2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第56页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
II.完成句子
1. But ____________ ____________ ____________ (另一方面), they don't want to give up their freedom.
2. New technologies ____________ ____________ ____________ ____________ (已经使它成为可能) turn out new products faster and at a lower cost.
3. I took pride in what I had done ____________ ____________ ____________ ____________ ____________ (我爸爸不在家).
4. Dario suggested that they write a letter to their neighbours and ____________ ____________ ____________ ____________ (为他们的吵闹而道歉).
5. It has been two weeks since you came here for the exchange programme, ____________ ____________ ____________ ____________ (对我们都有益).
1. But ____________ ____________ ____________ (另一方面), they don't want to give up their freedom.
2. New technologies ____________ ____________ ____________ ____________ (已经使它成为可能) turn out new products faster and at a lower cost.
3. I took pride in what I had done ____________ ____________ ____________ ____________ ____________ (我爸爸不在家).
4. Dario suggested that they write a letter to their neighbours and ____________ ____________ ____________ ____________ (为他们的吵闹而道歉).
5. It has been two weeks since you came here for the exchange programme, ____________ ____________ ____________ ____________ (对我们都有益).
答案:
Ⅱ. 1. on the other hand 2. have made it possible to
3. in the absence of my father
4. apologise for their making noises
5. which has benefited us all
3. in the absence of my father
4. apologise for their making noises
5. which has benefited us all
III.课文语篇填空
Some people hold the view that some advances in technology are 1. ______________ (necessary) and can even be dangerous. Indeed, there're groups of people 2. ______________ (lead) their life happily without new technology. Probably the most famous are the Amish in rural America, 3. ______________ have lived mainly as farmers since the 18th century and probably they 4. ______________ ______________ (live) the same way in the distant future.
On the other hand, new technology 5. ______________ (change) the world in many fields over the years. For example, the 6. ______________ (late) weather−tracking computer programs give people lots of 7. ______________ (warn) about potential natural disasters. Besides, the Internet has made 8. ______________ possible for friends and family to keep in touch 9. ______________ (easy). Of course, when new technology changes the way we live, it can be 10. ______________ scary prospect. Nevertheless, I'll always look on its positive side of change and accept it.
Some people hold the view that some advances in technology are 1. ______________ (necessary) and can even be dangerous. Indeed, there're groups of people 2. ______________ (lead) their life happily without new technology. Probably the most famous are the Amish in rural America, 3. ______________ have lived mainly as farmers since the 18th century and probably they 4. ______________ ______________ (live) the same way in the distant future.
On the other hand, new technology 5. ______________ (change) the world in many fields over the years. For example, the 6. ______________ (late) weather−tracking computer programs give people lots of 7. ______________ (warn) about potential natural disasters. Besides, the Internet has made 8. ______________ possible for friends and family to keep in touch 9. ______________ (easy). Of course, when new technology changes the way we live, it can be 10. ______________ scary prospect. Nevertheless, I'll always look on its positive side of change and accept it.
答案:
Ⅲ. 1. unnecessary 2. leading 3. who
4. will be living 5. has changed 6. latest
7. warnings 8. it 9. easily 10. a
4. will be living 5. has changed 6. latest
7. warnings 8. it 9. easily 10. a
A
Writing and creativity may be traditionally thought of as the abilities of humans, but artificial intelligence (AI) systems are making progress in this area. Now, there's an AI named Shelley who can write pretty incredible horror stories.
Shelley is a deep learning AI system that was developed by researchers at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) and named after Victorian novelist Mary Shelley, who penned Frankenstein. Like most AI robots, Shelley gains its “intelligence” by data fed to it, which, in this case, is a website devoted to sharing original horror tales. The team from the lab used the stories to teach the AI how to tell a horror story that a human would find understandable and scary. Shelley can now create short paragraphs of horror stories by itself.
