2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
Ⅰ. 单句语法填空
1. While online ______________(shop)has changed our life, not all of its effects have been positive.
2. I managed ______________(get)an A in that course and learned life lessons.
3. Scientists have advanced many ______________(theory)about why human beings cry tears,none of which has been proved.
4. Cinemas have ______________(gradual)given way to the rise of the Internet and cell phones,and the ticket price is on the increase.
1. While online ______________(shop)has changed our life, not all of its effects have been positive.
2. I managed ______________(get)an A in that course and learned life lessons.
3. Scientists have advanced many ______________(theory)about why human beings cry tears,none of which has been proved.
4. Cinemas have ______________(gradual)given way to the rise of the Internet and cell phones,and the ticket price is on the increase.
答案:
1. shopping 2. to get 3. theories 4. gradually
Ⅱ. 完成句子
1. Unluckily,he found the doors of academic institutions ______________ ________ ______(对他关闭了).
2. However,social changes that are brought about by new technology ______________ ______________ ________ ______(经常被错认为)a change in attitudes.
3. Ever since then the scientist _______ _______ ________ ______ ________ ______ ______ ________(对发展太空技术做出了巨大的贡献).
4. The event celebrates its 22nd anniversary with a great show,_______ _______ _______ _______ _______ _______ ________ ______(使得它成为最受欢迎的事件之一)in gardening.
1. Unluckily,he found the doors of academic institutions ______________ ________ ______(对他关闭了).
2. However,social changes that are brought about by new technology ______________ ______________ ________ ______(经常被错认为)a change in attitudes.
3. Ever since then the scientist _______ _______ ________ ______ ________ ______ ______ ________(对发展太空技术做出了巨大的贡献).
4. The event celebrates its 22nd anniversary with a great show,_______ _______ _______ _______ _______ _______ ________ ______(使得它成为最受欢迎的事件之一)in gardening.
答案:
1. closed to him 2. are often mistaken for 3. has made great contributions to developing space technology 4. making it one of the most popular events
Ⅲ. 课文语篇填空
Albert Einstein,perhaps 1. ________________________(great)scientist in modern physics,2. ______________(make)numerous contributions 3. ______________ the world. Einstein was born in Germany on 14 March 1879. When he was 17,he managed 4. ______________(enter)university in Switzerland in 1896 and graduated four years later.
While working in the Swiss patent office,he continued to study,5. ______________(earn)a doctorate in physics in 1905,and published four extraordinary physics papers. 6. ______________(gradual),he became world - famous as the new Isaac Newton. In 1922,he 7. ______________(award)the 1921 Nobel Prize in Physics. After Hitler came to power,Einstein had to flee Germany. He took up 8. ______________ ______________ position as a researcher at the Institute for Advanced Study in Princeton,USA,9. ______________ he went on to make great achievements in physics and mathematics.
Einstein passed away on 18 April 1955,and the whole world mourned the great 10. ______________(lose)of a brilliant scientist.
Albert Einstein,perhaps 1. ________________________(great)scientist in modern physics,2. ______________(make)numerous contributions 3. ______________ the world. Einstein was born in Germany on 14 March 1879. When he was 17,he managed 4. ______________(enter)university in Switzerland in 1896 and graduated four years later.
While working in the Swiss patent office,he continued to study,5. ______________(earn)a doctorate in physics in 1905,and published four extraordinary physics papers. 6. ______________(gradual),he became world - famous as the new Isaac Newton. In 1922,he 7. ______________(award)the 1921 Nobel Prize in Physics. After Hitler came to power,Einstein had to flee Germany. He took up 8. ______________ ______________ position as a researcher at the Institute for Advanced Study in Princeton,USA,9. ______________ he went on to make great achievements in physics and mathematics.
Einstein passed away on 18 April 1955,and the whole world mourned the great 10. ______________(lose)of a brilliant scientist.
答案:
1. the greatest 2. made 3. to 4. to enter 5. earning 6. Gradually 7. was awarded 8. a 9. where 10. loss
A
In Zambia,a woman named Sylvia Banda had a dream to become a successful business - woman and build her own company. So,after finishing high school,Banda went to college to learn how to start a food company. She studied hard and spent her free time coming up with ways to make money,including making food and selling it to friends.
In 1987,when Banda was 24 years old,she decided to start her own restaurant. She borrowed a room and used food,and pans from her own kitchen. The first day,her restaurant did not have any chairs or tables,but she was able to sell all of the food that she had made. After counting the money,she was surprised that she had made more in one day than most people made in one month.
From that small restaurant,Banda built a large company. It now has hundreds of people working for it and is worth over a million dollars. Besides restaurants,the company has now built hotels and a college in Zambia,and it also sells many kinds of packaged foods.
