2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
Ⅳ. 课文语篇填空
Believe it or not,the smart homes can lock the door for you and remember 1. __________ (switch) off the TV or computer when you forget. The future home will use integrated sensors to tell 2. __________ you leave home each morning,and then go into an energy - efficient mode all by 3. __________ (it). It’ll also learn your daily routine and 4. __________ (prefer),so everything will be ready when you get home each evening. Your lights 5. __________ (come) on the moment you enter the door and you’ll find your dinner already 6. __________ (prepare) for you.
The smart homes can also play a part in monitoring your health. Your bed will record 7. __________ well you sleep every night and check your body weight. 8. __________ (similar),smart toilets can keep track of your health. The smart homes will prevent serious damage 9. __________ accidents,too. Your smart home not only detects if a water pipe leaks but if there’s a short in the electrical wiring. Thus,you can fix the problem 10. __________ accidents happen.
Believe it or not,the smart homes can lock the door for you and remember 1. __________ (switch) off the TV or computer when you forget. The future home will use integrated sensors to tell 2. __________ you leave home each morning,and then go into an energy - efficient mode all by 3. __________ (it). It’ll also learn your daily routine and 4. __________ (prefer),so everything will be ready when you get home each evening. Your lights 5. __________ (come) on the moment you enter the door and you’ll find your dinner already 6. __________ (prepare) for you.
The smart homes can also play a part in monitoring your health. Your bed will record 7. __________ well you sleep every night and check your body weight. 8. __________ (similar),smart toilets can keep track of your health. The smart homes will prevent serious damage 9. __________ accidents,too. Your smart home not only detects if a water pipe leaks but if there’s a short in the electrical wiring. Thus,you can fix the problem 10. __________ accidents happen.
答案:
1. to switch 2. when 3. itself
4. preferences 5. will come 6. prepared
7. how 8. Similarly 9. from 10. before
4. preferences 5. will come 6. prepared
7. how 8. Similarly 9. from 10. before
Ⅴ. 阅读理解
Electronic devices can seem like a “third party” in some relationships because some partners spend more time on them than with each other.
When Amanda Gao,a 26 - year - old white - collar worker,went to a hotpot restaurant with her boyfriend on Friday night several weeks ago,she expected that they would have a good time together. To her disappointment,however,it did not turn out that way later. As soon as they were led to their seats and she began to order dishes,he buried himself in his mobile phone.
“It seemed that his phone was making its way between us. A date that should have belonged to us turned into one where my boyfriend dated a third party and I felt left out,” Gao said. Some people,like her,have found that electronics have been ruining their romantic relationships.
A study,published in the journal Psychology of Popular Media Culture in April 2017,questioned nearly 200 college - aged adults who were in committed relationships to report on their and their partner’s smartphone dependency. The results showed people who were more dependent on their phones were less sure about their relationships,and people who considered their partners excessively(过度地)dependent on their devices were less satisfied in their relationship.
Lin Yuan,a relationship advisor,noted that as more and more electronics come out and spice up people’s lives,they are at the same time becoming a third party in relationships,especially for young people.
Lin said she knew of some people who suggest that electronics should be kept out of bedrooms,which she considered challenging and hard to be put into practice for most couples. She recommended that if people are feeling neglected in their relationship,they need to respectfully let their partners know their feeling. “Communication is always the best and the most efficient way,” she said.
1. What was Gao’s feeling when entering the restaurant with her boyfriend?
A. Disappointed. B. Expectant.
C. Annoyed. D. Uneasy.
2. Which of the following may Lin Yuan agree with?
A. Gao’s boyfriend is addicted to playing games.
B. Most couples can keep electronics out of bedrooms.
C. Partners should communicate more to understand each other better.
D. Couples should stop using electronics to avoid the problem mentioned above.
3. Why was the case of Amanda Gao mentioned?
A. To explain who the “third party” is.
B. To stress the importance of electronic devices.
C. To encourage advisors to talk about the case.
D. To introduce the phenomena of excessively depending on electronics.
4. What is a suitable title for the text?
A. Are Devices Killing Romance?
B. How to Beat the Smartphone?
C. The Romantic Story of Miss Gao
D. The Relationship Between Man and the Smartphone
Electronic devices can seem like a “third party” in some relationships because some partners spend more time on them than with each other.
