2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
Ⅰ. 单词拼写
1. We can safely draw some ____________ (结论)from our discussion.
2. He ____________ (迅速离开)to London after a quarrel with his family at that time.
3. Under no ____________ (状况)should you give up your dreams even if you fail again.
4. These hormones also have a positive effect on the heart and blood ____________ (流动).
5. The publication of Great Expectations, which was highly praised, strengthened Dickens' status as a leading ____________ (小说家).
1. We can safely draw some ____________ (结论)from our discussion.
2. He ____________ (迅速离开)to London after a quarrel with his family at that time.
3. Under no ____________ (状况)should you give up your dreams even if you fail again.
4. These hormones also have a positive effect on the heart and blood ____________ (流动).
5. The publication of Great Expectations, which was highly praised, strengthened Dickens' status as a leading ____________ (小说家).
答案:
1. conclusions 2. fled 3. circumstances 4. flow 5. novelist
Ⅱ. 完成句子
1. 他通过了考试,这使他父母很高兴。
He passed the exam, ________ _________ _________ ______ _________ _________.
2. 明天是假期,人们不上班。
Tomorrow is a holiday, ___________ ___________ ______ ______ ____________ ______ ______.
3. 他的哥哥住在伦敦,下周将去美国。
His brother, ____________ __________ ________ ________, will go to America next week.
4. 毕业后,我决定留在重庆,在那里我度过了四年大学时光。
After graduation, I decided to stay in Chongqing, ______ ______ ______ ________ __________ _______ _________ ____________.
5. 学校商店的顾客大部分是学生,假期里不营业。
The school shop, ____________ ___________ _______ ______ ____________, is closed for the holidays.
1. 他通过了考试,这使他父母很高兴。
He passed the exam, ________ _________ _________ ______ _________ _________.
2. 明天是假期,人们不上班。
Tomorrow is a holiday, ___________ ___________ ______ ______ ____________ ______ ______.
3. 他的哥哥住在伦敦,下周将去美国。
His brother, ____________ __________ ________ ________, will go to America next week.
4. 毕业后,我决定留在重庆,在那里我度过了四年大学时光。
After graduation, I decided to stay in Chongqing, ______ ______ ______ ________ __________ _______ _________ ____________.
5. 学校商店的顾客大部分是学生,假期里不营业。
The school shop, ____________ ___________ _______ ______ ____________, is closed for the holidays.
答案:
1. which made his parents very happy
2. when people do not go to work
3. who lives in London
4. where I spent four years of college life
5. whose customers are mainly students
2. when people do not go to work
3. who lives in London
4. where I spent four years of college life
5. whose customers are mainly students
Ⅲ. 阅读理解
While famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Centre for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the centre stage.
Their efforts have been proven fruitful. Wang Shu, a Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Prize—which is often referred to as the Nobel Prize in architecture—on February 28. He is the first Chinese citizen to win this award.
Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy of Art (CAA). His office is located at the Xiangshan campus of the university in Hangzhou, Zhejiang Province. Many buildings on the campus are his original creations.
The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities. Many visitors were amazed by the complex architectural space and abundant building types. The curves(曲线)of the buildings perfectly match the rise and fall of hills, forming a unique view.
Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages. He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into walls, roofs and corridors. This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements.
Wang's works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions. Through such a balance, he had created a new type of Chinese architecture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize.
Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums. “That is only evidence that traditions once existed,” he said.
“Many Chinese people have a misunderstanding of traditions. They think tradition means old things from the past. In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created,” he said.
“Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions. Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are,” said Wang.
“The study of traditions should be combined with practice. Otherwise, the recreation of traditions would be artificial and empty,” he said.
1. What does Wang's winning of the prize mean?
A. Chinese architects are following the latest world trend.
B. Chinese architects are getting international recognition.
C. Chinese architects are working harder than ever before.
D. Chinese architects are relying on foreign architects.
2. What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most?
A. Its hilly environment.
B. Its large size.
C. Its unique style.
D. Its diverse functions.
3. What made Wang's architectural design a success?
A. The mixture of different shapes.
B. The balance of East and West.
C. The use of popular techniques.
D. The harmony of old and new.
4. What should we do about Chinese traditions according to Wang?
A. Spread them to the world.
B. Preserve them at museums.
C. Teach them in universities.
D. Recreate them in practice.
While famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Centre for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the centre stage.