After reaching her goal of starting her own business and becoming rich,Banda decided to work to improve the lives of other Zambians. She does this in a number of ways. For one,her restaurants use vegetables and other products made in Zambia,and by doing so,Banda can support the farmers. Her college also teaches farmers ways to make their farms better,which helps them make more money. The college also helps young Zambians get skills to start their own businesses. Through hard work,Banda has been able to improve both her life and her country.
1. Why did Sylvia Banda go to college?
A. To learn how to teach at a high school.
B. To realise her dream of becoming a businesswoman.
C. Her parents wanted her to study hard.
D. She wanted to spend time with her friends.
2. What did Banda do in 1987?
A. She worked at a small restaurant to learn how to cook.
B. She lent rooms to her friends to make extra money.
C. She borrowed money from a bank to start her own company.
D. She used things from her own kitchen to start her first restaurant.
3. How does Banda help Zambian farmers?
A. She helps them get jobs that pay more money than farming.
B. She sells their vegetables at her stores at a high price.
C. She buys and uses their products in her restaurants.
D. She gives them money to make their farms better.
In Zambia,a woman named Sylvia Banda had a dream to become a successful business - woman and build her own company. So,after finishing high school,Banda went to college to learn how to start a food company. She studied hard and spent her free time coming up with ways to make money,including making food and selling it to friends.
In 1987,when Banda was 24 years old,she decided to start her own restaurant. She borrowed a room and used food,and pans from her own kitchen. The first day,her restaurant did not have any chairs or tables,but she was able to sell all of the food that she had made. After counting the money,she was surprised that she had made more in one day than most people made in one month.
From that small restaurant,Banda built a large company. It now has hundreds of people working for it and is worth over a million dollars. Besides restaurants,the company has now built hotels and a college in Zambia,and it also sells many kinds of packaged foods.
After reaching her goal of starting her own business and becoming rich,Banda decided to work to improve the lives of other Zambians. She does this in a number of ways. For one,her restaurants use vegetables and other products made in Zambia,and by doing so,Banda can support the farmers. Her college also teaches farmers ways to make their farms better,which helps them make more money. The college also helps young Zambians get skills to start their own businesses. Through hard work,Banda has been able to improve both her life and her country.
1. Why did Sylvia Banda go to college?
A. To learn how to teach at a high school.
B. To realise her dream of becoming a businesswoman.
C. Her parents wanted her to study hard.
D. She wanted to spend time with her friends.
2. What did Banda do in 1987?
A. She worked at a small restaurant to learn how to cook.
B. She lent rooms to her friends to make extra money.
C. She borrowed money from a bank to start her own company.
D. She used things from her own kitchen to start her first restaurant.
3. How does Banda help Zambian farmers?
A. She helps them get jobs that pay more money than farming.
B. She sells their vegetables at her stores at a high price.
C. She buys and uses their products in her restaurants.
D. She gives them money to make their farms better.
答案:
【语篇解读】本文介绍了赞比亚一个名叫 Sylvia Banda 的女性创业成功的故事。
1. B 细节理解题。根据第一段中的“... a woman named Sylvia Banda had a dream to become a successful businesswoman and build her own company. So, after finishing high school, Banda went to college to learn how to start a food company.”可知,她上大学是为了实现自己成为一名成功的女商人并开办公司的理想。故选 B 项。
2. D 细节理解题。根据第二段中的“In 1987, when Banda was 24 years old, she decided to start her own restaurant. She borrowed a room and used food, and pans from her own kitchen.”可知,她用自己厨房的东西开了第一家饭店。
3. C 细节理解题。根据最后一段第三句可知,她的餐厅选用产自赞比亚当地的蔬菜和其他产品,这样可以帮助本国农民。故 C 项正确。
1. B 细节理解题。根据第一段中的“... a woman named Sylvia Banda had a dream to become a successful businesswoman and build her own company. So, after finishing high school, Banda went to college to learn how to start a food company.”可知,她上大学是为了实现自己成为一名成功的女商人并开办公司的理想。故选 B 项。
2. D 细节理解题。根据第二段中的“In 1987, when Banda was 24 years old, she decided to start her own restaurant. She borrowed a room and used food, and pans from her own kitchen.”可知,她用自己厨房的东西开了第一家饭店。
3. C 细节理解题。根据最后一段第三句可知,她的餐厅选用产自赞比亚当地的蔬菜和其他产品,这样可以帮助本国农民。故 C 项正确。
B
Pablo Picasso was an amazing painter who experimented with colour and shape. Picasso wanted to find ways to paint emotions. His paintings opened people’s minds and showed there were many ways to express ideas.
Born in Spain in 1881,Picasso learned to paint at an early age because his father was a painter. At fourteen,Picasso began attending the Academy of Fine Arts in Barcelona. Although Picasso did well,his teachers wouldn’t let him develop his own style. So he changed schools. Though his new teachers praised his work,they still criticized it as being too different. Picasso made up his mind to express himself in his own way.