When Amanda Gao,a 26 - year - old white - collar worker,went to a hotpot restaurant with her boyfriend on Friday night several weeks ago,she expected that they would have a good time together. To her disappointment,however,it did not turn out that way later. As soon as they were led to their seats and she began to order dishes,he buried himself in his mobile phone.
“It seemed that his phone was making its way between us. A date that should have belonged to us turned into one where my boyfriend dated a third party and I felt left out,” Gao said. Some people,like her,have found that electronics have been ruining their romantic relationships.
A study,published in the journal Psychology of Popular Media Culture in April 2017,questioned nearly 200 college - aged adults who were in committed relationships to report on their and their partner’s smartphone dependency. The results showed people who were more dependent on their phones were less sure about their relationships,and people who considered their partners excessively(过度地)dependent on their devices were less satisfied in their relationship.
Lin Yuan,a relationship advisor,noted that as more and more electronics come out and spice up people’s lives,they are at the same time becoming a third party in relationships,especially for young people.
Lin said she knew of some people who suggest that electronics should be kept out of bedrooms,which she considered challenging and hard to be put into practice for most couples. She recommended that if people are feeling neglected in their relationship,they need to respectfully let their partners know their feeling. “Communication is always the best and the most efficient way,” she said.
1. What was Gao’s feeling when entering the restaurant with her boyfriend?
A. Disappointed. B. Expectant.
C. Annoyed. D. Uneasy.
2. Which of the following may Lin Yuan agree with?
A. Gao’s boyfriend is addicted to playing games.
B. Most couples can keep electronics out of bedrooms.
C. Partners should communicate more to understand each other better.
D. Couples should stop using electronics to avoid the problem mentioned above.
3. Why was the case of Amanda Gao mentioned?
A. To explain who the “third party” is.
B. To stress the importance of electronic devices.
C. To encourage advisors to talk about the case.
D. To introduce the phenomena of excessively depending on electronics.
4. What is a suitable title for the text?
A. Are Devices Killing Romance?
B. How to Beat the Smartphone?
C. The Romantic Story of Miss Gao
D. The Relationship Between Man and the Smartphone
答案:
【语篇解读】随着越来越多的电子产品问世,人们的生活增添了不少情趣,不过它们也影响了人们的关系。
1. B 细节理解题。根据第二段中的“... she expected that they would have a good time together.”可知,Amanda Gao和男朋友相约去火锅店时,她希望在一起度过美好的时光,因此她是满怀期待的。故选B项。
2. C 细节理解题。根据最后一段中的“She recommended that if people are feeling neglected in their relationship,they need to respectfully let their partners know their feeling. ‘Communication is always the best and the most efficient way,’ she said.”可知,林缘认为如果人们感到被忽视,就应当让伴侣知道他们的感受。沟通是最好和最有效的方式。故选C项。
3. D 推理判断题。根据第三段中的“Some people,like her,have found that electronics have been ruining their romantic relationships.”可知,Amanda Gao的例子是为了说明年轻人过分依赖手机的现象。
4. A 标题归纳题。文章主要讲述了电子产品成了年轻人之间的“第三者”,这影响了人们之间的关系。A项“电子设备杀死了浪漫?”概括全文,指出了问题所在。
1. B 细节理解题。根据第二段中的“... she expected that they would have a good time together.”可知,Amanda Gao和男朋友相约去火锅店时,她希望在一起度过美好的时光,因此她是满怀期待的。故选B项。
2. C 细节理解题。根据最后一段中的“She recommended that if people are feeling neglected in their relationship,they need to respectfully let their partners know their feeling. ‘Communication is always the best and the most efficient way,’ she said.”可知,林缘认为如果人们感到被忽视,就应当让伴侣知道他们的感受。沟通是最好和最有效的方式。故选C项。
3. D 推理判断题。根据第三段中的“Some people,like her,have found that electronics have been ruining their romantic relationships.”可知,Amanda Gao的例子是为了说明年轻人过分依赖手机的现象。
4. A 标题归纳题。文章主要讲述了电子产品成了年轻人之间的“第三者”,这影响了人们之间的关系。A项“电子设备杀死了浪漫?”概括全文,指出了问题所在。
查看更多完整答案,请扫码查看