2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版》

V.阅读理解
William Butler Yeats is considered by many the finest poet of the twentieth century.
Yeats was born in Dublin in 1865, into a family where his childhood lacked the harmony that was typical of a happy family. His father John Butler Yeats was a distinguished painter, his sisters Susan and Elizabeth were creative craftswomen (女手艺人) and printers, and his brother Jack Yeats became Ireland's most celebrated painter. His mother was from a well - established merchant family.
The year 1889 was a significant one in his life, as the publication of The Wanderings of Oisin in London marked his debut (首次亮相) as a major poet. It was also when he first met the beautiful Maud Gonne who became his muse, although his love was famously unrequited (单相思的).
In 1917, Yeats met and married George Hyde Lees. They went on to have two children, Anne and Michael. George shared his interest in the supernatural and automatic writing, and they were together until the poet's death in 1939, at Manton, France.
Yeats is a maker of extraordinary love poems and an architect of modernism, and many of his most powerful lines have entered the language. Yeats is unusual among poets in that he produced some of his best works after the age of sixty.
Yeats was the first Irishman to be awarded the Nobel Prize in 1923. He saw the award as “part of Europe's welcome to the Free State”, and said he accepted on behalf of all who had worked with him in the Irish Literary Revival. Yeats is a cultural revolutionary who becomes a remarkable cultural entrepreneur.
1. What can we learn about Yeats from paragraph 2?
A. He came from an artistic family.
B. His mother ran a family business.
C. His father had a major influence on him.
D. He lived in perfect harmony with his family.
2. Why is the year 1889 important to Yeats?
A. He found his great talent for love poems.
B. He finished The Wanderings of Oisin.
C. He came across his lifelong partner.
D. He first became known as a poet.
3. How is Yeats different from other poets?
A. He led a rich and varied life.
B. He won the Nobel Prize in his youth.
C. He created some excellent works in later life.
D. He expressed his individuality through his works.
答案: V.【语篇解读】文章主要介绍了爱尔兰诗人威廉·巴特勒·叶芝的生平。
1. A 推理判断题。根据第二段的内容可知,叶芝的父亲以及兄弟姐妹都从事与艺术相关的工作。由此可推知,他出生在一个艺术世家。故选A项。
2. D 细节理解题。根据第三段的内容可知,1889年The Wanderings of Oisin在伦敦的出版标志着叶芝作为重要诗人的首次亮相,也就是说,叶芝作为诗人被人们认识。所以这一年对他来说很重要。故选D项。
3. C 细节理解题。根据倒数第二段中的“Yeats is unusual... after the age of sixty.”可知,叶芝之所以与其他诗人不同,是因为他的一些最好的作品是在60岁以后创作的,即他在晚年创作了一些优秀的作品。故选C项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