Shelley starts new stories every hour on her Twitter account, and any time a follower continues with a new sentence, it uses that contribution to determine a logical next sentence, steadily building a story connected with her follower's. Users can reply with up to three tweets and end their additions to the story with “your turn”. Shelley will then pick up where they left off. It's important to note that Shelley won't continue every story that's tweeted by her.
Programmers, film−makers, movie authors and novelists have long been facing the creative challenge by the popularity of horror shows, movies and games, and have judged how much people love being scared while knowing they are not in a real danger. Shelley is just a product of the creative challenge. “Creating an emotion such as fear remains one of the cornerstones of human creativity. We wonder what the limits of artificial intelligence are: Can machines learn to scare us?” said one researcher.
While scientists consider the AI capable of creating its own literature seems to have a long way to go, it's an interesting example of AI and humans working together to create something entirely new.
1. What enables Shelley to work?
A. A website set up by writing teachers.
B. The ideas provided by horror authors.
C. A system controlled by online readers.
D. The data collected from horror stories.
2. How does Shelley continue her story?
A. Relying on users' responses.
B. Following her own storyline.
C. Guided by certain key words.
D. Inspired by users' questions.
3. Why is Shelley produced according to paragraph 4?
A. To save human authors' time.
B. To improve people's reading skills.
C. To study human emotions through AI.
D. To bring inspirations to human authors.
4. What's the author's attitude towards Shelley?
A. Objective.
B. Worried.
C. Doubtful.
D. Positive.
Writing and creativity may be traditionally thought of as the abilities of humans, but artificial intelligence (AI) systems are making progress in this area. Now, there's an AI named Shelley who can write pretty incredible horror stories.
Shelley is a deep learning AI system that was developed by researchers at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) and named after Victorian novelist Mary Shelley, who penned Frankenstein. Like most AI robots, Shelley gains its “intelligence” by data fed to it, which, in this case, is a website devoted to sharing original horror tales. The team from the lab used the stories to teach the AI how to tell a horror story that a human would find understandable and scary. Shelley can now create short paragraphs of horror stories by itself.
Shelley starts new stories every hour on her Twitter account, and any time a follower continues with a new sentence, it uses that contribution to determine a logical next sentence, steadily building a story connected with her follower's. Users can reply with up to three tweets and end their additions to the story with “your turn”. Shelley will then pick up where they left off. It's important to note that Shelley won't continue every story that's tweeted by her.
Programmers, film−makers, movie authors and novelists have long been facing the creative challenge by the popularity of horror shows, movies and games, and have judged how much people love being scared while knowing they are not in a real danger. Shelley is just a product of the creative challenge. “Creating an emotion such as fear remains one of the cornerstones of human creativity. We wonder what the limits of artificial intelligence are: Can machines learn to scare us?” said one researcher.
While scientists consider the AI capable of creating its own literature seems to have a long way to go, it's an interesting example of AI and humans working together to create something entirely new.