Disappointed with his career in Spain,nineteen - year - old Picasso moved to Paris,where he learned about abstract art. He started copying famous paintings so he could paint in any style. However,an important development in his own style came along when his best friend committed suicide(自杀). Picasso was so upset that he painted only in blue and gray. He painted the poor and the disabled. This is known as his “Blue Period”.
In 1904,his painting style changed again when he fell in love with an artist’s model. He began painting everything with colours of rose,red and pink. He mainly painted artists during this time,called his “Rose Period”.
Picasso’s style went through another change as he began to learn about African art and geometry(几何). Instead of painting with different colours,he used different shapes. His paintings made people surprised because they looked like they had been broken and put back together incorrectly. Everything was geometric and abstract. Picasso’s new style became known as “Cubism”. Cubism was so unique that it became very popular.
Pablo Picasso is most remembered for his Blue,Rose,and Cubist periods. But Picasso never stopped experimenting with painting. His painting styles kept changing until his death at the age of ninety - two.
4. What’s paragraph 3 mainly about?
A. What Picasso learned in Paris.
B. The death of Picasso’s best friend.
C. The copies of Picasso’s paintings.
D. How the Blue Period came into being.
5. What had a great influence on Picasso’s painting style during his “Rose Period”?
A. Love.
B. Sadness.
C. Flowers.
D. Friendship.
6. What can we learn about Cubism?
A. It uses the same shapes.
B. It has objects that look real.
C. It was thought to be unusual.
D. It was inspired by African buildings.
Pablo Picasso was an amazing painter who experimented with colour and shape. Picasso wanted to find ways to paint emotions. His paintings opened people’s minds and showed there were many ways to express ideas.
Born in Spain in 1881,Picasso learned to paint at an early age because his father was a painter. At fourteen,Picasso began attending the Academy of Fine Arts in Barcelona. Although Picasso did well,his teachers wouldn’t let him develop his own style. So he changed schools. Though his new teachers praised his work,they still criticized it as being too different. Picasso made up his mind to express himself in his own way.
Disappointed with his career in Spain,nineteen - year - old Picasso moved to Paris,where he learned about abstract art. He started copying famous paintings so he could paint in any style. However,an important development in his own style came along when his best friend committed suicide(自杀). Picasso was so upset that he painted only in blue and gray. He painted the poor and the disabled. This is known as his “Blue Period”.
In 1904,his painting style changed again when he fell in love with an artist’s model. He began painting everything with colours of rose,red and pink. He mainly painted artists during this time,called his “Rose Period”.
Picasso’s style went through another change as he began to learn about African art and geometry(几何). Instead of painting with different colours,he used different shapes. His paintings made people surprised because they looked like they had been broken and put back together incorrectly. Everything was geometric and abstract. Picasso’s new style became known as “Cubism”. Cubism was so unique that it became very popular.
Pablo Picasso is most remembered for his Blue,Rose,and Cubist periods. But Picasso never stopped experimenting with painting. His painting styles kept changing until his death at the age of ninety - two.
4. What’s paragraph 3 mainly about?
A. What Picasso learned in Paris.
B. The death of Picasso’s best friend.
C. The copies of Picasso’s paintings.
D. How the Blue Period came into being.
5. What had a great influence on Picasso’s painting style during his “Rose Period”?
A. Love.
B. Sadness.
C. Flowers.
D. Friendship.
6. What can we learn about Cubism?
A. It uses the same shapes.
B. It has objects that look real.
C. It was thought to be unusual.
D. It was inspired by African buildings.
答案:
【语篇解读】文章主要介绍了毕加索多变的画风。
4. D 段落大意题。根据第三段中的“an important development in his own style came along”及“This is known as his ‘Blue Period’.”可知,该段介绍了毕加索的蓝色时期是如何形成的。
5. A 推理判断题。根据第四段中的“... his painting style changed again when he fell in love with an artist's model.”可知,毕加索玫瑰时期的形成主要是受爱情的影响。
6. C 细节理解题。根据倒数第二段中的“Cubism was so unique that it became very popular.”可知,立体主义时期的作品特色鲜明,与众不同。
4. D 段落大意题。根据第三段中的“an important development in his own style came along”及“This is known as his ‘Blue Period’.”可知,该段介绍了毕加索的蓝色时期是如何形成的。
5. A 推理判断题。根据第四段中的“... his painting style changed again when he fell in love with an artist's model.”可知,毕加索玫瑰时期的形成主要是受爱情的影响。
6. C 细节理解题。根据倒数第二段中的“Cubism was so unique that it became very popular.”可知,立体主义时期的作品特色鲜明,与众不同。
查看更多完整答案,请扫码查看