2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第102页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
Ⅳ. 课文语篇填空
Just like 1. ____________(speak)language, body language 2. ____________(vary)from culture to culture. For example, making eye contact in some countries is a way 3. ____________(display)interest while men and women are not 4. ____________(social)permitted to make eye contact in many Middle Eastern countries.
In many countries, shaking one's head means “no”, and 5. ____________(nod)means “yes”. By 6. ____________(compare), the gestures have the opposite meaning in Bulgaria and 7. ____________(south)Albania.
Smiling has many different uses. A smile can help us get 8. ____________ difficult situations, find friends in 9. ____________ world of strangers and break down barriers. If we're feeling down or lonely, there's nothing better 10. ____________ seeing a smiling face of a good friend.
Just like 1. ____________(speak)language, body language 2. ____________(vary)from culture to culture. For example, making eye contact in some countries is a way 3. ____________(display)interest while men and women are not 4. ____________(social)permitted to make eye contact in many Middle Eastern countries.
In many countries, shaking one's head means “no”, and 5. ____________(nod)means “yes”. By 6. ____________(compare), the gestures have the opposite meaning in Bulgaria and 7. ____________(south)Albania.
Smiling has many different uses. A smile can help us get 8. ____________ difficult situations, find friends in 9. ____________ world of strangers and break down barriers. If we're feeling down or lonely, there's nothing better 10. ____________ seeing a smiling face of a good friend.
答案:
1. spoken 2. varies 3. to display 4. socially
5. nodding 6. comparison 7. southern
8. through 9. a 10. than
5. nodding 6. comparison 7. southern
8. through 9. a 10. than
Ⅴ.阅读理解
While all cultures share the same basic emotions, the body language used throughout different countries of the world varies greatly. What means one thing in one country can often mean something completely different in another one.
For example, in North America and Europe, people tend to prefer direct eye contact. But in some Asian countries longer eye contact is considered rude.
So when communicating with people, always be aware of different cultural customs that may exist.
A V sign in the US could mean victory, but in England, it stands for a rude challenge, which has the same meaning as showing the middle finger in the US.
The OK gesture in America and England is given to mean everything is good or well. But in Latin America it is looked on as a rude sign.
The thumbs - up sign in America and most of Europe means that something is good or well done, but it is considered rude in many Asian countries.
Putting your feet on the table is generally not thought to be rude in America and England. However, in Thailand it is really rude.
Telling someone to come to you by curling your index finger is acceptable in America and England, but this gesture signifies death in Singapore.
Raising your hand up means stop in America and England. In some Asian countries this gesture is used when people are asking for permission to speak.
If you would like more information on different cultural gestures all over the world, see this site on non - verbal communication.
1. What is a suitable title for the text?
A. How Can We Show Friendliness to Others?
B. How Gestures Can Vary in Different Cultures?
C. What Can We Do When Travelling?
D. What Gestures Can Be Acceptable in Western Countries?
2. Which of the following CANNOT be considered friendly in England?
A. Direct eye contact.
B. Showing the OK sign to colleagues.
C. Putting the feet on the table.
D. Showing a V sign to others.
3. Where does the information come from?
A. The radio. B. The Internet.
C. A book. D. A TV channel.
While all cultures share the same basic emotions, the body language used throughout different countries of the world varies greatly. What means one thing in one country can often mean something completely different in another one.
For example, in North America and Europe, people tend to prefer direct eye contact. But in some Asian countries longer eye contact is considered rude.
So when communicating with people, always be aware of different cultural customs that may exist.
A V sign in the US could mean victory, but in England, it stands for a rude challenge, which has the same meaning as showing the middle finger in the US.
The OK gesture in America and England is given to mean everything is good or well. But in Latin America it is looked on as a rude sign.
The thumbs - up sign in America and most of Europe means that something is good or well done, but it is considered rude in many Asian countries.
Putting your feet on the table is generally not thought to be rude in America and England. However, in Thailand it is really rude.
Telling someone to come to you by curling your index finger is acceptable in America and England, but this gesture signifies death in Singapore.
Raising your hand up means stop in America and England. In some Asian countries this gesture is used when people are asking for permission to speak.
If you would like more information on different cultural gestures all over the world, see this site on non - verbal communication.
1. What is a suitable title for the text?
A. How Can We Show Friendliness to Others?
B. How Gestures Can Vary in Different Cultures?
C. What Can We Do When Travelling?
D. What Gestures Can Be Acceptable in Western Countries?
2. Which of the following CANNOT be considered friendly in England?
A. Direct eye contact.
B. Showing the OK sign to colleagues.
C. Putting the feet on the table.
D. Showing a V sign to others.
3. Where does the information come from?
A. The radio. B. The Internet.
C. A book. D. A TV channel.
答案:
【语篇解读】同样的身势语,在不同的国家可能有不同的含义。
1. B 标题归纳题。根据第一段“While all cultures share the same basic emotions,the body language used throughout different countries of the world varies greatly. What means one thing in one country can often mean something completely different in another one.”可知,相同的身势语,在不同的国家有不同的含义。故选 B 项。
2. D 细节理解题。根据第四段中的“A V sign in the US could mean victory,but in England,it stands for a rude challenge ...”可知,V 型手势在英国被看作是不友好的。故选 D 项。
3. B 文章出处题。根据最后一段可知,它最有可能来自网络。故选 B 项。
1. B 标题归纳题。根据第一段“While all cultures share the same basic emotions,the body language used throughout different countries of the world varies greatly. What means one thing in one country can often mean something completely different in another one.”可知,相同的身势语,在不同的国家有不同的含义。故选 B 项。
2. D 细节理解题。根据第四段中的“A V sign in the US could mean victory,but in England,it stands for a rude challenge ...”可知,V 型手势在英国被看作是不友好的。故选 D 项。
3. B 文章出处题。根据最后一段可知,它最有可能来自网络。故选 B 项。
Ⅵ. 七选五阅读理解
The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. 1. ____________.
• No account keeping fees
You're not a millionaire so we don't expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!
• 2. ____________
You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month.
• Convenient
Teenagers are busy—we get that. 3. ____________. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank at home using the phone or the Internet. You can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part - time job!
• A magazine included
Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. 4. ____________.
The Winners Club is a great choice for teenagers. 5. ____________. Simply fill in an application form and get permission from your parent. It is not so hard. It's the best way to choose to be a winner!
A. Perfect service systems
B. Excellent interest rates
C. And it is so easy to join
D. You may never need to come to a bank at all
E. The Winners Club is set up for you to save money
F. It's a club with impressive features for teenagers
G. Some fantastic stories are also offered for the Winners Club members
The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. 1. ____________.
• No account keeping fees
You're not a millionaire so we don't expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!
• 2. ____________
You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month.
• Convenient
Teenagers are busy—we get that. 3. ____________. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank at home using the phone or the Internet. You can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part - time job!
• A magazine included
Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. 4. ____________.
The Winners Club is a great choice for teenagers. 5. ____________. Simply fill in an application form and get permission from your parent. It is not so hard. It's the best way to choose to be a winner!
A. Perfect service systems
B. Excellent interest rates
C. And it is so easy to join
D. You may never need to come to a bank at all
E. The Winners Club is set up for you to save money
F. It's a club with impressive features for teenagers
G. Some fantastic stories are also offered for the Winners Club members
答案:
1. F 2. B 3. D 4. G 5. C
查看更多完整答案,请扫码查看