1. What enables Shelley to work?
A. A website set up by writing teachers.
B. The ideas provided by horror authors.
C. A system controlled by online readers.
D. The data collected from horror stories.
2. How does Shelley continue her story?
A. Relying on users' responses.
B. Following her own storyline.
C. Guided by certain key words.
D. Inspired by users' questions.
3. Why is Shelley produced according to paragraph 4?
A. To save human authors' time.
B. To improve people's reading skills.
C. To study human emotions through AI.
D. To bring inspirations to human authors.
4. What's the author's attitude towards Shelley?
A. Objective.
B. Worried.
C. Doubtful.
D. Positive.
答案:
【语篇解读】随着人工智能在文学创作领域的发展进步,会写恐怖小说的人工智能系统也走进了人们的视野。
1. D 细节理解题。根据第二段第二句“Like most AI robots,Shelley gains its ‘intelligence’ by data fed to it,which,in this case,is a website devoted to sharing original horror tales.”可知,Shelley通过收集恐怖故事作为数据来创作小说。故选D项。
2. A 推理判断题。根据第三段首句“Shelley starts new stories every hour on her Twitter account,and any time a follower continues with a new sentence,it uses that contribution to determine a logical next sentence,steadily building a story connected with her follower's.”和本段倒数第二句“Shelley will then pick up where they left off.”可以推断出,Shelley通过用户的回应来继续编写小说。故选A项。
3. C 细节理解题。根据第四段最后两句“Creating an emotion such as fear remains one of the cornerstones of human creativity. We wonder what the limits of artificial intelligence are:Can machines learn to scare us?”可知,科学家们发明Shelley是为了用AI来研究人类的情绪。故选C项。
4. D 观点态度题。根据文章最后一段后半句“it's an interesting example of AI and humans working together to create something entirely new”可以推断出,作者对Shelley这一人工智能持肯定态度。故选D项。
1. D 细节理解题。根据第二段第二句“Like most AI robots,Shelley gains its ‘intelligence’ by data fed to it,which,in this case,is a website devoted to sharing original horror tales.”可知,Shelley通过收集恐怖故事作为数据来创作小说。故选D项。
2. A 推理判断题。根据第三段首句“Shelley starts new stories every hour on her Twitter account,and any time a follower continues with a new sentence,it uses that contribution to determine a logical next sentence,steadily building a story connected with her follower's.”和本段倒数第二句“Shelley will then pick up where they left off.”可以推断出,Shelley通过用户的回应来继续编写小说。故选A项。
3. C 细节理解题。根据第四段最后两句“Creating an emotion such as fear remains one of the cornerstones of human creativity. We wonder what the limits of artificial intelligence are:Can machines learn to scare us?”可知,科学家们发明Shelley是为了用AI来研究人类的情绪。故选C项。
4. D 观点态度题。根据文章最后一段后半句“it's an interesting example of AI and humans working together to create something entirely new”可以推断出,作者对Shelley这一人工智能持肯定态度。故选D项。
B
While e−books are on the rise, most people, especially young kids still prefer printed versions that they can think over for hours on end. Though that is an excellent habit, it also means cutting down precious trees. But what if the book could turn into a tree? Now thanks to a Brazilian children's book publisher, that is possible, at least for one book!
The “Tree Book Tree” programme is the thought of Argentina's Pequeno Editor and FCB Buenos Aires. Their first creation Mi Papa Estuvo en la Selva (My Father Was in the Jungle), has been around in a regular format for many years. In the book, a young boy takes the readers on an exciting journey of his father's adventures inside an Ecuadorian jungle.
The book that is made from acid−free paper, printed with natural ink and hand−stitch (手工缝合), is completely recyclable. Jacaranda (蓝花楹) seeds are carefully sown into the pages to help it transform into a tree.
After a kid finishes reading the book (over and over again), he or she waters the cover and places it in a sunny area inside the house. Once the seeds sprout, the book can be planted in the dirt in any location the owner decides. From then on, the book just has to be nurtured like any other plant. Franco says they picked the Jacaranda, because “It's a tree that provides excellent shade and offers oxygen to the environment.”
The only unfortunate part is that the publishers are not planning to transform their other books or even make more copies of this “tree book”. This non−commercial project was just a one−time project to make everyone aware of the resources used when producing something even as common as a book.
5. What can we know from the first paragraph?
A. Reading e−books is an excellent habit.
B. Printed books should be thrown away.
C. Printed books have consumed too many trees.
D. Young kids have a special preference for e−books.
6. What is special about the book Mi Papa Estuvo en la Selva?
A. It can be read again and again.
B. It can be easily stored for future use.
C. It can be transformed into a tree if planted.
D. It is about an exciting journey in the jungle.
7. What can a kid do after finishing reading the book?
A. Nurture the book in the dirt.
B. Put the book away on a shelf.
C. Use the book to protect flowers.
D. Sow Jacaranda seeds into the book.
While e−books are on the rise, most people, especially young kids still prefer printed versions that they can think over for hours on end. Though that is an excellent habit, it also means cutting down precious trees. But what if the book could turn into a tree? Now thanks to a Brazilian children's book publisher, that is possible, at least for one book!
