2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第72页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
V.阅读理解
Many people want to grow their own garden, but they simply do not have the room. Do not worry. There is a solution. Consider container gardening.
The great thing about container gardening is that you can use a variety of different containers. You simply have to use your imagination. You could create a beautiful garden with things such as cement blocks, hanging baskets, clay pots, or window boxes. There are so many options when it comes to container gardening; it is only limited by your imagination.
Of course, you will want to take the following into consideration when you are ready to begin container gardening, in order for it to be successful.
First, you should avoid any containers that have been used to store chemicals, as well as treated wood. This could lead to the sudden death of your flowers and the failure of your container gardening.
Second, with any container that you choose, you need to ensure that it allows the water in it to drain when necessary. So it may be essential for you to create holes in the container to help this along. You should also make sure the containers are placed on a raised surface, not upon the floor, to ensure the best possible drainage.
Ensure that the containers you choose are appropriate in size for the plants you choose. You need to prevent the roots from overgrowing in the container.
If you like fresh veggies, you could consider container gardening with vegetables. This requires a process that differs from that of flower gardening. Talk to an employee at a supply store in your area. They can help you choose the right containers for the vegetables you are wishing to grow.
1. Which of the following may be improper materials for container gardening?
A. Clay pots.
B. Cement blocks.
C. Treated wood.
D. Window boxes.
2. What does the underlined word “drain” in paragraph 5 mean?
A. To flow away.
B. To give off.
C. To pour down.
D. To hold back.
3. Compared to flower gardening, what do we know about vegetable gardening?
A. It seems much easier.
B. It requires more time.
C. It demands more water.
D. It needs special containers.
4. Who may be interested in the text?
A. Farmers who are good at gardening.
B. Citizens who enjoy gardening.
C. Children who like outdoor activities.
D. People who have a big yard.
Many people want to grow their own garden, but they simply do not have the room. Do not worry. There is a solution. Consider container gardening.
The great thing about container gardening is that you can use a variety of different containers. You simply have to use your imagination. You could create a beautiful garden with things such as cement blocks, hanging baskets, clay pots, or window boxes. There are so many options when it comes to container gardening; it is only limited by your imagination.
Of course, you will want to take the following into consideration when you are ready to begin container gardening, in order for it to be successful.
First, you should avoid any containers that have been used to store chemicals, as well as treated wood. This could lead to the sudden death of your flowers and the failure of your container gardening.
Second, with any container that you choose, you need to ensure that it allows the water in it to drain when necessary. So it may be essential for you to create holes in the container to help this along. You should also make sure the containers are placed on a raised surface, not upon the floor, to ensure the best possible drainage.
Ensure that the containers you choose are appropriate in size for the plants you choose. You need to prevent the roots from overgrowing in the container.
If you like fresh veggies, you could consider container gardening with vegetables. This requires a process that differs from that of flower gardening. Talk to an employee at a supply store in your area. They can help you choose the right containers for the vegetables you are wishing to grow.
