2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版》

完成句子
(1)这就产生了连锁反应,使生命的发展成为可能。
This produced a chain reaction,which ____________ ____________ ____________ ____________ life to develop.
(2)苏珊清楚地跟我表明她希望为自己创造新的生活。
Susan ____________ ____________ ____________ ____________ that she wished to make a new life for herself.
答案:
(1) made it possible for
(2) made it clear to me
读后续写
题目呈现
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
As Amy rounded the corner across the hall from her classroom,she met a tall boy from the fifth grade running in the opposite direction.
“Watch it!” the boy yelled as he kept away from the little third grader. Then,the boy imitated(模仿)the way Amy limped(跛行)when she walked. Amy closed her eyes for a moment.
“Ignore him!” she told herself as she headed for her classroom.
It wasn’t as if he were the only one. It seemed that ever since Amy started the third grade,someone teased her every single day. The teasing made Amy feel lonely.
Back home at the dinner table that evening,Amy was quiet. Her mother knew that things were not going well at school. That’s why she was happy to have some exciting news to share with her daughter.
“There’s a New Year Wish Competition in the newspaper,”she said. “Write a letter to Dr Know and you might win a prize.”
Taking out a pencil and a piece of paper,Amy went to work on her letter. She wrote:
Dear Dr Know,
My name is Amy. I’m 9 years old. I have a problem at school. Can you help me,Dr Know? Kids laugh at me because of the way I walk. I have cerebral palsy(大脑性瘫痪). I just want one day when no one laughs at me.
Love,
Amy
At the radio station in Fort Wayne,Indiana,letters poured in for the New Year Wish Competition. The workers had fun reading about all the different presents that boys and girls from across the city wanted for the New Year.
When Amy’s letter arrived at the radio station,manager Lee Tobin read it carefully. He knew cerebral palsy was a muscle disorder that might confuse the schoolmates of Amy’s who didn’t understand her disability. He thought it would be good for the people in Fort Wayne to hear about this special third grader and her unusual wish. Mr Tobin called up the local newspaper.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
The next day,a picture of Amy and her letter to Dr Know made the front page of the News Sentinel. ____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
During that unforgettable period,over two thousand people from all over the world sent Amy letters of friendship and support;Amy and her family read every single one. ____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
____________
技法指导
★步骤1 理解全文,把握主线
通读短文,可知本文大意是:Amy患有大脑性瘫痪症,步态不稳。同学们模仿她走路的样子并经常嘲笑她,Amy倍感孤独。母亲得知情况后,让她参加电台组织的新年愿望比赛。令母亲始料未及的是,Amy的新年愿望不是其他同学希望得到的礼物,而是不受同学嘲笑的一天。这个不同寻常的愿望引起了电台经理的关注,他决定请一家报社刊发这个有特别意义的愿望。
★步骤2 分析关键词和段首提示,展开想象合理续写
续写第一段首句表示:第二天,Amy的照片和她给Dr Know写的信成了报纸的头条。根据语境可知,本段应该主要描写各家媒体竞相报道,热心人给Amy的信件不断涌来,表达他们的祝福与鼓励等。
续写第二段首句表示:在那段令人难忘的时期,Amy和她的家人读着来自世界各地的两千多人寄来的饱含热情与支持的信件。由此可知本段可以写人们在信中表达的内容,如分享自己类似的经历,鼓励Amy勇于克服困难等。面对如此多的信件,Amy感觉人们的关心使她不再孤单。也可以写她的心愿得到满足的过程,她的内心感受及部分学生态度的改变等。
★步骤3 结合逻辑和常识,确定结局
根据前文,在各大媒体的帮助下,Amy的特别心愿最后应该得到了满足。
写作模板
The next day,a picture of Amy and her letter to Dr Know made the front page of the News Sentinel. The story spread ... newspapers and radio ... reported the story ... just one day without teasing. Suddenly the postman was a regular ... Envelopes of all sizes ... arrived daily ... They came filled with holiday greetings and words of encouragement.
During that unforgettable period,over two thousand people from all over the world sent Amy letters of friendship and support;Amy and her family read every single one. Some of the writers ... Some thanked ... Others encouraged ... Amy did get her wish ...Additionally,everyone ... wants and deserves ...
答案: The next day, a picture of Amy and her letter to Dr Know made the front page of the News Sentinel. The story spread quickly. All across the country, newspapers and radio and television stations reported the story of the little girl in Fort Wayne, who asked for such a simple, yet remarkable New Year gift—just one day without teasing. Suddenly the postman was a regular at her house. Envelopes of all sizes addressed to Amy arrived daily from children and adults throughout the nation. They came filled with holiday greetings and words of encouragement.
During that unforgettable period, over two thousand people from all over the world sent Amy letters of friendship and support; Amy and her family read every single one. Some of the writers had disabilities. Some thanked Amy for being brave enough to speak up. Others encouraged her to ignore teasing and to carry her head high. Through these letters, Amy glimpsed a world full of people who truly cared about each other. Amy did get her wish of a special day without teasing. Additionally, everyone at school learnt a universal lesson that everyone wants and deserves to be treated with respect, dignity and warmth.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