Their efforts have been proven fruitful. Wang Shu, a Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Prize—which is often referred to as the Nobel Prize in architecture—on February 28. He is the first Chinese citizen to win this award.
Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy of Art (CAA). His office is located at the Xiangshan campus of the university in Hangzhou, Zhejiang Province. Many buildings on the campus are his original creations.
The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities. Many visitors were amazed by the complex architectural space and abundant building types. The curves(曲线)of the buildings perfectly match the rise and fall of hills, forming a unique view.
Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages. He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into walls, roofs and corridors. This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements.
Wang's works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions. Through such a balance, he had created a new type of Chinese architecture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize.
Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums. “That is only evidence that traditions once existed,” he said.
“Many Chinese people have a misunderstanding of traditions. They think tradition means old things from the past. In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created,” he said.
“Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions. Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are,” said Wang.
“The study of traditions should be combined with practice. Otherwise, the recreation of traditions would be artificial and empty,” he said.
1. What does Wang's winning of the prize mean?
A. Chinese architects are following the latest world trend.
B. Chinese architects are getting international recognition.
C. Chinese architects are working harder than ever before.
D. Chinese architects are relying on foreign architects.
2. What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most?
A. Its hilly environment.
B. Its large size.
C. Its unique style.
D. Its diverse functions.
3. What made Wang's architectural design a success?
A. The mixture of different shapes.
B. The balance of East and West.
C. The use of popular techniques.
D. The harmony of old and new.
4. What should we do about Chinese traditions according to Wang?
A. Spread them to the world.
B. Preserve them at museums.
C. Teach them in universities.
D. Recreate them in practice.
答案:
【语篇解读】文章主要介绍了建筑师王澍的情况,他把中国传统的文化元素融合到了现代建筑上,得到了国际建筑界的认可。
1. B 推理判断题。根据第二段中的“Their efforts have been proven fruitful.”以及“He is the first Chinese citizen to win this award.”可知,他们的努力被证明是卓有成效的,他是第一个获得此奖项的中国公民。由此可以判断,王澍能够获得2012年普利茨克建筑奖,是得到了国际上的认可。故选B项。
2. C 细节理解题。根据第四段内容可知,这座建筑的风格不同于国内其他大学校园的风格。它的曲线完美地配合了山丘的起伏,形成了独特的景色,这个独特的风格让参观者惊叹不已。故选C项。
3. D 细节理解题。根据第五段最后一句及第六段内容可知,王澍的作品表现出了对现代建筑和传统知识的深刻了解,通过这种平衡,他创建了一种新型的中国建筑。由此可以判断出,他之所以成功,是因为他找到了新旧之间的和谐。故选D项。
4. D 细节理解题。根据最后一段中的“The study of traditions should be combined with practice.”可知,传统的风格应该与实践相结合。故选D项。
1. B 推理判断题。根据第二段中的“Their efforts have been proven fruitful.”以及“He is the first Chinese citizen to win this award.”可知,他们的努力被证明是卓有成效的,他是第一个获得此奖项的中国公民。由此可以判断,王澍能够获得2012年普利茨克建筑奖,是得到了国际上的认可。故选B项。
2. C 细节理解题。根据第四段内容可知,这座建筑的风格不同于国内其他大学校园的风格。它的曲线完美地配合了山丘的起伏,形成了独特的景色,这个独特的风格让参观者惊叹不已。故选C项。
3. D 细节理解题。根据第五段最后一句及第六段内容可知,王澍的作品表现出了对现代建筑和传统知识的深刻了解,通过这种平衡,他创建了一种新型的中国建筑。由此可以判断出,他之所以成功,是因为他找到了新旧之间的和谐。故选D项。
4. D 细节理解题。根据最后一段中的“The study of traditions should be combined with practice.”可知,传统的风格应该与实践相结合。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看