1. Which of the following may be improper materials for container gardening?
A. Clay pots.
B. Cement blocks.
C. Treated wood.
D. Window boxes.
2. What does the underlined word “drain” in paragraph 5 mean?
A. To flow away.
B. To give off.
C. To pour down.
D. To hold back.
3. Compared to flower gardening, what do we know about vegetable gardening?
A. It seems much easier.
B. It requires more time.
C. It demands more water.
D. It needs special containers.
4. Who may be interested in the text?
A. Farmers who are good at gardening.
B. Citizens who enjoy gardening.
C. Children who like outdoor activities.
D. People who have a big yard.
答案:
Ⅴ.【语篇解读】如果你喜欢园艺,而又没有足够的空间,应该怎么办呢?本文提供了解决办法。
1. C 细节理解题。根据第四段中的“First, you should avoid any containers that have been used to store chemicals, as well as treated wood.”可知,应该避免使用任何储存化学物质的容器以及经过处理的木材。故选C项。
2. A 词义猜测题。根据“... it allows the water in it to drain when necessary.”和“... to create holes in the container to help this along.”可知,此处的意思是“在容器上打孔,必要时水可以流出来”,所以A项正确。
3. D 推理判断题。根据最后一段中的“They can help you choose the right containers for the vegetables you are wishing to grow.”可知,店员可以帮助你为你想种植的蔬菜选择合适的容器。由此可知,蔬菜园艺要使用特殊的容器。
4. B 推理判断题。根据文章的第一段“Many people want to grow their own garden, but they simply do not have the room. Do not worry. There is a solution. Consider container gardening.”可知,那些喜欢园艺,又没有合适地方的人会对此感兴趣。故选B项。
1. C 细节理解题。根据第四段中的“First, you should avoid any containers that have been used to store chemicals, as well as treated wood.”可知,应该避免使用任何储存化学物质的容器以及经过处理的木材。故选C项。
2. A 词义猜测题。根据“... it allows the water in it to drain when necessary.”和“... to create holes in the container to help this along.”可知,此处的意思是“在容器上打孔,必要时水可以流出来”,所以A项正确。
3. D 推理判断题。根据最后一段中的“They can help you choose the right containers for the vegetables you are wishing to grow.”可知,店员可以帮助你为你想种植的蔬菜选择合适的容器。由此可知,蔬菜园艺要使用特殊的容器。
4. B 推理判断题。根据文章的第一段“Many people want to grow their own garden, but they simply do not have the room. Do not worry. There is a solution. Consider container gardening.”可知,那些喜欢园艺,又没有合适地方的人会对此感兴趣。故选B项。
VI.七选五阅读理解
We all know that a hot, milky drink and a warm bath are supposed to relax you before bed, but many of us still can’t slip into sleep. Here are some tips to help you go to sleep.
• Breathe in through your left nostril(鼻孔) 1. ____________. Sleep specialist Peter Smith says, “Lie on your left side, resting a finger on your right nostril to close it. Start slow, deep breathing in the left nostril.” Peter, author of Sleep Better with Natural Therapies, says this technique is particularly good when overheating is preventing sleep.
• 2. ____________
Relaxing all your muscles can prepare your body for sleep. Anxiety expert Charles Linden says, “Lying on your back, take a deep, slow breath in through your nose and, at the same time, squeeze your toes tightly as if you are trying to curl them under your foot, then loosen them slowly. Breathe again, contract your leg muscles, then your thigh, belly, chest, arms, and so on until you heat all the way up your body. 3. ____________.”
• Try to stay awake
Challenge yourself to stay awake—your mind will fight against it! “It’s called the sleep paradox(悖论),” says psychotherapist Julie Hirst. She explains, “Keep your eyes wide open, repeat to yourself ‘I will not sleep’. 4. ____________, but instead views this as an instruction to sleep and eye muscles tire quickly as sleep turns up.”
• 5. ____________
Use at least three senses imagining yourself in a situation where you feel content—a paradise(乐园), sailing on calm waters, or walking in flower fields.
A. Just imagine
B. Enjoy a paradise
C. Squeeze and relax
D. You must repeat what you have done
E. The brain doesn’t process negatives well
F. This yoga method is thought to reduce blood pressure and calm you
G. When you have gone from head to toe, you should feel ready for sleep
We all know that a hot, milky drink and a warm bath are supposed to relax you before bed, but many of us still can’t slip into sleep. Here are some tips to help you go to sleep.
• Breathe in through your left nostril(鼻孔) 1. ____________. Sleep specialist Peter Smith says, “Lie on your left side, resting a finger on your right nostril to close it. Start slow, deep breathing in the left nostril.” Peter, author of Sleep Better with Natural Therapies, says this technique is particularly good when overheating is preventing sleep.
• 2. ____________
Relaxing all your muscles can prepare your body for sleep. Anxiety expert Charles Linden says, “Lying on your back, take a deep, slow breath in through your nose and, at the same time, squeeze your toes tightly as if you are trying to curl them under your foot, then loosen them slowly. Breathe again, contract your leg muscles, then your thigh, belly, chest, arms, and so on until you heat all the way up your body. 3. ____________.”
• Try to stay awake
Challenge yourself to stay awake—your mind will fight against it! “It’s called the sleep paradox(悖论),” says psychotherapist Julie Hirst. She explains, “Keep your eyes wide open, repeat to yourself ‘I will not sleep’. 4. ____________, but instead views this as an instruction to sleep and eye muscles tire quickly as sleep turns up.”
• 5. ____________
Use at least three senses imagining yourself in a situation where you feel content—a paradise(乐园), sailing on calm waters, or walking in flower fields.
A. Just imagine
B. Enjoy a paradise
C. Squeeze and relax
D. You must repeat what you have done
E. The brain doesn’t process negatives well
F. This yoga method is thought to reduce blood pressure and calm you
G. When you have gone from head to toe, you should feel ready for sleep
答案:
Ⅵ. 1. F 2. C 3. G 4. E 5. A
查看更多完整答案,请扫码查看