The “Tree Book Tree” programme is the thought of Argentina's Pequeno Editor and FCB Buenos Aires. Their first creation Mi Papa Estuvo en la Selva (My Father Was in the Jungle), has been around in a regular format for many years. In the book, a young boy takes the readers on an exciting journey of his father's adventures inside an Ecuadorian jungle.
The book that is made from acid−free paper, printed with natural ink and hand−stitch (手工缝合), is completely recyclable. Jacaranda (蓝花楹) seeds are carefully sown into the pages to help it transform into a tree.
After a kid finishes reading the book (over and over again), he or she waters the cover and places it in a sunny area inside the house. Once the seeds sprout, the book can be planted in the dirt in any location the owner decides. From then on, the book just has to be nurtured like any other plant. Franco says they picked the Jacaranda, because “It's a tree that provides excellent shade and offers oxygen to the environment.”
The only unfortunate part is that the publishers are not planning to transform their other books or even make more copies of this “tree book”. This non−commercial project was just a one−time project to make everyone aware of the resources used when producing something even as common as a book.
5. What can we know from the first paragraph?
A. Reading e−books is an excellent habit.
B. Printed books should be thrown away.
C. Printed books have consumed too many trees.
D. Young kids have a special preference for e−books.
6. What is special about the book Mi Papa Estuvo en la Selva?
A. It can be read again and again.
B. It can be easily stored for future use.
C. It can be transformed into a tree if planted.
D. It is about an exciting journey in the jungle.
7. What can a kid do after finishing reading the book?
A. Nurture the book in the dirt.
B. Put the book away on a shelf.
C. Use the book to protect flowers.
D. Sow Jacaranda seeds into the book.
答案:
【语篇解读】本文介绍了一种用特殊材料制作成的新型环保书。孩子在看完这本书以后,可以将这本书栽种起来,通过培养和照顾,让它长成一棵树。
5. C 推理判断题。根据第一段中的“Though that is an excellent habit,it also means cutting down precious trees.(尽管这是一个非常好的习惯,但这种习惯也意味着要砍掉很多珍贵的树木。)”可知,纸质书籍需要耗费大量的树木。故选C项。
6. C 细节理解题。根据第一段中的“But what if the book could turn into a tree? Now thanks to a Brazilian children's book publisher,that is possible,at least for one book!”和第二段的前两句可知,这本书的特殊之处在于:如果将这本书种植,它可以长成一棵树。
7. A 细节理解题。根据第三段最后一句“Jacaranda seeds are carefully sown into the pages to help it transform into a tree.”及第四段中的“After a kid finishes reading the book(over and over again),he or she waters the cover and places it in a sunny area inside the house. Once the seeds sprout,the book can be planted in the dirt in any location the owner decides.”可知,孩子读完书后可以将书种在土里。
5. C 推理判断题。根据第一段中的“Though that is an excellent habit,it also means cutting down precious trees.(尽管这是一个非常好的习惯,但这种习惯也意味着要砍掉很多珍贵的树木。)”可知,纸质书籍需要耗费大量的树木。故选C项。
6. C 细节理解题。根据第一段中的“But what if the book could turn into a tree? Now thanks to a Brazilian children's book publisher,that is possible,at least for one book!”和第二段的前两句可知,这本书的特殊之处在于:如果将这本书种植,它可以长成一棵树。
7. A 细节理解题。根据第三段最后一句“Jacaranda seeds are carefully sown into the pages to help it transform into a tree.”及第四段中的“After a kid finishes reading the book(over and over again),he or she waters the cover and places it in a sunny area inside the house. Once the seeds sprout,the book can be planted in the dirt in any location the owner decides.”可知,孩子读完书后可以将书种在土里。
查看更多完整答案,请扫码查看