“and started to look for ...”这一信息可知,不久警察就赶到了(arrived)。
9. D 根据“... it failed to pick up any useful information.”一句可以推断那里的监控摄像头不能正常工作了。settle“定居”;perform“执行”;mention“提及”;function“运转”。故选D项。
10. B 由语境可知,该救济中心接受的捐赠都是食品,把那么多的钱放在这里,这显然是很奇怪的。
11. D 根据下一句及“... the money would be used to buy food and clothes ...”可知,几个月过去了,还是没有人来认领(claimed)这些现金。recognize“认出”;admit“承认”;spend“花费”,均不符合语境。
12. C 由“... to the food bank in a ceremony.”可知,警察决定把这些现金返还给食物救济中心。故选C项。
13. A 根据前文所述及下文“... presented Kevin with a good citizen's medal ...”可知,救济中心给凯文颁发了一枚奖章。由此可知,大家对于他的行为给予了高度赞扬(spoke highly of)。
14. D 由开头一句可知,凯文是一个无家可归者。故可推断这些钱将用于为那些像凯文一样处于困境中(in need)的人购买食品和衣物。
15. C 根据上下文中的“give him gift cards”和“thank him”这两处信息可知,食物救济中心决定为凯文提供礼品卡,作为对他拾金不昧行为的酬谢(reward)。
1. A 根据“... so he went to the local food bank looking for bread ...”可知,凯文感到饥饿才去食物救济中心找吃的。故选A项。
2. C 根据下文“Kevin opened the bag, and found ...”可知,一个棕色纸袋引起了凯文的注意。catch one's eye(引起某人注意)符合语境。
3. D 由下一段中“Kevin didn't know how much cash there was ...”可知,凯文发现这个袋子里装满了现金。故选D项。
4. A 根据语境可知,他不知道纸袋里有多少钱,但是他很清楚这钱不是他的。belong to(属于)符合语境。
5. C 由下文可知,凯文把这个袋子交给了救济中心的志愿者。
6. D 根据“on the scales”可知,那个志愿者以为里面是食物,就放到秤上称重(weighed)。
7. B 根据上文“But when she looked inside,”以及下文“... something was wrong and called police.”可知,志愿者意识到情况有误才报了警。故选B项。
8. A 由后面“and started to look for ...”这一信息可知,不久警察就赶到了(arrived)。
9. D 根据“... it failed to pick up any useful information.”一句可以推断那里的监控摄像头不能正常工作了。settle“定居”;perform“执行”;mention“提及”;function“运转”。故选D项。
10. B 由语境可知,该救济中心接受的捐赠都是食品,把那么多的钱放在这里,这显然是很奇怪的。
11. D 根据下一句及“... the money would be used to buy food and clothes ...”可知,几个月过去了,还是没有人来认领(claimed)这些现金。recognize“认出”;admit“承认”;spend“花费”,均不符合语境。
12. C 由“... to the food bank in a ceremony.”可知,警察决定把这些现金返还给食物救济中心。故选C项。
13. A 根据前文所述及下文“... presented Kevin with a good citizen's medal ...”可知,救济中心给凯文颁发了一枚奖章。由此可知,大家对于他的行为给予了高度赞扬(spoke highly of)。
14. D 由开头一句可知,凯文是一个无家可归者。故可推断这些钱将用于为那些像凯文一样处于困境中(in need)的人购买食品和衣物。
15. C 根据上下文中的“give him gift cards”和“thank him”这两处信息可知,食物救济中心决定为凯文提供礼品卡,作为对他拾金不昧行为的酬谢(reward)。
查看更多完整答案,请扫码查看